Demisie Val Pangica

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Demisie Val Pangica

Mesaj de EX-UL »

Postez si aici ce am scris pe http://www.apcr.eu

Pentru a nu afla acest lucru din can-canurile zilnice de pe Forumuri , doresc sa comunic direct pe site-ul APCR , urmatoarele probleme :

- ieri 23.04.2010 - in urma unei discuti telefonice purtate de dl. Szekeli ( vicepresedinte AVPS Acvila ) atit cu mine cit si cu Costel Stanila , am fost amenintati cu proces civil daca la aceste calificari CTENO nu puncteaza ! Asta in ciuda faptului ca APCR este STATUAT prin conventie semnata , ca stabileste criteriile de selectie pentru CM ........ , in baza expertizei si rezultatelor dovedite pina acum la concursurile mondiale
- aceeasi rezolutie o da acest domn si in problema achitarii sumelor de participare - presand si insistind prin orice mijloc de lobby , prin AGVPS sa adoptam o solutie fiscala de incasare a sumelor , care da probleme APCR -ului , prin lipsa unui contract legal care sa statueze sumele de bani virate si exonereaza AVPS Acvila de orice responsabilitate .
- tot ieri am purtat o discutie atit cu dl. Selaru cit si dl. Bentu si nu am gasit decit putina intelegere vizazi de problemele APCR generate de participarea Acvila si o maxima acceptanta fata de aceasta asociatie .
- dat fiind ca exista o mare problema cu dl. Szekeli - nu m-ar mira sa fim dati in judecata pentru faptul ca culoarea vestelor nu este in trend , distanta intre standuri s-a masurat cu ruleta si nu cu teodolitul , samd si tinind cont de faptul ca de ceva vreme AGVPS nu este un partener impartial in acest CN

am hotarit ca luni 26.04.2010 sa imi depun demisia la AGVPS dintr-o functie decorativa , de sef al subcomisie de crap a AGVPS .

Demisia se doreste un gest de fronda fata de ultimele evenimente , pentru ca observ si sunt convins ca acest CN a devenit o mascarada , prin care cu orice pret , AVPS Acvila trebuie sa castige calificarile .
Gestul meu se alatura de cel al lui Andrei Vladeanu si a fost comunicat telefonic atit d-lui Selaru cit si d-lui Bentu . Demisia este de ONOARE si este ireversibila !
Imi doresc sa nu am dreptate in ccea ce priveste viitorul pescuitului de crap din Romania , dar sincer va spun ca este trist ....si in ceva vreme va deveni o solutie penibila atit comportamentala cit si de performanta .

Un singur lucru va rog sa intelegeti - cine isi doreste sa mai participe la acest CN plecat prost din start - e liber sa o faca ! Eu nu mai girez moral aceasta competitie . Asta o scriu pentru pescarii din APCR care m-au cunoscut si care inteleg ceea ce vreau sa spun . Avem forta sa batem pe oricine pe balta , dar prin birouri lucrurile s-au schimbat !

razvan u.
pescar de competitie

Re: CS SENZOR SE RETRAGE DIN CN 2010

Mesaj de razvan u. »

Val,
Respect pentru verticalitate!
C. S. PELICANUL

daniel_sinca

Mesaj de daniel_sinca »

Subscriu Razvan,RESPECT pentru verticalitate,ar trebui ca toate cluburile sa renunte si sa faca asociatia"PASARILA" SINGURI Campionatul National,ma incearca cuvinte grele la adresa lor dar stiu ca e frumos sa ma abtzin,de obicei nu scriu pe forumuri,dar asta este prea de tot!!! :twisted: :evil: ,deci back to basics,inapoi la concursurile open,adio competitii de nivel international.un lot al Romaniei care sa mai faca rezultate,in conditiile de fatza nu vom mai avea veci pururi....sper din tot sufletul sa se mai schimbe ceva....pt ca deh(fac parte din generatia tanara)dar cu astfel de practici...nu se poate merge inainte!!!!IN LOC SA INCURAJATI TINERETUL II FACETI SA DEA INAPOI!!!!!!!!

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Si pentru ca nu este un secret pentru nimeni , demisia mea spune asa :

In atentia :

- d-lui Director General Neculai Selaru
- d-lui Vicepresedinte Teodor Bentu
- d-lui Secretar Mugurel Ionescu

Asa cum bine cunoasteti am fost si ramin un prieten sincer al sistemului AGVPS de organizare si managerizare a fenomenului “outdoor” din Romania si cred ca in ultimii 10 -12 ani de colaborare am reusit sa ma dovedesc un partener sincer si loial al Dvs personal si al institutiei pe care o reprezentati .
Prin prisma acestei certitudini , mi-am asumat civic un lucru greu de infaptuit si anume regenerarea APCR si alaturarea tuturor asociatilor de pescari sportivi la crap , cu greutate , performante certe interne si internationale , patrimoniu si numar generos de membrii , vizavi de asociatia mama – AGVPS , in sincera idee de a construii viitorul acestui sport in Romania si de a incheia odata pentru totdeauna , perpetue discutii sezoniere vizavi de competente si sisteme de organizare a campionatului national de pescuit la crap din Romania , criteriu de selectie la Campionatele Mondiale organizate anual sub egida FIPS .
Drumul a fost greu , costisitor atit ca timp alocat cit si financiar . Am reusit sa aduc in APCR 14 asociatii din multe judete ale Romaniei , cu peste 400 pescari de crap legitimati , care stau la distanta de o semnatura sa se afilieze la AGVPS , in speranta ca aici isi vor gasi locul certificat , astfel incit competitia sa fie organizata corect si coerent si in fiecare an , sa putem aspira ca natiune la niste performante mondiale , asa cum traditia APCR o cere !

Nu doresc sa devin patetic si imi exprim , pentru prima data in viata mea , o demisie de ONOARE din orice functie pe care o detin sau mi-o imaginez eu ca o detin , legata atit de APCR cit si de AGVPS , in derularea acestui CN de pescuit la crap din 2010 . Nu ma gasesc confortabil in aceasta situatie , dar va comunic ca nu pot accepta situatia actuala si asa cum Andrei Vladeanu ( poate prima somitate a Romaniei in pescuitul crapului ! – recunoscuta international si cu un palmares de invidiat ) s-a disociat de acest eveniment inca de acum 2 luni de zile , strict datorita modului in care urmeaza sa se desfasoare prin “precizarile” facute de AGVPS , simt si sunt sigur ca este timpul sa imi exprim si eu dezacordul fata de realitatea care ne apasa si sa ma disociez , in mod loial si constit , fata de viitorul fiasco pe care il presimt in acest an competitional .
Am dezvoltat telefonic detaliile legate de motivele demisiei si reafirm ca sunt strict legate de AVPS Acvila si in particular de persoana d-lui Adrian Szekeli . Nu va ascund ca de la momentul intentiei acestei asociatii de a participa la eveniment , AGVPS a facut in favoarea ei multiple derogari de la regulile normale , votate si certificate de APCR ( prin protocol semnat desemnata institutie organizatoare si cu drept de coordonare a acestor probleme ) drept criterii fiscale , de performanta , de acceptare a pescarilor sportivi , de arbitraj , samd - incit s-a creat restului asociatiilor membre legitime si cotizante ale APCR un sentiment de impotenta si “deja – vu” . Deja exista 2 criterii de judecata – AVPS Acvila si restul APCR-ului ! Asta in ciuda faptului ca aceste sute de pescari au batut la usa AGVPS cu buna credinta si cu dorinta de performanta ….
Va sigur inca o data de sinceritatea gestului meu si va asigur ca fac acest lucru ca un semnal de alarma fata de ceea ce urmeaza sa se intimple incepind de la prima etapa a CN 2010 ! Calitatea morala a pescarilor si a conducatorului pe linie de pescuit a AVPS Acvila , este de slaba factura si acest fapt va va da multa bataie de cap , in stabilirea unei performante in acest an competitional . Pacat de munca depusa si de ideea universala de a pune BUNA REGULA in pescuitului crapului in Romania ! Sper ca cei care “vin din necunoscut” dar au calitatea suprema de membrii vechi ai AGVPS , sa aiba ei capacitatea sa dezvolte macar 10 % din ideile propuse de noi in acest sport . Va repet si concluzionez motivul retragerii si demisiei mele de onoare , este dubla balanta folosita de AGVPS in deciziile legate de acest CN , APCR vs AVPS Acvila !

Cu deosebita stima ,

- de acum presimt ca asa cum rechinii simt miros de singe in apa de la mai multe mile distanta , lucrurile se vor precipita . Indemn la chibzuinta membrii APCR si imi doresc din suflet ca cei care simt ceva pentru acest sport sa faca posibila o competitie si o selectie corecta ! Ii rog sa inlocuiasca dialogul unei persoane , cu fortza colectiva !!! Pina la urma este imposibil ca 400-500 pescari de crap din toata tara sa nu poata avea un punct de vedere coagulat si respectat , chiar daca el va fi prezentat prin pancarde si bannere de protest !

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

ma gandesc ca poate Acvila cere si pescuitul cu momitoare permis in zilele urmatoare :!:

Eu "cer" fara butelii de gaz de capacitate mai mare ca mi-e frica de o explozie si sunt periculoase pentru toti participantii. :D .....
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Re: Demisie Val Pangica

Mesaj de Vladut Mateianu »

Sau poate cere schimbarea numarului de etape ! Sau a baltilor....sau a finalei......sau poate cere altcineva ! :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

In clipa de fata AGVPS este intr-o mare problema , vrea sau nu vrea . Usor , usor prin acceptarea AVPS Acvila lucrurile au degenerat , iar daca o Liga sau o alta forma de contestare , erau relativ usor de combatut , pentru ca aveau acelasi statut juridic ca si APCR , in clipa de fata AVPS Acvila si al sau vicepresedinte pe probleme de pescuit sunt imposibil de stapinit , avind un tupeu fantastic si o competenta minima .
Ceea ce m-a durut si m-a determinat sa imi dau demisia de onoare din orice fel de functie legata de AGVPS a fost insasi premiza analizei superficiale facute de conducerea acestei asociatii , in care a tinut cont de faptul ca in acest an au avut deja un conflict Liga vs APCR , iar acum brusc printr-un viciu legal de procedura , pe care mi-l asum dar repet inca o data este perfect legal si nu il puteam evita mai devreme sau mai tirziu , CINEVA din INTERIORUL AGVPS brusc se pricepe la organizare si la stabilirea unei selectii nationale , solutie valabila cu un exponent ca acest vicepresedinte al AVPS Acvila , caruia din 3 pesti aratati in poza - nu va identifica crapul .... Adica , ce conteaza competenta cit timp este un om emanat de asociatia generala ? Si este sigur ca nu va avea genera alte probleme , chiar daca la inceput rezultatele vor fi jalnice si se va distruge o activitate migalos construita de cca 7-8 ani . Ce conteaza daca Romania va pierde optiunea pentru CM din 2012 , la care prin AGVPS nu am obtinut nici macar caietul de sarcini ? Ce conteaza daca ne judecam cu AVPS Acvila pe punctarea crapului chinezesc si in Anglia pescarii sindicalisti il elimina din start ca peste daunator si are o pondere nationala de maxim 1 % in balti prost gospodarite ? Conteaza sa prinda pescarii Acvila peste mult si cu costuri minime si sa iasa campioni nationali iar in Anglia sa nu poata fierbe mamaliga sau porumbul pentru ca acolo iarba si natura sunt divinizate ! . Ce conteaza ca ... Ce conteaza daca .... este bine asa . La fel de bine va parabolizez chestia asta - citind din clasici "Jocul nu se termina pina nu canta doamna aia grasa" ...dar asta este pentru cine doreste sa vada si sa auda .
Stiu ca o mare parte din aceasta situatie mi se cuvine , dar va rog sa ma credeti pe cuvint de onoare , ca niciodata lucrurile nu au evoluat asa la AGVPS . De ce acum ? Cum s-a putut ? Nu stiu sa raspund , ce presiuni si interese exista , de aceea mi-am si depus un mandat ipotetic , din motive de MAXIMA ONOARE fata de VOI , cei care la un moment istoric m-ati ajutat in credinta sportiva , a lui Vladeanu , Mateianu , Mitrea , Guguianu , Rudeanu , Iacob , Tata Nitzu , Ciprian , Tomulescu , samd , samd , nu numai pe mine , sa incercam sa tinem APCR in competitia sportiva , pastrind rezultatele , performanta sportiva si palmaresul inca in lupta ! Am reusit , avem un protocol si un instrument valabil juridic ... , dar moral vorbind este putin de tot fata de atitea eforturi si cheltuieli .
Aroganta de casta a AGVPS-ului nu am perceput-o pina acum , in cei 10-12 ani de cind sunt membru al acestei asociatii . Acum o vad afirmata la maxim , in ideea in care se vede cu ochiul liber ca noi ca bresla de crapisti ( Liga , APCR , samd ) nu mai suntem credibili pentru organizarea activitatii noastre pina la urma , la care ne pricepem cit de cit , fie dinsii au descoperit resurse interne sa isi exercite dreptul legal de a inscrie o echipa la CM . Cert este ca o minima implicare interna a cuiva din AGVPS , practic lucrurile s-au schimbat 100 % - asta fie datorita unui grad de nervozitate generat de vesnicul conflict crapist APCR vs Liga ( Rosioru vs Oana , Pangica vs Orhei , samd ) fie unei iluminari de moment in care cineva a realizat ca este mult mai liniste , chiar fara performanta , daca activitatea va fi organizata si coordonata de cineva din interiorul AGVPS . De aici intrega discutie ... Nu contest puterea AGVPS de a organiza ceea ce ii apartine dupa reguli proprii , dar cer un minim de decenta sa ni se comunice si noua , cei care incercam sa legalizam medaliile cele multe si valoroase acordate Romaniei la CAMPIONATELE MONDIALE , chiar daca ele sunt apanajul unui grup restrins de pescari dar implicat actual in fenomen , un statut de minima competenta asta ca sa nu vorbim de decenta . Daca nu este posibil , ne vom gasi pesemne , mai devreme sau mai tirziu si singuri caile de urmat pentru ca adevaratii pescari si promotori ai acestei activitati sa isi gaseasca o cale legala si decent comportamentala inytr-o ramura sportiva pe care o sustin prin costuri proprii !
Nu stiu ce concluzie sa trag - pina la urma si acest drept de inscriere e bazat pe finantare si pe contributiile voastre . Campionatul National de pescuit la crap e marca a APCR . Nu stiu sa va spun ce este bine , dar cert este ca eu am plecat cu un mare ghem in stomac din acest fenomen . Voua va urez discernamint si COLOANA VERTEBRALA ! Important este sa faci ce trebuie in viata nu ceea ce este mai usor de realizat momentan !

doru_croc
pescar de competitie

Mesaj de doru_croc »

Toata consideratia si respectul nostru pentru eforturile tale. Esti un OM deosebit, dar se pare ca oamenii seriosi si cu caracter nu au ce cauta in zona AGVPS.
As propune ca toate cluburile afiliate la APCR sa renunte la CN, dar nu cred ca sunt eu cel mai in masura sa fac aceasta recomandare, in conditiile in care s-au investit bani si eforturi pentru organizarea etapelor de CN.

PS - imi place noul avatar :wink:
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

CN trebuie sa mearga inainte, este marca inregistrata de APCR, deci agvps-ul nu poate dicta ce si cum..... :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”