Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Moderator: andrei vladeanu

Avatar utilizator
mirceaef
Mesaje: 636
Membru din: Lun Ian 17, 2005 14:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Mesaj de mirceaef »

Sedinta APCR din 30 ianuarie, 2010, privind organizarea Campionat National de Pescuit la Crap (CNPC), editia 2010.

La sedinta au participat urmatoarele cluburi cu drept de vot, reprezentate de presedintii acestora:
1. Carp Cluj Society – Alin Rusu;
2. Carp Fan – Catalin Prichici;
3. Hook Fishing Club – Fatulescu Mircea;
4. Carp West – Banatul Timisoara – Bostioca Dan;
5. OJPS 2009 Brasov – Claudiu Cozma;
6. Carping Club – Sorin Rudeanu;
7. Ovidius Constanta – Vali Vesa;
8. Green Lake – George Alexandru;
9. Natural Carp – Dan Marinita;
10. Senior Crap – Vladut Mateianu;
11. Senzor – Andrei Vladeanu;
12. Planet Carp – Gabi Sandu;


Pe ordinea de zi a sedintei s-au aflat urmatoarele:
1. Inscrierea loturilor care vor participa la CN 2010 de catre cluburi si formalitatile aferente.
2. Alegerea si votarea sistemului de participare.
3. Numar maxim de pescari inscrisi intr-un lot participant.
4. Balti propuse si cluburi organizatoare de manse.
5. Numar etape si date desfasurare etape.
6. Sistem de punctare.
7. Definirea si alegerea structurilor Comisiei Campionatului National.
8. Regulament si arbitraj.


Inainte de inceperea propriu-zisa a sedintei, Val Pangica Jr, reprezentantul APCR in relatia cu AGVPS, a dat citire modificarilor aduse in noul protocol semnat de APCR cu AGVPS si a comentat implicatiile ce decurg din modificarile mentionate. De asemenea a dat citire unei scrisori din partea dlui Teodor Bentu, vice presedinte AGVPS - seful comisioei de competitii, care nu a mai putut participa la intalnire, dar care a tinut sa adreseze din partea conducerii AGVPS un mesaj de salut vizavi de noua structura SI conducere APCR cat si noii membri APCR care se vor implica in organizarea Campionatului National de Pescuit la Crap 2010.

Tot inainte de inceperea sedintei Adunarea Generala a APCR a aprobat un nou termen limita de inscriere a noi cluburi/asociatii de pescuit sportiv in aceasta editie de CN. Termenul limita este data de 7 februarie, 2010. Dupa aceasta nu se vor mai face inscrieri in aceasta editie de CN dar portile raman deschise pentru urmatoarele editii de CN. Cei care doresc sa inscrie noi loturi la aceasta editie sunt rugati sa urmeze procedurile indicate de dl Costel Stanila in urma sedintei din 16 ianuarie a.c. sau sa contacteze unul dintre Vicepresedintii regionali daca au intrebari sau nelamuriri.
De asemenea trebuie mentionat ca in cadrul acestei intalniri nu s-a prezentat niciun alt club sau alta asociatie care sa-si manifeste dorinta de a participa la actuala editie de CN si in consecinta sa urmeze procedurile de aderare.


In urma desfasurarii sedintei APCR de organizare a editiei 2010 a Campionatului National de Pescuit la Crap, sedinta desfasurata la Hotel Piatra Soimului din Sinaia au fost aprobate urmatoarele:

1. Participarea la editia 2010 a CNPC se va face pe loturi inscrise de cluburi/asociatii.
2. Lotul inscris va fi de 9 pescari. Unul dintre acestia va fi nominalizat la inceputul turneului drept Capitan al lotului si va avea drept de pescuit.
3. Fiecare club va nominaliza sportivii cu care participa la CN cu 15 zile inaine de inceperea primei manse de CN. Inainte de inceperea fiecarei manse, fiecare club este obligat sa prezine lista cu pescarii participanti, rezerve si capitan. Tot la acest punct s-a hotarat ca un pescar legitimat la un club sau asociatie, nu are dreptul sa reprezinte in anul competitional 2010 decat culorile clubului al carui membru este, odata ce a fost nominalizat ca participant la CN 2010 in cadrul respectiveio grupari. In cazul incalcarii acestei prevederi, APCR, la recomandarea clubului respectiv, poate dispune sanctiuni impotriva pescarului sportiv care a incalcat aceasta prevedere, inclusiv ne-acceptarea ca participant la viitoare editii de CN.
4. Sistemul de desfaurare a CN a fost aprobat astfel:
A. Prima mansa se desfasoara simultan pe acumularile Cetariu, Floreasca, Tancabesti. Din fiecare grupa se califica mai departe 3 loturi.
B. Mansa a doua se desfasoara simultan pe acumularile: Doripesco, Chiroiu 4, Sacel. Din fiecare grupa se califica mai departe cate doua loturi.
C. Mansa trei se desfasoara pe acumularea Bunget. Se califica mai departe 5 loturi.
D. Mansa patru: acumularea Lates, se califica mai departe 3 loturi.
E. Mansa finala: Moara Vlasiei 2.
5. Organizatorii de mansa sunt: Carp Fan – Cetariu; Senior Crap – Floreasca, Carping Club – Tancabesti fata; Doripesco – OJPS Brasov; Chiroiu – Green Lake; Sacel – Ovidius; Bunget – Natural Carp; Lates – Planet Carp; Moara Vlasiei 2 – Senzor.
6. Data limita de achitare a cotizatiei suplimentare este 1 mai 2010 pentru loturile participante.
7. Fiecare club se obliga sa aduca pe cheltuiala proprie 2 arbitrii la fiecare mansa la care participa.

revin imediat si cu celelalte detalii aprobate in cadrul sedintei.
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Avatar utilizator
mirceaef
Mesaje: 636
Membru din: Lun Ian 17, 2005 14:52
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010

Mesaj de mirceaef »

si continuarea:
8. Datele de desfasurare a manselor sunt:

A. Mansa I – 13 – 16 Mai; Cetariu – 12-15 Mai
B. Mansa a II-a – 3-6 Iunie;
C. Mansa a III-a – 17-20 Iunie;
D. Mansa a IV-a – 1-4 Iulie;
E. Mansa a V-a – 15-18 Iulie.

9. Sistemul de punctaj a fost aprobat astfel. Pentru primele doua manse (considerate eliminatorii) fiecare echipa de sector primeste puncte de la 1 la 4. in functie de cantitatea totala de peste prins, unde 1 este clasarea cea mai buna iar 4 cea mai slaba pe sector. Rezultatele de pe fiecare sector se aduna. In caz de egalitate de puncte, departajarea se face la kilograme. Se califica mai departe primele trei, respectiv primele doua, loturi cu cel mai mic numar de puncte. (sistem punctaj identic cu cel de la CM - CIPS)
In mansa a treia loturile ramase in competitie pleaca cu zero puncte. Clasamentul se face la modul descris mai sus respectiv se califica in faza superioara primele 5 loturi cu cel mai mic numar de puncte iar in caz de egalitate departajarea se face la kilograme.
In mansa a patra clasamentul se face astfel: se aduna numarul de puncte obtinut de lot in mansa respectiva cu numarul de puncte obtinut in mansa anterioara. Clasamentul final al mansei patru va fi dat de media celor doua rezultate, unde lotul cu cel mai mic numar de puncte ocupa cea mai buna pozitie in clasament iar lotul cu cel mai mare numar de puncte ultima pozitie. In caz de egalitate de puncte departajarea se face la kilograme, unde se ia in considerare numai cantitatea totala/lot din ultima mansa. In mansa finala se aplica aceeasi metoda de calcul, respectiv numarul de puncte obtinut la final de mansa, plus numarul de puncte din clasamentul mansei anterioare, unde clasarea cea mai buna (Lotul National) va fi data de echipa cu cel mai mic numar de puncte. In caz de egalitate de puncte departajarea se face la kilograme, unde sa ia in calcul doar cantitatea totala prinsa in ultima mansa de loturile aflate la egalitate de puncte.

Organizare turneu si sistem de arbitraj:

1. Comisia Tehnica CNPC este formata de la mansa la mansa de capitanii echipelor inscrise in mansa respectiva. Aceasta sub coordonarea Sefului CT, fara drept de vot, vor solutiona contestatiile scrise, depuse in cursul mansei respective de reprezentantul clubului semnatar.
2. Regulamentul de arbitraj al turneului este regulamentul CIPS/FIPS cu urmatoarele derogari/sublinieri:
A. Nu se puncteaza tenul.
B. Vestele de concurs sunt obligatorii.
C. Masinile concurentilor vor stationa pe perioada desfasurarii manselor in locurile amenajate si indicate de organizator.
D. Lansetele de rezerva vor fi tinute in suporti cu varful orientat in directia opusa apei, intr-un loc special amenajat la limita din spate a standului de pescuit.
3. In cadrul fiecarei manse arbitrii sunt suverani. Deciziile de acordare a avertismentelor sau sanctiunilor se iau de comun acord prin consultarea a cate un arbitru din partea fiecarui club prezent in mansa respectiva. In caz de egalitate de voturi, arbitrul reprezentant al clubului aflat in discutie se abtine de la vot.
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Avatar utilizator
Costel Stanila
Mesaje: 548
Membru din: Joi Mar 15, 2007 14:39
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Mesaj de Costel Stanila »

Scrisoare din partea d-lui Teodor Bentu, Vice presedinte A.G.V.P.S., adresata participantilor la sedinta din 30.01.2010:

Stimati prieteni
Pescari de Crap

Prin intermediul domnului Presedinte Costel STANILA, doresc să vă transmit salutul Consiliului AGVPS din Romania, al Domnului Preşedinte Mugur ISARESCU, al domnului Director General Prof. Dr. Inginer Neculai ŞELARU şi al meu personal , cu ocazia primei reuniuni a Comisiei de Competiţii de pescuit la crap a APCR.
Punctele de vedere ,dorinţele şi năzuinţele pescarilor sportivi de crap din Romania pe care dumneavoastră îi reprezentaţi , au fost prezentate şi susţinute principial, cu seriozitate , transparentă şi argumente legale în faţa conducerii AGVPS de domnul Val Pangica, pentru care merita aprecierile noastre. Această susţinere a convins şi determinat conducerea AGVPS de a încheia şi semna parteneriatul de recunoaştere şi colaborare cu asociatia dumneavoastră pentru organizarea Campionatului National de Pescuit la Crap şi reprezentarea Romaniei la Campionatele Mondiale organizate de Federaţia Internaţională de Pescuit Sportiv.
Acest parteneriat vă confera şi vă garantează transparent, un cadru organizatoric şi tehnic oficial la nivel naţional şi vă acorda libertatea tehnică si organizatorică în competitia naţională oficială de pescuit la crap, selectarea şi participarea la competiţiile interneţionale.Totodată acest cadru vă obligă la seriozitate privind respectarea lui , la legalitatea în acţiunile şi deciziile dumneavoastră, la transparenţă şi seriozitate.
AGVPS SE BUCURĂ DE A AVEA ASTFEL DE PARTENERI PE CARE ÎI AŞTEPTĂ ÎN FAMILIA NOASTRĂ DEMOCRATICĂ LIBERA DE PREJUDECĂŢI, INTERESE MESCHINE ŞI INFLUENŢE “NEECOLOGICE”.
În speranta că acest nou început este necesar şi de bun augur în competitia oficială internă şi internaţională pentru pescarii romani de crap din Romania, vă rog a depune toate bunele dumneavoastră intenţii şi eforturi pentru o colaborare corectă bazată pe stimă şi respect reciproca, şi pe cele mai înalte principii sportive şi de fair-play.
Cu stimă si respect pentru pasiunea dumneavoastră ,vă asigur că puteţi conta şi veţi găsi în mine un interlocutor şi colaborator sincer şi deschis, un apărător şi susţinător a pescuitului la crap din Romania.

Cu prietenie,
Vicepreşedinte
Pescuit Sportiv
Tedor BENTU
Costel Stanila
A.P.C.R.

Avatar utilizator
dancop07
Mesaje: 26
Membru din: Joi Mai 29, 2008 23:50
Puncte: 0
Localitate: Timisoara

Re: Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Mesaj de dancop07 »

Cred ca ar trebui specificata si hotararea luata in privinta desfasurarii locului finalei de anul urmator.Pentru reprezentantii si proprietarii acelei locatii, JOS PALARIA!!!

Avatar utilizator
Costel Stanila
Mesaje: 548
Membru din: Joi Mar 15, 2007 14:39
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Mesaj de Costel Stanila »

In sedinta APCR desfasurata la Sinaia , 30 ianuarie 2010 , toti membrii prezenti au apreciat in mod deosebit deschiderea catre competitie , fara obligatii si constrangeri catre un anumit nivel final al CN ; concret, prin vot unanim, membrii APCR au hotarit si s-a notificat si in procesul verbal de sedinta, faptul ca finala CN din anul 2011 se va desfasura pe balta Chiroiu 4.
Intreaga asistenta a fost placut impresionata si a votat ca atare pentru balta Chiroiu 4 in anul 2011 , urmare unei expuneri profesionale , foarte documentata , a d-lui George Alexandru , care a stiut sa aduca in evidenta - noutatea , specificul , ineditul , densitatea piscicola , provocarea unei balti noi , precum si implicarea deosebita a proprietarului, dl. Valer Russu, in ceea ce priveste deschiderea catre APCR si pescuitul C&R.
Urmeaza ca in zilele ce vin sa semnam protocolul intre APCR si dl.Valer Russu, cu privire la finala CN 2011.
Costel Stanila
A.P.C.R.

Avatar utilizator
George-Alexandru
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 1705
Membru din: Mie Dec 06, 2006 14:44
Puncte: 0
Localitate: Bucharest

Re: Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Mesaj de George-Alexandru »

Domnilor va multumesc din suflet pentru apreciere.

Respect.

George Alexandru
Presedinte CS, GreenLake
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

EX-UL
pescar de competitie
Mesaje: 2570
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 19:47
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Mesaj de EX-UL »

Bravo George ,

pe mine unul sincer m-a impresionat prezentarea ta si bunul simt abordat in discutie ! Sa parafrazam Pro Tv - Jos Palaria !!!

Avatar utilizator
gabisandu
Pescar de competitie
Mesaje: 990
Membru din: Dum Iul 29, 2007 14:23
Puncte: 0
Localitate: Piatra Neamt

Re: Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Mesaj de gabisandu »

Modestia, intelegerea si prezentarea facuta de tine George merita toate laudele. Felicitari.

Avatar utilizator
CLAUDIU COZMA
Partener Crapmania.ro
Mesaje: 550
Membru din: Mar Iun 05, 2007 14:56
Puncte: 0
Localitate: BRASOV
Contact:

Re: Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Mesaj de CLAUDIU COZMA »

Val Pangica jr scrie:Bravo George ,

pe mine unul sincer m-a impresionat prezentarea ta si bunul simt abordat in discutie ! Sa parafrazam Pro Tv - Jos Palaria !!!
si pe mine cu siguranta , grafica si prezentarea au fost la inaltime , cea mai buna as putea spune , si ii asigur pe membri clubului green lake , ca i-a reprezentat cu brio , de altfel a reusit , cred eu o premiera nationala prin faptul ca se cunoaste cu 18 luni inainte , locatia care v-a gazdui finala CN in 2011 . sincere felicitari

p.s. acum dupa toata tevatura cred ca intelegi ca toate deciziile care au fost luate au multumit pe toata lumea , si cred eu ca turneul de anul viitor v-a fi mult mai puternic si reprezentativ la nivel national , lucru benefic pentru voi , si mai cred ceva , voi sunteti singuri din tara asta care vedeti lumina de la capatul tenelului dupa 20 de ani :wink: asa ca spor la treaba ca sunt multe de facut .
<°))))))><
><((((((°>

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18916
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: Sedinta APCR din 30 ianuarie 2010 - CAMPIONAT NATIONAL 2010

Mesaj de Vladut Mateianu »

CLAUDIU COZMA scrie:........voi sunteti singuri din tara asta care vedeti lumina de la capatul tenelului dupa 20 de ani .
Pai ,tenul nu se puncteaza ! :D Deci nici tenelul.....
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA”