andrei1543 scrie:multumesc pentru raspunsuri:d
1. inaintasul nu are nicio legatura cu monofilamentul,... in afara de nod.
2. inaintasul se pune pentru a rezista la aruncare si nu sa"se potriveasca" cu diametrul monofilamentului pe care il trage dupa el, indiferent ca acesta este de 0,18 sau de 0,35.
3. textilul nu are nicio legatura cu diametrul notat pe rola ce il sustine si nici cu kg pe care zice ca le trage fara sa se rupa . Niciodata nu se pot compara doua textile diferite ca marca in functie de notatiile pompoase de pe ele.
Calitatile unui inaintas textil sunt: rezistenta mare raportata la diametru si rugozitatea scazuta.
Diametrul redus si rugozitatea mica asigura o legatura discreta si buna a inaintasului cu monofilamentul , mai ales in situatia in care monofilamentul este foarte subtire.
Totodata rugozitatea redusa asigura o trecere mai putin "zgomotoasa" a inaintasului prin inele . Teoretic o frecare mai mica, practic nicio diferenta, decat un confort psihic.
De 4 ani dau cu maxx camouflage de 0,25 si apoi 0,30 . O vorba din batrani spune ca "trecerea anilor mareste forta in brate". Poate de aici si nevoia de un inaintas mai solid.
Tinand cont ca anii nu stau pe loc, ma-am gandit ca trebuie sa gasesc un texti mai rezistent , care totusi sa nu se numeasca sfoara.
Asa ca anul trecut, cand Dong a plecat in China la un targ de prezentare de aricole de pescuit, l-am rugat, in urma testelor si studiilor facute in stiintele exacte , atat in sala de curs cat si pe malul apelor, ... sa puna mana pe doua lemne si sa traga de toate firele suple pe care le gaseste.
A gasit unul "impletit in 8" care corespundea.
L-am intrebat de ce ma intereseaza pe mine in cate este impletit.
Mi-a spus ca este o tehnologie noua .
Din respect pentru efortul pe care il depusese cu ruptul firelor pana in acel moment, nu am putut sa-i spun ca mi se rupe putin si mie de "noi tehnologii" si de impletiri ca sabiile ninja.
Am reusit totusi sa il intreb daca este subtire, "fin" si rezistent.
A spus ca asa este, dar ca "este scump".
In traducere libera intre noi asta inseamna "premium".
Ii spun: "asta este, asta imi asigura aruncarile la batranete! ".
Asa a aparut maxxx evolution 8 braid. Super fir, pe cuvantul meu.
Multumesc Remus pentru confirmarea ideii. Daca tu nu ai rupt 0,25 cu Class-ul , banuiesc ca este unul dintre cele mai subtiri fire care ti-au rezistat ?! Suficient pentru mine sa insemne maxima calitate, la rugozitatea pe care o are.
Intr-o alta ordine de idei, azi am fost in Dragon sa vad ce a mai aparut.
Pai greu mai gasesti ceva care nu este impletit in 8.
Au inceput si impletirile astea sa o ia pe drumul kilogramelor...
Eticheta duce.