Hakuyo MKM3 Lumino vs Fox Illuminated Euro MK2 Swinger

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ovidiu Bunea
Puncte: 0

Re: Hakuyo MKM3 Lumino vs Fox Illuminated Euro MK2 Swinger

Mesaj de Ovidiu Bunea »

Eu am avut Hakuyo MKM3 si acum am Fox. Eu recomand ambele modele, in functie de bugetul fiecaruia.Personal, eu nu le-am gasit celor de la Hakuyo cu tija neagra NICIUN DEFECT, impecabili !!! Despre Fox nu cred ca are rost sa mai vorbesc. Poti merge linistit pe mana lui Dan :D
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.

DeltA

Mesaj de DeltA »

,,Nu sunt la fel, cel putin la capitolul swingere, Fox e peste toti.''.... si...,, asa este nu au nicio legatura'' (nu am mai pus virgula... ca este citat... :) :) iar de cratima ce sa mai vorbim...) Bre.... dvs sigur ati umblat cu toti swingerii si hangerii de pe lumea asta (cu lant, zale, dracon,cap magnetic, bile,mkm, mk,etc) ca prea le stiti.... De bavurile ramase din turnare, plasticul ordinar si tensionarea defectuoasa a tijelor de eliberare a firului.... mucles.... sigurul lucru ,,mistoc''este faptul ca vulpile alea desenate arata bine si iau ochii bolnavilor de ,,carp fashion'' ( acum citez pe un tip care chiar se pricepe... :) :) )
p.s. cod produs CSI048 NO 5 055350 273807...nu mai pun poze ca arata ca vai de mama lui de fox....

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

DeltA scrie: p.s. cod produs CSI048 NO 5 055350 273807...nu mai pun poze ca arata ca vai de mama lui de fox....
Pune poze te rugam sa ne minunam si noi, nu de alta dar eu am cateva seturi de Fox (citeste toate modelele :wink: ) si nu am intalnit pana acum niciun swinger/hanger cu defect, bavuri, magneti sau arcuri nereglate, greutati care sa nu alunece pe tije usor (pacat ca iti strica surpriza de a culisa greutatea fara bucsa care ramane blocata pe tija :D ).
Cele bune!
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

mircead scrie:
DeltA scrie: p.s. cod produs CSI048 NO 5 055350 273807...nu mai pun poze ca arata ca vai de mama lui de fox....
Pune poze te rugam sa ne minunam si noi, nu de alta dar eu am cateva seturi de Fox (citeste toate modelele :wink: ) si nu am intalnit pana acum niciun swinger/hanger cu defect, bavuri, magneti sau arcuri nereglate, greutati care sa nu alunece pe tije usor (pacat ca iti strica surpriza de a culisa greutatea fara bucsa care ramane blocata pe tija :D ).
Cele bune!
Inseamna ca ati sarit loturile de acum 4-5 ani , cand la toate swingerele arcul era foarte moale si balamaua nu tinea, plus ca in continuare sunteti pacalit de povestea ca in swingere exista magneti. Deci se intampla greseli peste tot.

Nu iau in discutie notiunile despre pescuit in care greutatea swingerului se plaseaza in alt loc decat la maximum, deoarece este putin mai ampla discutia, dar presupunand ca frecatul greutatii pe tija este o necesitate, va asigur ca toate greutatile de la swingerele hakuyo functioneaza in parametrii. Sunt alte modele similare pe piata, cu tija oxidabila, la care mai apar probleme de acest fel, dar nu fac subiectul topicului.

Despre bavuri, cred ca exista intr-un procent de 10 pe unele swingere , dar in general clientii Hakuyo sunt genul care prefera sa foloseasca un cater cateva secunde, pentru a scuti cateva zeci bune de lei.

Legat de arcurile de la balama, pana la urma cel mai important aspect functional pentru un swinger, va asigur ca de trei ani ABSOLUT TOATE swingerele Hakuyo functioneaza IMPECABIL din acest punct de vedere.

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Dan Mitranescu scrie:
mircead scrie: Pune poze te rugam sa ne minunam si noi, nu de alta dar eu am cateva seturi de Fox (citeste toate modelele :wink: ) si nu am intalnit pana acum niciun swinger/hanger cu defect, bavuri, magneti sau arcuri nereglate, greutati care sa nu alunece pe tije usor (pacat ca iti strica surpriza de a culisa greutatea fara bucsa care ramane blocata pe tija :D ).
Cele bune!
Inseamna ca ati sarit loturile de acum 4-5 ani , cand la toate swingerele arcul era foarte moale si balamaua nu tinea, plus ca in continuare sunteti pacalit de povestea ca in swingere exista magneti. Deci se intampla greseli peste tot.

Nu iau in discutie notiunile despre pescuit in care greutatea swingerului se plaseaza in alt loc decat la maximum, deoarece este putin mai ampla discutia, dar presupunand ca frecatul greutatii pe tija este o necesitate, va asigur ca toate greutatile de la swingerele hakuyo functioneaza in parametrii. Sunt alte modele similare pe piata, cu tija oxidabila, la care mai apar probleme de acest fel, dar nu fac subiectul topicului.

Despre bavuri, cred ca exista intr-un procent de 10 pe unele swingere , dar in general clientii Hakuyo sunt genul care prefera sa foloseasca un cater cateva secunde, pentru a scuti cateva zeci bune de lei.

Legat de arcurile de la balama, pana la urma cel mai important aspect functional pentru un swinger, va asigur ca de trei ani ABSOLUT TOATE swingerele Hakuyo functioneaza IMPECABIL din acest punct de vedere.
Cu scuzele de rigoare nu stiu la ce faceti referire, ce legatura are postul meu cu toata teoria de mai sus? Treaba cu magnetii chiar ca m-a bagat in ceata :D
Daca swigerele Hakuyo functioneaza perfect atunci este laudabil dar asta nu inseamna ca eu am facut referire la ele la faza cu bucsa si nici nu se poate nega ca in trecut a existat acea problema la unele ...loturi Hakuyo.
Ramane totusi rugamintea mea de a vedea ceva poze cu defectele acelea groaznice, nu de alta dar poate schimb brandul.
Cele bune!
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Dan Mitranescu
Veteran

mircead scrie: Cu scuzele de rigoare nu stiu la ce faceti referire, ce legatura are postul meu cu toata teoria de mai sus? Treaba cu magnetii chiar ca m-a bagat in ceata :D
Daca swigerele Hakuyo functioneaza perfect atunci este laudabil dar asta nu inseamna ca eu am facut referire la ele la faza cu bucsa si nici nu se poate nega ca in trecut a existat acea problema la unele ...loturi Hakuyo.
Ramane totusi rugamintea mea de a vedea ceva poze cu defectele acelea groaznice, nu de alta dar poate schimb brandul.
Cele bune!
Fac referire la subiectul topicului si la interpretarile comparative ce se pot deduce din mesajul dumneavoastra.

In trecut au existat probleme, remediabile pe loturile respective, la ambele branduri. Asta am precizat, fara sa las sa se inteleaga ca numai unii au avut probleme, asa cum se intelege, "fara sa se faca nicio referire la altceva".

Treaba cu magnetii este ca swingerele cu sistem de prindere tip MK... nu au magneti, chiar daca asa minte producatorul cateodata si dupa cum se vede, ati fost influentat.

Legat de poze, nu sunt in masura sa rezolv problema, dar consider ca daca exista vreun defect estetic pe un swinger Fox , este numai o intamplare izolata si nu este un motiv pentru a face caz din asa ceva.

DeltA

Mesaj de DeltA »

pun si poze.... de obicei nu fac asta pentru ca nu fac afirmatii aiurea....
1. balamalele ajutate cu ulei de mecanisme fine si tot..... :) :) (se vad urmele de ulei in poze)
2.talpicile (offset tags cum sant denumite), in cazul meu, raman pe buzz bar.... e mai comod. Ca sa bag sau sa scot restul swinger ului ... vai de degetele mele.... de fiecare data imi vine sa dau cu swingerele de pamant (tot in poze se vede ''gradu' de prelucrare'' :D :D )
3.bavurile cred ca sant destul de vizibile.... etc
Jos palaria ca detineti toate modelele.... da' ce d-zeu faceti cu ele ????? :?
Pe mine ma lasat masca afirmatia ''sant peste toti"... si nu e asa....
@Dan Mitranescu.... m am referit strict la setul de swingere Fox mk3 pe care il detin.... De produsele Hakuyo am fost deseori impresionat de raportul calitate pret (chiar de calitatea lor in sine... :) )
Fişiere ataşate
swg 3.jpg
swg 3.jpg (19.29 KiB) Vizualizat de 843 ori
swg 5.jpg
swg 5.jpg (18.51 KiB) Vizualizat de 843 ori
swg 4.jpg
swg 4.jpg (18.56 KiB) Vizualizat de 843 ori
swg 2.jpg
swg 2.jpg (23.75 KiB) Vizualizat de 843 ori
swg 1.jpg
swg 1.jpg (21.33 KiB) Vizualizat de 843 ori

DeltA

Mesaj de DeltA »

swg 4.jpg
swg 4.jpg (18.56 KiB) Vizualizat de 839 ori
swg 4.jpg
swg 4.jpg (18.56 KiB) Vizualizat de 839 ori
swg 3.jpg
swg 3.jpg (19.29 KiB) Vizualizat de 839 ori
swg 2.jpg
swg 2.jpg (23.75 KiB) Vizualizat de 839 ori
swg 1.jpg
swg 1.jpg (21.33 KiB) Vizualizat de 839 ori
mircead scrie:
Cele bune!
Jos palaria ca aveti toate modelele..... da' ce d-zeu faceti cu ele??!! :?
Fişiere ataşate
swg 5.jpg
swg 5.jpg (18.51 KiB) Vizualizat de 839 ori

Dan Mitranescu
Veteran

@ DeltA multumesc pentru aprecieri. Stiam la ce swingere va referiti. Nu am zis nimic impotriva. Nu pun atata suflet cand vorbesc de o sarma infipta intr-un plastic. :D
Sa fac si eu un gest frumos :D , dau un sfat :

Pentru "ungerea" swingerelor folositi WD40.
Uleiul nu degripeaza si in timp absoarbe mizerie (praf), care ingreuneaza iar miscarea.
WD40 degripeaza si curata foarte bine. Swingerul este construit sa lucreze fara ungere.
Garantata si verificata operatia ! :wink:

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

DeltA scrie:
Jos palaria ca aveti toate modelele..... da' ce d-zeu faceti cu ele??!! :?
Colectie. Era o sursa credibila daca nu era avocatul lansetelor de 3m si 2.5lb ca fiind apogeul pescuitului la crap. Musai imbracate in pluta. Informatii utile poti sa furi de la el, dar cu pipeta, si trecute prin microscop, ca altfel te trezesti cu sonikuri de bambus si mulinete daiwa de acum 40 de ani. Hipstareala e boala grea...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”