gor965 scrie:Neamtul scrie:Iar incepem sa cenzuram link-urile? Chiar are cineva ceva de pierdut daca cititorii pot accesa site-uri care nu sunt partenere crapmania?...
Crapmania pierde. Gandeste-te ca trimiti 1000 de utilizatori pe sit-ul unui magazin on-line si din acesti utilizatori cateva zeci sau sute devin clienti ai magazinului, acesta fiind singurul care castiga. Mai mult, magazinele care platesc reclama si sustin sit-ul Crapmania sunt prejudiciate de reclama facuta gratis magazinelor concurente.
Nu pierde crapmania nimic. Magazinele nu au decat sa adapteze preturile si nu sa ceara preturi aberante pe orice rahat de echipament. De aia nu au rulaj la marfa si jumatate din marfa nu se gaseste in magazinele din tara. Pret mare=vanzari mici.
Aici e un forum de discutii pe care multi il acceseaza pentru informatii, inclusiv sfaturi de unde se poate cumpara mai ieftin un anumit produs. In primul rand strategia de preturi si marketingul defectuos sunt motivul pentru care aceste magazine partenere pierd. Unii au impresia ca noi, pescarii suntem gaste, o turma usor de manipulat dar nu e chiar asa. Oricum, deja fiecare al doilea isi comanda echipamentul de afara ca e mult mai ieftin. Prin aceasta cenzura se doreste dezinformarea pescarilor si manipularea decizilor de cumparare. Ar fi mult mai eficienta si rentabila adaptarea preturilor pentru a avea rulaj si a face bani decat sa stai cu marfa tot anul pe stoc si la final de an sa faci reduceri si nici macar atunci sa nu ajungi la preturi ca in Germania, Austria, Franta sau Anglia. In cazul ultimei mele achizitii ar fi fost mai rentabil sa ma duc personal pana la Viena sa imi cumpar echipamentul dorit decat sa il cumpar din tara, sa nu mai zic de faptul ca plecam dimineata si seara eram acasa iar la noi dureaza chiar si o saptamana sa ajunga un produs de la Bucuresti la Timisoara si ma mai si costa ca cateva sute de lei mai mult.
George, eu stiu ca iti faci doar datoria pe acest forum si nu iti reprosez tie nimic. Pe mine ma deranjeaza metodele comerciantilor de a incerca manipularea si influentarea unor posibili clienti. Oricum, nici dreaq nu mai cumpara din tara, indiferent ce vor sa obtina prin reclama platita si cenzura unii importatori si magazine!
Crede-ma George, chiar nu am luat foc, e doar cam deranjanta politica asta. Mesajul de mai sus doresc sa fie interpretat ca un sfat pentru comercianti. Poate asa isi vor mai revizui si ei politica de preturi.
@
Dragos
Sa intelegem de aici ca decat sa dam banii pe Trio Rex, mai bine luam Custom Black, ca oricum angrenajele sunt aceleasi ca la gama de varf? Interesant si bine de stiut.