RECOMANDARE LANSETE DUNARE...

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

robert048
Puncte: 0

Re: RECOMANDARE LANSETE DUNARE...

Mesaj de robert048 »

nu merge video...

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

In principiu, ar merge cam orice lanseta scurta de stationar si care sa nu fie dedicata exlusiv somnului
Problema apare cand ai pretentii la senzitivitatea lui
Am avut odissey, duce bine batul, dar nu numai ca nu mi s-a parut suficient de sensibil, ci am tot avut probleme cu incurcatul firului pe varf. Pescuiam cu 0,30 si mi-a facut de cateva ori plici, in lanseu, peccuind de pe mal, unde aveam nevoie de bete scurte

Acum am jaxon silver shaddow power tip. Varf sensibil, restul blankului e oarecum ranga. Imi plac betele astea, am schimbat cateva perechi in cautarea lansetei perfecte de barca, dar tind sa cred ca as avea mai multe trasaturi daca as avea un bat mai elastic (gen germina). De fapt sunt sigur ca as avea mai multe trasaturi, mai aled cand nu trage asa hotarat si trebuie sa ii dai o mamaliga mai moale la carlig.
D'aia sunt interesat da goldstar tgv boat feeder, insa nu stiu cu cat curaj as putea sa trag de ele in agataturi
Si eu sunt interesat de wft senso pilk. Si de nevercrack jakub wagner, pt somn, care in ciuda puterii uriase (1000 degrame), este foarte elastica si sensibila la tasaturi

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

marian_popescu scrie: Am avut odissey, duce bine batul, dar nu numai ca nu mi s-a parut suficient de sensibil, ci am tot avut probleme cu incurcatul firului pe varf. Pescuiam cu 0,30 si mi-a facut de cateva ori plici, in lanseu, peccuind de pe mal, unde aveam nevoie de bete scurte
Firul de 0,30 face plici numai la gandul ca se apropie de Dunare :) .
Se mai rupe si cand se arunca cu el greutati mai mari de 100g.
Se rupe repede si cand este ciupit de scoici, asta daca exista in Dunare asa ceva...
Nu prea cred ca se rupe din cauza unei lansete.

Odissey este o lanseta sensibila pe varf. Dupa parerea mea la limita inferioara, dar acceptata, de pescuit la Dunare.
Pana la sesizarea trasaturii Dunarea cere de multe ori plumbi mai grei si fire groase. Un mimimum de distanta pentru o lanseta de 2,10m , adica un 30m, cu fir de 0,45-050 si plumb de minimum 120g, necesita o lanseta mai rigida. Germinele duceau pentru ca erau din fibra plina si nu se rupeau. Sa fortezi in astfel de conditii o lanseta tubulara, prezinta ceva riscuri.

Dupa sesizarea trasaturii , urmeaza cealalta parte importanta, scosul pestelui. Lansetele moi se indoaie din cotor, iar pompajul printre cracile copacilor din apa se face mai mult din brate, eventual si cu ceva genoflexiuni. Motiv pentru care eu am renuntat la Germine.
Acum dau cu alea negre din clip, care parca au baut ceai de ipsos. :)

Dan Mitranescu
Veteran

... dar se indoaie si astea suficient : :)
https://www.youtube.com/watch?v=enU1aFs ... e=youtu.be

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:... dar se indoaie si astea suficient : :)
Cred ca video-ul e clasificat ca privat si de aia nu se vede !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Dane, nu se vede nimic. Lasă vrăjeala și pune proba video! :lol:

dinuanghel

Mesaj de dinuanghel »

@Dan Mitranescu. Eu pecuiesc mult pe Dunare si am HK Odissey,dar mie mi se pare ca cele 2 varfuri sunt prea rigide,macar unul ar putea fi mai moale(de fapt cele doua sunt destul de apropiate).si de cele mai multe ori nu este nevoie de plumbi atat de grei(120g),80 sau chiar 60g fiind de cele mai multe ori suficiente.si chiar-firul de 0.50?!am avut intr un sezon 0.45 si mi s a parut prea gros.cred ca 0.3-0.32 e suficient...sau vorbiti de somn?

Dan Mitranescu
Veteran

dinuanghel scrie:@Dan Mitranescu. Eu pecuiesc mult pe Dunare si am HK Odissey,dar mie mi se pare ca cele 2 varfuri sunt prea rigide,macar unul ar putea fi mai moale(de fapt cele doua sunt destul de apropiate).si de cele mai multe ori nu este nevoie de plumbi atat de grei(120g),80 sau chiar 60g fiind de cele mai multe ori suficiente.si chiar-firul de 0.50?!am avut intr un sezon 0.45 si mi s a parut prea gros.cred ca 0.3-0.32 e suficient...sau vorbiti de somn?
Pentru un pescuit ce vizeaza numai pesti de dimensiuni mai mici si zone curate, ansamblul poate sa coboare ca tarie/ rezistenta.
"Dunarea" este complexa, iar cel mai eficient pescuit din experienta mea ( spre 20 de tone in 25 de ani ), este "in craci" si in curent. Acolo nu mai este de joaca cu echipamentul.
Eu recomand o lanseta si o tehnica ce acopera mai multe aspecte ale pescuitului la Dunare.
Asa ca pentru mine Odissey ramane o lanseta prea moale.
Din ce am in magazin prefer oricand :
http://danmitranescu.ro/81-1150/LANSETE ... -2-10M.php

Repet , stilurile sunt diversificate, iar eu pot sa recomand ceva care sa acopere mai multe posibilitati de pescuit. , tinand cont ca am trecut prin multe etape.

Firul gros nu este pentru peste neaparat. Este pentru protejarea monturilor care se agata foarte des, situatie in care pierd numai acul.
Firul gros este pentru rezistenta marita la ciupituri de scoici.
Firul gros aluneca si rezista mai bine pe cracile pomilor scufundati, cand pescuiesc pe verticala intre ei.
Plumbii usori sunt buni intre craci, dar pe curent fara 120g nu pescuiesc. Nu pentru ca nu sta, ci pentru ca nu vreau sa-mi taraie prea mult montura, eventual sa o urce peste prag.

Dan Mitranescu
Veteran

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie:... dar se indoaie si astea suficient : :)
Cred ca video-ul e clasificat ca privat si de aia nu se vede !
La mine se vedea. :lol:
Am rezolvat.

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Imi cer scuze, nu am explicat suficient. Firul se incurca dupa ultimul inel si d-aia facea plici. In zona unde am patit-o (fiind singura partida in care am avut ocazia sa dau cu odissey), nu aveam agataturi deloc si puteam sa folosesc fire mai subtiri

Pentru pescuitul in agataturi, care au devenit cam singurele locuri unde mai poti gasi crapul pe Dunare, intradevar si eu recomand 0,45 sau 0,5. Si nu neaparat pt a face fata fortei crapilor in curent, ci pt a-i scoate dintre cioate fara sa -ti fie teama ca cedeaza din cauza abraziunii

Inca nu am gasit lanseta ideala pt crap pe Dunare. Si nici nu stiu daca exista vreuna sa fie buna la toate. In principiu, daca e sensibila la trasatura, adica nu doar pe varf, ci pur si simplu MOALE pe tronsonul superior si suficient de rezistenta cat sa tragi cu nadejde de ea cu frana stransa la maxim...cred ca ar fi ok
Aici nu incadrez nici jaxonurile mele, nici odissey si calibra nici atat...
Dintre toate astea, as alege tot jaxon
Au mai fost ok, dar nu se gasesc de multa vreme, ron thompson hardcore de 2,40 putere 80 de grame

Astept sa vad si eu senso pilk-urile de 120 de grame...
Si ar mai fi unele de la balzer, cu varful din fibra plina, parca pe 80 de grame
Si ar mai fi unele de trolling tot de la ron thompson, imi scapa denumirea acum, tubulare, cu multe inele si puterea data in lbs, moi, dar cu blankul destul de subtire in carne. Se comporta ok, dar nu imi inspira prea multa incredere la un pescuit in forta

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”