CN 2019 -VARIANTE

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
dlacademician
Mesaje: 34
Membru din: Sâm Iun 30, 2018 14:57
Puncte: 0
Localitate: Roman
Contact:

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de dlacademician »

Vladut Mateianu scrie:Nu cred. Initial asa am crezut si eu, dar cand am vazut ca deja sunt postate pe Crapmania peste 50 de concursuri ptr 2019 si listele sunt la multe deja pline, mi-am dat seama ca si la Cn va fi la fel. Indiferent de taxa.
Toti vor sa stea la masa bogatilor, cu elita. Si de aceea vin la Cn, indiferent de costuri. Nu ca viseaza sa mearga in Ukraina.... :wink:
Si asta nu este rau, este un lucru bun ptr toata lumea. Magazinele vant, baltile incaseaza taxe fara sa piarda peste, organizatorii castiga , Dechatlonul vinde bile de 10 lei la vreu, etc...

Ps. Apropo, de ce credeti ca nu se vorbeste de bilele de la Dechatlon( cele de 100 lei/ sac 10 kg) pe forumuri ? Din cate stiu fac legea pe la Moara Vlasiei, Peris sau Doripesco !!! :mrgreen:

Auzi domnule Mateianu, cu toate rezultatele dumneata, conformeazate prezentului. Cu bune,rele acest “sport” a luat mare amploare in România.
CN va avea un mare impact când voi, producătorii de nada o sa puneți pe primul loc realizarea sportiva mai presus de realizarea personală!
Scenarii, taxe , discuții... fiți serioși. Din cauza voastră și interesele personale nu s-a ajuns la consens in competițiile de carpfishing de nivel național/mondial.

Avatar utilizator
Florin Pata
Mesaje: 902
Membru din: Mie Iun 15, 2011 16:12
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de Florin Pata »

Eu nu stiu de ce s-a suparat lumea pe Vladut . Mie mi se pare ca a fost extrem de sincer si asta crede el cu adevarat .
Deci visul lui e sa fie Simona Halep din carpfishingul romanesc :lol: .Tot e bine , putea sa se creada Serena Wiliams :lol: .
Referitor la "masa bogatilor" ! Exact asta este adevarul gol-golut ! Asta este aceasta "miuta" dintre unii bogati , la care marea majoritate nu a avut mult timp acces datorita costurilor echipamentelor , costurilor competitiilor si alte conditii impuse de genul "afiliere AGVPS" , numita pompos "Campionat National" ! Sa nu mai discut despre toate smenurile .
Si la scara mai mare la fel...CIPS-FIPS .
Si din nou adevarat , visul unora din tara...nu e sa ajunga la "Campionatul Mondial" ci sa se intoarca in oras la ei si la sprituri sa se laude cum s-au tras ei de sireturi cu "campionii" din carpfishing .
Si la fel si cu "elita" ! Asa se considera ei...cu specificatia ca sunt cei mai buni...DINTRE EI :lol: ! Anul asta cand au intrat la CN echipe noi , a iesit deranj mare si "elita" a suferit rau .
Din acest motiv probabil unii doresc din nou o majorare serioasa a taxei de concurs pentru a nu mai permite "saracilor" sa concureze .

Daca doriti un campionat national SERIOS si REPREZENTATIV :
- ar trebui micsorate taxele
- marirea numarului de echipe , sa existe macar o echipa din fiecare judet
- locul de concurs sa NU FIE UN CARPODROM , acolo oricine prinde peste iar locul si norocul conteaza enorm
- scapati de AGVPS si "federatia spanacului"
- toate cheltuielile sa se faca transparent pana la ultimul leu

PS - CIPS-FIPS e doar o asociatie cu vreo 70 tari membre din vreo 200 de tari si din care pe la campionat se prezinta vreo 25 de tari...adica vreo 12,5% , deci mai usurel cu titulatura de "campion mondial" . Nu poti compara campionatele de tenis si fotbal , care pornesc cu selectia din fiecare comuna-oras-judet-regiune-tara-continent-lume cu "miuta" catorva bogati din cateva tari . Comparam competitii in care sunt angrenati sute de milioane de persoane in fotbal/tenis cu competitii in care sunt angrenati cateva sute de persoane .

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18916
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de Vladut Mateianu »

Florin, ai punctat foarte bine. Si eu sustin cam aceleasi lucruri. Taxa cat mai mica ca sa poata participa cat mai multi pescari, lacul sa fie votat de catre participanti, transparenta in cheltuieli.

Ps. Buna comparatia cu Serena, dar nu la mine ma refeream.... :D sunt altii cu rezultate mai bune si mai de actualitate, gen : Vali Martoiu, Felix Roman, Iohan Kraus, Stefan Fasie, Bogdan Dragan, Mihai Pripon, etc. Campioni si vicecampioni mondiali in acest sport. Si da, nu pot sa tac cand vad ca rezultatele le sunt luate la misto de catre cei aparuti peste noapte in acest sport ! Putin respect ptr trecut si palmares nu ar strica...
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Avatar utilizator
Florin Pata
Mesaje: 902
Membru din: Mie Iun 15, 2011 16:12
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de Florin Pata »

Tot respectul pentru cei enumerati si pentru munca si pentru rezultatele lor !
In virtutea "meciurilor noastre" de pe forum , micile "intepaturi" iti erau destinate doar tie :lol: !
Mingea pe care ai ridicat-o la fileu...era greu de iertat :lol: !
Spor si succes !

Avatar utilizator
kelu84
Mesaje: 371
Membru din: Dum Apr 08, 2012 9:12
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de kelu84 »

Daca AGVPS s-ar ocupa cu adevarat de pescuit ar trebui ca prin filialele de judet sa avem la CN cate o echipa din fiecare judet. Este CN nu zonal... O astfel de strategie ar stimula multe incepand de la baltile de pescuit din fiecare judet care si-ar da interesul sa apara la calificari, magazine de nada, de scule de pescuit etc. S-ar crea un tren economic important. Darrrrrr AGPVS doarme cu bale atat timp cat mai baga in buzunare cate ceva. CN ul asta ar putea fi un eveniment extrem de important pt Romania. Astfel s-ar termina cu circul ca participa toti neavenitii langa consacrati si s-ar revigora si ajvps urile, s-ar elimina din discutii. Din banii stransi din taxele de la calificarile judetene s-ar strange suficient pt CN si pt sponsorizarea lotului la CM

Avatar utilizator
DumiD
Pescar de competitie
Mesaje: 1650
Membru din: Joi Oct 21, 2010 1:52

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de DumiD »

Vladut Mateianu scrie:am si eu 2 cunoscuti din zona rurala(Prahova) care chiar daca nu au fost la niciun concurs pana acum DORESC sa vina la CN !!! Crezi ca vin sa castige ? Nu. Vin sa invete de la cei buni.
Ce sa invete mai exact, si cum? Lasa balta pescuitul si se duc la barcelona astia in stand, sa vada ce si cum? Si ce relevanta are ca-s din zona rurala? Daca nu esti de la km 0 nu poti fi pescar bun?

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de Dan Mitranescu »

Florin Pata scrie:Tot respectul pentru cei enumerati si pentru munca si pentru rezultatele lor !
Tot respectul pentru cei care ani de-a randul, pe banii lor si pe timpul lor au ridicat nivelul competitiei de crap la stadiul de acum.
Lipsa de respect pentru acest lucru lasa putin de dorit.
In rest, eu chiar respect tupeul de a te lua direct cu cei care au ani de experienta competitionala in spate.
Mike Tyson a intrat direct de pe strada intre sportivi cu zeci de meciuri si i-a tavalit la rand.

Avatar utilizator
Carpatic Club
Mesaje: 654
Membru din: Joi Noi 10, 2011 17:58
Puncte: 0
Localitate: Suceava
Contact:

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de Carpatic Club »

Carpatic Club scrie:
Vladut Mateianu scrie: Discutia este insa alta. Cat timp abia debutezi la CN, alaturi de cluburi care fac asta de 10-14 ani cu multiple titluri nationale si internationale, iar tu, debutant, le contesti meritele, crede-ma ca nu ai nicio scuza. Nici macar daca zici ca a fost o gluma !!! :mrgreen:
Daca aveai in vedere ce am scris la prima postare la pct. 3, ai fi putut intelege ca respectam la fel pe toti, inclusiv pescarii cu vechime si le recunoastem rezultatele. Discutia era indreptata in directia logicii interpretarii rezultatelor : de ex. cine e vechi are ghinion cand pierde si e bun cand castiga, iar cine e nou are noroc daca castiga iar daca pierde e slab.
Sper ca de data asta sa intelegi exact ce am scris si nu altceva, desi vad in semnatura ta ca esti dintr-un club "vechi" si probabil de asta esti mai...subiectiv in afirmatii.
Toate bune!
Ma gandesc totusi ca nu faci referire si la noi, pt. ca pentru a 3-a oara, as fi nevoit sa ma repet... deci te rog sa recitesti mai sus...
Vad ca faci din nou aceeasi confuzie, iar de data asta sunt sigur ca o faci intentionat...Nu constestam niciun rezultat, nici nu ai cum sa contesti rezultatele cuiva la concursuri la care nu ai participat si la care toti ceilalti participanti le-au recunoscut!
Insa cu ce nu am fost si nu suntem in continuare de acord, este rationamentul (pe care il consideram gresit si care ar spune ca cine e vechi are ghinion cand pierde si e bun cand castiga, iar cine e nou are noroc daca castiga iar daca pierde e slab) de interpretare a rezultatelor dupa obtinerea acestora, care a fost expus anterior si care are ca efect mai degraba divizarea lumii competitionale in cluburile noi, aparute de cativa ani si cele mai vechi in breasla.
Nu am pus"palmaresul" cluburilor vechi in seama norocului, ci doar am atras atentia ca la interpretarea rezultatelor, trebuie avute in vedere aceleasi criterii, indiferent de club.
Vad ca in toate sporturile scorul (rezultatul) decide cine a castigat o partida/un concurs, insa numai la pescuit e posibil sa spui "a pierdut pt. ca a avut ghinion, ca altfel era mult mai bun ca si castigatorul" :))
Cu siguranta pescarii din cluburile "cu traditie", indiferent de motivul pentru care au promovat pescuitul sportiv si/sau competitional (adica mai mult sau mai putin comercial), si-au pus amprenta in interesul manisfestat de catre alti pescari pt. acest segment, inclusiv asupra noatra bineinteles.
Totusi, desi am facut si eu o referire anterior, cred ca Florin Pata a punctat si mai bine cam de ce nu se poate compara fotbalul sau tenisul cu pescuitul si nici campionii din aceste sporturi, cu campionii din pescuit... Cred ca toti de pe acest forum au auzit si urmaresc pe Halep, Hagi sau chiar Barcelona, insa crezi ca Halep sau Hagi sau... vre-un sportiv de la Barcelona a auzit de cei care au castigat titluri in Romania la pescuit sportiv? :) Desi...Halep se cunoaste cu Hagi si cam toti marii campioni, chiar din sporturi diferite, stiu unii de altii ;) .
Faptul ca au fost folosite aceste comparatii de la inceputul topicului, fara sa fie exemplificati cei la care se face referire (nici macar nu s-a raspuns la intrebarile puse in acest sens), nu a facut decat sa duca cu gandul ca te-ai referit la tine si la cei care iti tin hangul in ideea asta!
Nu cred ca e bine sa te erijezi in formator de opinii si sa subestimezi astfel inteligenta si perspicacitatea cititorilor acestui forum, prin a le induce propriile conzluzii subiective si prin a le distrage atentia astfel de la a trage singuri concluzii pe baza celor postate de toti participantii la aceasta discutie. Nu de alta, dar sunt toti satui de schema asta aplicata mereu de televiziunile de "stiri" politice.
Dupa cum spunea cineva anterior, succesul trebuie sa mearga mana in mana cu modestia, ca sa defineasca si sa dea popularitate unui campion, din absolut orice sport!
Ma indoiesc ca toti pescarii care au o oaresce vechime si experienta in domeniu sunt in aceeasi asentiment cu tine, cum de asemenea ma indoiesc ca ti-au dat acceptul sa-i asimilezi efectului celor afirmate de tine, in care respectul nu este reciproc si ar trebui indreptat doar intr-o singura directie.
In alta ordine de idei, nu cred ca este vina vreunui pescar din cluburile noi ca Cel de sus nu a vrut ca el sa se nasca cu 14 ani mai devreme si sa aibe si el o sansa la "palmaresul" la care faci referire. Sau poate o fi? :)
In prezent, sunt de 3-4 ori mai multe cluburi care participa la CN de ex, iar acest fapt nu poate decat sa fie benefic pt. pescuitul competitional, pentru ca ridica stacheta si te obliga, inclusiv daca esti club "vechi" sa te adaptezi si inevitabil sa incerci sa progresezi! Mai mult, nici cluburile care au in spate un buisness nu cred ca ar avea ceva de pierdut din asta... Chiar daca e posibil ca unii sa considere ca acolo se cam amesteca "afacerile" cu "placerea", mai multi pescari cu pretentii la standarde ridicate de echipamente si nade, mai multi clienti!
Cand pescuitul sportiv competitional din Romania o sa ajunga la nivelul de practicanti/fani ai forbalului, handbalului feminin sau al tenisului (iar pentru asta trebuie atrasi/acceptati in breasla cat mai multi pescari), poate ca acei castigatori ai campionatelor nationale isi vor trimite sms de sarbatori cu Simona Halep :) . Comparatiile astea cu sportivi adevarati devin din ce in ce mai amuzante :) Aveti idee cam cate ore pe zi de antrenament si la ce intensitate le face un asemenea sportiv?
Si inca ceva, credem cu tarie ca... "Bulanul"/norocul sau cum vreti sa-i spuneti ajuta/incurca pe toata lumea, deci si cluburile noi si pe cele vechi si face parte integrata din rezultat, fara a fi nevoie sa incercam sa-l cuantificam separat cu scuze de genul.. grila proasta etc..
Altfel spus, sa ne vedem sanatosi pe balta, ca acolo conteaza cel mai mult "ce avem de spus", ca si pescari...vechi sau noi....
Sunt destule lucruri care ne devizeaza in ziua de azi pe noi romanii, ca natie, asa ca ar fi fost bine ca macar in breasla asta sa ne gasim elementele comune..!

Avatar utilizator
Florin Pata
Mesaje: 902
Membru din: Mie Iun 15, 2011 16:12
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de Florin Pata »

Dan Mitranescu scrie:
Florin Pata scrie:Tot respectul pentru cei enumerati si pentru munca si pentru rezultatele lor !
Tot respectul pentru cei care ani de-a randul, pe banii lor si pe timpul lor au ridicat nivelul competitiei de crap la stadiul de acum.
Lipsa de respect pentru acest lucru lasa putin de dorit.
In rest, eu chiar respect tupeul de a te lua direct cu cei care au ani de experienta competitionala in spate.
Mike Tyson a intrat direct de pe strada intre sportivi cu zeci de meciuri si i-a tavalit la rand.
Cred ca avem viziuni diferite despre notiunea de respect . Respect doar rezultatele pescarilor pe plan international , sunt singurele actiuni care se rasfrang indirect si asupra mea , in calitate de cetatean roman . In rest...ramane cum am stabilit :lol: ! Pe tine te respect in calitate de om de afaceri :D si pentru ca ai construit singur , de jos cu mega efort !
Nu datorez nimic mediului competitional din Romania sau alte parti . Sa nu mai vorbesc de unii care se tot impauneaza ca au descoperit ei f....l(sexul) ! Cand prindeam eu crap de 7 kg in '74 nu stiu pe unde erau competitiile .
M-am saturat si de ifosele unora ca nu poate nimeni pescui fara ei si pescuitul nu ar fi existat fara ei .
Am pescuit de multe ori pe balti consacrate si nu de putine ori am prins mai mult decat unii care isi dau importanta maxima , care erau pe balta . Dar imi vad de treaba mea si nu incerc sa par mai important decat sunt in pescuit .
La un moment dat chiar voiam sa merg la concursuri dar dupa cate am auzit...mai bine pas . Nu prea suport magariile si cam actionez , asa ca mai bine imi vad de treaba .

De fapt asta cu "zeii" din toate domeniile e/a fost prezenta pe toate forumurile :

- daca intri pe un forum despre caini de rasa , nu poti scapa de niste "Tutancamoni" care stiu ei totul si nu suporta sa fie contrazisi pe ce au facut ei acum 100 de ani si iti vand numai corcituri cu displazie
- daca intri pe un forum de cafea apar niste agarici falimentari aroganti...cum prajesc ei cafeaua de 100 de ani si numai ei au dreptate desi sunt in urma cu informatiile si iti vand o cafea ordinara la preturi astronomice
- daca intri pe un forum de detailing auto , tot niste "Tutancamoni"...alea...alea cum fac ei toate operatiunile...si daca te duci iti fac praf masina
Pot continua dar se intelege , toti vor respect...pentru ce ? Respectul SE CASTIGA ...nu se cere .
Cu cat scapam mai repede de acesti autoinchipuiti importanti si de tot felul de fosile comuniste cu atat carpfishingul va creste ca fenomen .

Nu datorez nimanui NIMIC...tot ce am realizat , am realizat SINGUR !

PS - Nu am vazut vreunul dintre campionii mondiali sa-si aroge ifose sau sa-i jigneasca pe ceilalti . TOTI plini de DECENTA si BUN SIMT !!! RESPECT !!!
Cred ca motivul e ca sunt constienti de valoarea lor , doar cei care stiu ca sunt doar ........ tot incearca sa-si faca singuri reclama .

Spor !

Dan Mitranescu
Veteran
Mesaje: 6808
Membru din: Sâm Dec 15, 2007 17:48
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: CN 2019 -VARIANTE

Mesaj de Dan Mitranescu »

Florin Pata scrie:
Dan Mitranescu scrie:
Florin Pata scrie:Tot respectul pentru cei enumerati si pentru munca si pentru rezultatele lor !
Tot respectul pentru cei care ani de-a randul, pe banii lor si pe timpul lor au ridicat nivelul competitiei de crap la stadiul de acum.
Lipsa de respect pentru acest lucru lasa putin de dorit.
In rest, eu chiar respect tupeul de a te lua direct cu cei care au ani de experienta competitionala in spate.
Mike Tyson a intrat direct de pe strada intre sportivi cu zeci de meciuri si i-a tavalit la rand.
Cred ca avem viziuni diferite despre notiunea de respect . Respect doar rezultatele pescarilor pe plan international , sunt singurele actiuni care se rasfrang indirect si asupra mea , in calitate de cetatean roman . In rest...ramane cum am stabilit :lol: ! Pe tine te respect in calitate de om de afaceri :D si pentru ca ai construit singur , de jos cu mega efort !
Nu datorez nimic mediului competitional din Romania sau alte parti . Sa nu mai vorbesc de unii care se tot impauneaza ca au descoperit ei f....l(sexul) ! Cand prindeam eu crap de 7 kg in '74 nu stiu pe unde erau competitiile .
M-am saturat si de ifosele unora ca nu poate nimeni pescui fara ei si pescuitul nu ar fi existat fara ei .
Am pescuit de multe ori pe balti consacrate si nu de putine ori am prins mai mult decat unii care isi dau importanta maxima , care erau pe balta . Dar imi vad de treaba mea si nu incerc sa par mai important decat sunt in pescuit .
La un moment dat chiar voiam sa merg la concursuri dar dupa cate am auzit...mai bine pas . Nu prea suport magariile si cam actionez , asa ca mai bine imi vad de treaba .

De fapt asta cu "zeii" din toate domeniile e/a fost prezenta pe toate forumurile :

- daca intri pe un forum despre caini de rasa , nu poti scapa de niste "Tutancamoni" care stiu ei totul si nu suporta sa fie contrazisi pe ce au facut ei acum 100 de ani si iti vand numai corcituri cu displazie
- daca intri pe un forum de cafea apar niste agarici falimentari aroganti...cum prajesc ei cafeaua de 100 de ani si numai ei au dreptate desi sunt in urma cu informatiile si iti vand o cafea ordinara la preturi astronomice
- daca intri pe un forum de detailing auto , tot niste "Tutancamoni"...alea...alea cum fac ei toate operatiunile...si daca te duci iti fac praf masina
Pot continua dar se intelege , toti vor respect...pentru ce ? Respectul SE CASTIGA ...nu se cere .
Cu cat scapam mai repede de acesti autoinchipuiti importanti si de tot felul de fosile comuniste cu atat carpfishingul va creste ca fenomen .

Nu datorez nimanui NIMIC...tot ce am realizat , am realizat SINGUR !

PS - Nu am vazut vreunul dintre campionii mondiali sa-si aroge ifose sau sa-i jigneasca pe ceilalti . TOTI plini de DECENTA si BUN SIMT !!! RESPECT !!!
Cred ca motivul e ca sunt constienti de valoarea lor , doar cei care stiu ca sunt doar ........ tot incearca sa-si faca singuri reclama .

Spor !
Stii bine Florine ca si eu iti port respect, plecat in primul rand de la felul in care gandesti.
Cred ca nu m-ai inteles ce am vrut sa spun.
Competitia de crap a fost ridicata pe munca si banii concurentilor. Unii mai mult si altii mai putin.
Cand esti nou venit in treaba asta, adica vrei sa participi la un astfel de campionat, consider ca trebuie sa acorzi putin respect celor care au muncit sa-i dea valoare in timp.
Nu vorbim de respectul altora despre ce facem noi cu campionatul asta.
Nu vorbim de personaje de forum de care asa cum spui, nu mai ai loc sa-ti expui o parere.

Si eu cand am intrat in competitii prin 2007 m-am lovit de aroganti care la ora aia nu statusera pe malul apei pe cat statusem eu in drill, dar nu m-am apucat sa-i iau pe stanga. Era jocul lor si eu eram nou venit.
Am un anunt aici pe Crapmania facut in acel an : "In toate competitiile la care particip accept propuneri de "braile" de la oricine si pe orice suma ". Asta intrare corecta si civilizata, zic eu . :)

P.S. nu am nici cea mai mica problema cu noii veniti, ba din contra. Inclusiv treaba asta cu respectul celor noi nu am cautat-o niciodata. Nici macar a celor mai vechi. Eu respect, iar daca se leaga sa ma respecte si oamenii cu care interactionez este si mai bine. Placerea de a-i vedea pe cei fara respect cu capul in zid este prea mare pentru a face ceva sa ii opresc la timp. :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”