Regulament CN 2010

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
CLAUDIU COZMA
Partener Crapmania.ro
Puncte: 0

Re: Regulament CN 2010

Mesaj de CLAUDIU COZMA »

Zarguzon Adi scrie:@CLAUDIU COZMA : Sa vezi distractie cand se va strecura o greseala in foile de arbitaj , sau cand vor exista suspiciuni ca arbitrul care scrie greutatea pestilor nu este identica cu cea citita ,etc.

PS;parerea mea nu a cerut-o nimeni.
uite ca ti-o cer eu , greselile de care vorbesti sau intamplat si anul trecut in cn.
<°))))))><
><((((((°>

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Adrian, daca i-ai cunoaste pe presedintii cluburilor participante la CN ai intelege ca civilizatia va fi la ea acasa la aceasta editie de CN. De asemenea, eventualele probleme se vor rezolva intr-un mod civilizat, deoarece eventualele plangeri sau contestatii vor fi facute doar de cei competenti, in speta capitanul lotului ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

shubu

Mesaj de shubu »

@vladut
regulamentul ce l-ai postat tu aici este in forma finala sau este doar o schita pe care ai postat-o in calitate de participant la CN?
vreau sa stiu ptr ca ma intereseaza subiectul.
multumesc
Sinca Bogdan

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Am postat ca participant, varianta finala va fi definitivata de catre CCN.
Daca ai nelamuriri sau propuneri, nu ar strica sa le faci publice ca sa le putem discuta.... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Domnilor , un regulament ( chiar si cel FIPS ) este permenent discutabil si in general are si o mare doza de bun simt APRIORI asumat in el !
Numai la noi in Romania , discutam ...discutii si venim beti la etapa ( nu scrie nimic la regulament ) , masuram la 7 cm distanta dintre standuri , judecam nivelul apei vizavi de genunchiul pescarului ( adica e sub sau deasupra cu 2 mm ?? ) , ne punem problema daca avem voie sa pescuim cu saci solubili in timpul noptii , unde vezi Doamne ...ar trebuii sa folosim numai cobra , pescuim in pielea goala , dar cu vesta pe noi ( nu scrie nimic la regulament ) , luam si un caine sau un hamster cu noi in stand ( ne scrie nimic la regulement despre animale de casa , sau Doamne fereste , de prada ) , folosim viermusi morti ( se interzice numai nada vie !! ) , ne mor pestii la sac si spunem ca nu sunt morti de tot sau i-a omorit colegul de stand , samd , samd .... Suntem o natiune EXPONTIALA in ceea ce priveste metodele de a merge paralel cu civilizatia .

De asta spun ca acest campionat nu mai trebuie arbitrat cu ruleta si cu regulamentul in mana ( si asa nu regasim in materialele scrise - TOATE timpeniile care ne trec noua prin cap ) ci trebuie ca SPIRITUL competitiei sa primeze . Iar cine pricepe spiritul sportiv , va respecta si regulamentul ( chiar prost facut ) .
La pescuit de crap e simplu - folosesti monturi clasice , care elibereaza plumbul , pui bile , seminte sau paste pe rig , arunci in perimetrul stabilit al standului , nadesti cu ce ai voie si cind ai voie , prinzi crapii , ii pui la sac , ii tii in viat apina vine arbitrul si ii cantareste , semnezi foaia si te intorci la treaba . Nu treci de genunchi la drill , nu sunt 2 pescari in apa in acelasi moment cind drilluiesc un singur peste , samd . Ce dracu o fi asa greu ..... nu stiu .....Ti-a murit pestele , stringi si pleci singur .
NU ne trebuie academicieni intre arbitrii ci oameni de buna credinta care sa aiba putere de munca .

Gabi Milea

Mesaj de Gabi Milea »

Vladut Mateianu scrie:
-13- Numai crapul(oglinda, comun, piele) si amurul(alb sau argintiu) cu greutate minima de 1500 grame vor fi validati.

Numai o singura remarca la care ma opresc! Amurul (tenul) nu puncteaza !

alex leonte

Mesaj de alex leonte »

banuiesc ca este regulamentul cips, intrucat mai apare in unele locuri "natiuni"
o parere: art 15. - evident, un campionat mondial este mai greu de anulat chiar si in cazurile de forta majora, de asta exista precizarea ca daca intrecerea se intrerupe dupa mai mult de 48 de ore, rezultatele vor fi validate.
in cazul nostru poate ar fi bine ca etapa sa se repete indiferent de momentul in care este intrerupta.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Adica altii mai priceputi hotarasc ceva - si noi venim cu inovatii ????? Stiu ca noi suntem miezul Europei - dar un pic de decenta nu ar strica ..... Propunerea ta nu face altceva decit sa ridice la fileu "mingea mea" - in care noi ROMANII hotarim si interpretam reguli scrise sau SUBINTELESE intr-un mod atit de personal incit mie unul mi-e frica sa mai scriu .......ceva legat de arbitraj - o sa ajungem si cu astia pe la DNA .......sau mai bine ne facem o liga interioara si "pescuim" dupa exceptiile la regulament ....., interpretate mioritic de fiecare dintre noi . Cred ca suntem UNICI , pe lumea asta !!

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

In virtutea celor scrise mai sus , propun :

- masuratoarea dintre standuri sa fie facute cu 3 sfoari ( recte - cinepa , otel , textil ) , etalonate la Comisia Europeana de Metrologie
- genunchiul sa fie bine definit pentru arbtrii din punct de vedere anatomic - cu tolerentele de rigoare
- obtinerea unui certificat de "vierme mort" , pentru orice groundbait care contine si "cadavre" de viermi . Fara acest certificat ISO - echipa va fi descalificata ....
- impunerea unei forte newtonwiene limita , la care plumbul este "pierdut" sau "remanent" . Etalon Costel Buhac ......
- instalarea unor obiective laser pe perimetrul standurilor , astfel incit orice lanseu care depaseste 2 mm limita stadului - sa fie penalizat prin avertisment ....
- interzicerea nadelor de mare putere , care asa cum s-a constat de atita vreme , isi fac treaba .... Se recomanda nade neutre , care sa nu faca rau vecinilor de stand . Nadirea moderata este un argument de compromis legal , fata de orice contestatie ;, gen te-am batut si nu stii nici macar de ce ? .
- obligativitataea de semna fisele de concurs si ORICUM stampila , de catre concurent , capitan , presedinte de club si un reprezentant AGVPS plus delegatul FIPS - 2-3 arbitrii si 2-3 colegi de stand

SAMD ,

alex leonte

Mesaj de alex leonte »

sunt situatii diferite si nu vad de ce trebuie sa aplicam articolul 15 in cazul unui campionat care se desfasoara pe etape. pe cand, campionatul mondial are o singura etapa.
banuiesc dle pangica ca in momentul in care ati citit parea mea erati deja iritat din alte motive asa ca renunt sa raspund la ironiile dvs.
era doar o parere care putea fi combatuta cu alta parere. am sa incerc sa nu va mai deranjez. salutare.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”