Lanseta spod

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Lucian SV
Puncte: 0

Re: Lanseta spod

Mesaj de Lucian SV »

Dan Mitranescu scrie: Daca ma inveti ce avantaje prezinta 2-3 clipsuri in fata unui singur clips, raman dator.
Sunt 2-3 nu unul. e bine? trebuie 4?5?8?12? Cred că 8 e corect ca la octopodus! :wink:

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Dan Mitranescu scrie:
DumiD scrie:Dane, majoritatea mulinetelor pe care scrie spod au 2-3 clipsuri, deci chiar sunt dedicate. Ca nu prea foloseste nimeni mai mult de un clips, e alta poveste, dar macar in teorie sunt dedicate
Daca ma inveti ce avantaje prezinta 2-3 clipsuri in fata unui singur clips, raman dator.
vorbim doar in teorie acuma, ca nu am avut nciodata o astfel de mulineta : cauti sus un loc bun, il clipsezi, dupa care cauti si un loc mai jos. clipsezi iar, pui spombul si te apuci de nadit pe locul de aproape, scoti clipsul si spombuiesti si locul de mai sus. teoretic poti sa faci doua paturi de nada (sau 3) la o singura sondare. totul numai in teorie, ca nu stiu pe nimeni sa faca asa :lol:

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

DumiD scrie:
Dan Mitranescu scrie:
DumiD scrie:Dane, majoritatea mulinetelor pe care scrie spod au 2-3 clipsuri, deci chiar sunt dedicate. Ca nu prea foloseste nimeni mai mult de un clips, e alta poveste, dar macar in teorie sunt dedicate
Daca ma inveti ce avantaje prezinta 2-3 clipsuri in fata unui singur clips, raman dator.
vorbim doar in teorie acuma, ca nu am avut nciodata o astfel de mulineta : cauti sus un loc bun, il clipsezi, dupa care cauti si un loc mai jos. clipsezi iar, pui spombul si te apuci de nadit pe locul de aproape, scoti clipsul si spombuiesti si locul de mai sus. teoretic poti sa faci doua paturi de nada (sau 3) la o singura sondare. totul numai in teorie, ca nu stiu pe nimeni sa faca asa :lol:
Si de ce nu poti sa clipsezi de doua ori pe acelasi clips ?

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Buna intrebare :lol:

Dan Mitranescu
Veteran

DumiD scrie:Buna intrebare :lol:
Pe cuvant ca am intrebat pentru ca nu stiam si nici nu banuiam.
Am aflat intre timp pentru ce se pun doua clipsuri. :)
Ca sa aiba cel care ti-o vinde ce sa spuna despre ea, in timp ce ascunde ca are ... tot doi rulmenti. :wink: ( in unele cazuri )

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Eu am observat ca mulinetele "dedicate" pt nadit recupereaza mai mult fir la o rotatie a manivelei.
Prin asta se pierde din puterea de recuperare, dar ce nevoie ai de putere ca sa recuperezi un spomb gol ?
Ai nevoie de viteza, sa nu stai un an sa aduci spombul la mal dupa fiecare lansare.
Spunea cineva pe aici intr-un topic acum ceva vreme ca "pana aduci tu cu mulineta ta cu care pescuiesti spombul la mal eu deja lansez a doua oara".
Si daca poti pune 2 sau 3 clips-uri pt fir pe un tambur de ce sa nu o faci ?
Ma gandesc ca daca ingramadesti trei distante de sondare/nadire pe acelasi clips poate aparea fenomenul de forfecare sau firul sa nu intre cum trebuie pe clips daca e inghesuit.
De ce fac tamburii asa incapatori la ele .. si pe mine ma mira aspectul asta.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

Dan Mitranescu
Veteran

pescarusull scrie:Eu am observat ca mulinetele "dedicate" pt nadit recupereaza mai mult fir la o rotatie a manivelei.
Prin asta se pierde din puterea de recuperare, dar ce nevoie ai de putere ca sa recuperezi un spomb gol ?
Ai nevoie de viteza, sa nu stai un an sa aduci spombul la mal dupa fiecare lansare.
Spunea cineva pe aici intr-un topic acum ceva vreme ca "pana aduci tu cu mulineta ta cu care pescuiesti spombul la mal eu deja lansez a doua oara".
Si daca poti pune 2 sau 3 clips-uri pt fir pe un tambur de ce sa nu o faci ?
Ma gandesc ca daca ingramadesti trei distante de sondare/nadire pe acelasi clips poate aparea fenomenul de forfecare sau firul sa nu intre cum trebuie pe clips daca e inghesuit.
De ce fac tamburii asa incapatori la ele .. si pe mine ma mira aspectul asta.
Asa este. Viteza de recuperare conteaza si nu numai la nadit. In toate situatiile in care se pescuieste la distanta viteza mare de recuperare este avantajoasa. Cred ca s-a depasit de mult vremea in care pestii se aduceau din manivela.
Doua-trei clipsuri nu stiu de ce sa se puna. De putut se poate, dar sa ridici costul inutil nu mi se pare un lucru bun. Mai bine un rulment in plus, ca tot atat costa.

Firele nu se foarfeca daca se trec de mai multe ori prin clips.
Rar se intampla ca o mulineta "de nadit" sa fie folosita pentru doua paturi.
In general, cine isi face doua paturi are si cel putin o lanseta pregatita cu semn pe fir sau direct cu clips, pentru fiecare pat facut.
Se scoate montura, se nadeste cu semnul respectiv si pe urma se leaga montura la loc.

Firul se trece de doua ori prin clips atunci cand se nadeste cu lanseta de pescuit ( clipsata ) si vrem sa facem patul sub zona de pescuit. ( metoda des intalnita ).
Fata de prima clipsare se mai dau 5 - 20 ture de manivela si se clipseaza din nou. Se nadeste si dupa aia se scoate ultima clipsare revenind la prima.
Nimeni nu a fost deranjat de faptul ca a trecut firul de doua ori prin clips.

De ce se face cu tambur adanc, nici eu nu stiu. Ori lipsa de atentie, ori atat au la dispozitie.
O matrita de tambur "la fata" costa destul de mult. Sunt branduri importante care nu-si permit sa faca doua dimensiuni de incarcare la tamburi. Asa ca ... umplutura si gata.

marius m.

Mesaj de marius m. »

Dar de mtx10 modelul nou, cel de 3.90m nu zice nimeni nimic?

Dan Mitranescu
Veteran

marius m. scrie:Dar de mtx10 modelul nou, cel de 3.90m nu zice nimeni nimic?
Nu scrie "spod" pe el .... :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”