Sunt 2-3 nu unul. e bine? trebuie 4?5?8?12? Cred că 8 e corect ca la octopodus!Dan Mitranescu scrie: Daca ma inveti ce avantaje prezinta 2-3 clipsuri in fata unui singur clips, raman dator.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Sunt 2-3 nu unul. e bine? trebuie 4?5?8?12? Cred că 8 e corect ca la octopodus!Dan Mitranescu scrie: Daca ma inveti ce avantaje prezinta 2-3 clipsuri in fata unui singur clips, raman dator.
vorbim doar in teorie acuma, ca nu am avut nciodata o astfel de mulineta : cauti sus un loc bun, il clipsezi, dupa care cauti si un loc mai jos. clipsezi iar, pui spombul si te apuci de nadit pe locul de aproape, scoti clipsul si spombuiesti si locul de mai sus. teoretic poti sa faci doua paturi de nada (sau 3) la o singura sondare. totul numai in teorie, ca nu stiu pe nimeni sa faca asaDan Mitranescu scrie:Daca ma inveti ce avantaje prezinta 2-3 clipsuri in fata unui singur clips, raman dator.DumiD scrie:Dane, majoritatea mulinetelor pe care scrie spod au 2-3 clipsuri, deci chiar sunt dedicate. Ca nu prea foloseste nimeni mai mult de un clips, e alta poveste, dar macar in teorie sunt dedicate
Si de ce nu poti sa clipsezi de doua ori pe acelasi clips ?DumiD scrie:vorbim doar in teorie acuma, ca nu am avut nciodata o astfel de mulineta : cauti sus un loc bun, il clipsezi, dupa care cauti si un loc mai jos. clipsezi iar, pui spombul si te apuci de nadit pe locul de aproape, scoti clipsul si spombuiesti si locul de mai sus. teoretic poti sa faci doua paturi de nada (sau 3) la o singura sondare. totul numai in teorie, ca nu stiu pe nimeni sa faca asaDan Mitranescu scrie:Daca ma inveti ce avantaje prezinta 2-3 clipsuri in fata unui singur clips, raman dator.DumiD scrie:Dane, majoritatea mulinetelor pe care scrie spod au 2-3 clipsuri, deci chiar sunt dedicate. Ca nu prea foloseste nimeni mai mult de un clips, e alta poveste, dar macar in teorie sunt dedicate
Pe cuvant ca am intrebat pentru ca nu stiam si nici nu banuiam.DumiD scrie:Buna intrebare
Asa este. Viteza de recuperare conteaza si nu numai la nadit. In toate situatiile in care se pescuieste la distanta viteza mare de recuperare este avantajoasa. Cred ca s-a depasit de mult vremea in care pestii se aduceau din manivela.pescarusull scrie:Eu am observat ca mulinetele "dedicate" pt nadit recupereaza mai mult fir la o rotatie a manivelei.
Prin asta se pierde din puterea de recuperare, dar ce nevoie ai de putere ca sa recuperezi un spomb gol ?
Ai nevoie de viteza, sa nu stai un an sa aduci spombul la mal dupa fiecare lansare.
Spunea cineva pe aici intr-un topic acum ceva vreme ca "pana aduci tu cu mulineta ta cu care pescuiesti spombul la mal eu deja lansez a doua oara".
Si daca poti pune 2 sau 3 clips-uri pt fir pe un tambur de ce sa nu o faci ?
Ma gandesc ca daca ingramadesti trei distante de sondare/nadire pe acelasi clips poate aparea fenomenul de forfecare sau firul sa nu intre cum trebuie pe clips daca e inghesuit.
De ce fac tamburii asa incapatori la ele .. si pe mine ma mira aspectul asta.
Nu scrie "spod" pe el ....marius m. scrie:Dar de mtx10 modelul nou, cel de 3.90m nu zice nimeni nimic?