sa puna atat pesmet???????? NU PESMET,GRIS..!!! eee poate am exagerat putin..doar putin...
oare in mixurile lor exista aceasi cantitate de pesmet ...... DESPRE CINE VORBESTI??
despre firmele consacrate solar,nutra,dynamite etc......................adica daca in bilele redy made este atat pesmet sau gris,oare si in mixuri este la fel?
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă
Sorin Ionescu scrie:Ideal este sa-ti calculezi valoarea proteica cat si a carbohidratilor din boilesul tau si in functie de ceea ce vrei sa obtii te joci cu procentele anumitor ingrediente cu valoare proteica mare. In cazul tau poti jongla intre 0.5% si 15% fara probleme.
Acest lucru este aproape imposibil de calculat corect De ce? Prin simplul fapt ca la multe din ingredientele existente pe piata nu exista tabele cu valoarea nutritiva a produselor respective!
DRAGANE, jura tu ca nu ai foaie de calitate........
cu tot ceea ce inseamna produsul repesctiv...
Doru, te asigur ca Sorin are dreptate, un kg de mix de calitate costa mai mult la pret de productie decat 1 kg de ready-made pe raft ! Si pot confirma mai multi aceasta afirmatie....
Sorin Ionescu scrie:Ideal este sa-ti calculezi valoarea proteica cat si a carbohidratilor din boilesul tau si in functie de ceea ce vrei sa obtii te joci cu procentele anumitor ingrediente cu valoare proteica mare. In cazul tau poti jongla intre 0.5% si 15% fara probleme.
Acest lucru este aproape imposibil de calculat corect De ce? Prin simplul fapt ca la multe din ingredientele existente pe piata nu exista tabele cu valoarea nutritiva a produselor respective!
DRAGANE, jura tu ca nu ai foaie de calitate........
cu tot ceea ce inseamna produsul repesctiv...
Genes...daca citesti atent o sa vezi ca am zis ca e aproape imposibil...bineinteles ca am la anumite ingrediente foaie de calitate, dar nu la toate...de aceea am zis aproape imposibil. Mai ales la cele importate din Anglia, mai greu cu fisele de calitate, dar cum eu nu stiu ce importi tu din Angllia ca sa iti dau exemple...
toto `U`C scrie:Izolatul de soia are cu totul alte caracteristici decat Izolatul proteic din Soia iar Full fat Soia la fel are cu totul alte caracteristici decat cele 2.
Nu este asa. Fi atent aici, sunt lucruri importante , impartasite de un prieten, Cosmin, inginer in domeniu :
" Procesul tehnologic prin care trec boabele de soia : decorticare, degresare, macinare..... rezulta faina de soia cu 50% proteina si 50 % zaharuri. Zaharurile pot fi fermentescibile sau nefermentescibile, adica nedigerabile de microrganisme.
Daca eliminam si zaharurile simple va rezulta CONCENRATUL PROTEIC DE SOIA CU 70% PROTEINA.
Daca se elimina zaharurile nefermentescibile , va rezulta IZOLATUL DE SOIA = IZOLAT PROTEIC DE SOIA= IZOLAT PROTEIC FUNCTIONAL DE SOIA , care are circa 90-92% proteina bruta ! "
Sper ca am lamurit problema, multumim Cosmin....
Scuza-ma ca te deranjez Vladut dar tu esti cel mai in tema sa imi dai un raspuns corect. Acest izolat de soia trece printr-un proces de hidroliza? Adica poate fi numit proteina vegetala hidrolizata? Multumesc .