Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Fata de o dimensiune medie de fir ( 0,25-0,30 ), daca trecem pe fire de 0,20 atunci trebuie adaugata o saiba, iar daca trecem pe fire de 0,40, trebuie sa scoatem o saiba.Chit scrie:Multumesc pentru raspuns, chiar nu conteaza dimensiunea firelor? O smecherie trebuie sa fie daca nu au distantiere poate stie cineva si o sa-mi spuna. La mine aduna firul conic baza conului fiind catre frana si eu stiu ca ar mai trebui adaugate saibe.
In majoritatea pozelor gasite pe internet cu mulineta respectiva, la fel se aseaza firul.Chit scrie:Din imaginile trimise aseaza firul ca in pozitia 4, nu am mai intalnit pana acum mulinete.
Multumesc Dane!
E vorba de conicitate inversa, gasita la mai multe modele de la Daiwa (Infinity, Entoh, Emblem, Regal, etc.).Chit scrie:Din imaginile trimise aseaza firul ca in pozitia 4, nu am mai intalnit pana acum mulinete.
Multumesc Dane!
Incearca asezarea firului cu un 0,40 .Alin Galbenu scrie:Fara saibe. Nici nu exista pt ele..
Stii cumva cum au argumentat conicitatea inversa ?gor965 scrie:E vorba de conicitate inversa, gasita la mai multe modele de la Daiwa (Infinity, Entoh, Emblem, Regal, etc.).Chit scrie:Din imaginile trimise aseaza firul ca in pozitia 4, nu am mai intalnit pana acum mulinete.
Multumesc Dane!
Era vorba ca sub nici o forma nu se mai produc peruci, buclele din spate avand intotdeauna in fata lor (deci pe directia de iesire de pe tambur) alte bucle mai mari, care le tin pe loc pana le vine randul sa iasa de pe tambur. Mai era vorba si de o frecare mai redusa a firului cu buza tamburului la buclele din zona de varf.Dan Mitranescu scrie:
Stii cumva cum au argumentat conicitatea inversa ?
Sau este numai nevoia de a fi deosebita?
Pai si cand au facut Basia la banii aia, nu s-au gandit la asta ?gor965 scrie:Era vorba ca sub nici o forma nu se mai produc peruci, buclele din spate avand intotdeauna in fata lor (deci pe directia de iesire de pe tambur) alte bucle mai mari, care le tin pe loc pana le vine randul sa iasa de pe tambur. Mai era vorba si de o frecare mai redusa la buclele din varful tamburului.Dan Mitranescu scrie:
Stii cumva cum au argumentat conicitatea inversa ?
Sau este numai nevoia de a fi deosebita?