Carpatic Club scrie:Vladut Mateianu scrie:
Discutia este insa alta. Cat timp abia debutezi la CN, alaturi de cluburi care fac asta de 10-14 ani cu multiple titluri nationale si internationale, iar tu, debutant, le contesti meritele, crede-ma ca nu ai nicio scuza. Nici macar daca zici ca a fost o gluma !!!
Daca aveai in vedere ce am scris la prima postare la pct. 3, ai fi putut intelege ca respectam la fel pe toti, inclusiv pescarii cu vechime si le recunoastem rezultatele. Discutia era indreptata in directia logicii interpretarii rezultatelor : de ex. cine e vechi are ghinion cand pierde si e bun cand castiga, iar cine e nou are noroc daca castiga iar daca pierde e slab.
Sper ca de data asta sa intelegi exact ce am scris si nu altceva, desi vad in semnatura ta ca esti dintr-un club "vechi" si probabil de asta esti mai...subiectiv in afirmatii.
Toate bune!
Ma gandesc totusi ca nu faci referire si la noi, pt. ca pentru a 3-a oara, as fi nevoit sa ma repet... deci te rog sa recitesti mai sus...
Vad ca faci din nou aceeasi confuzie, iar de data asta sunt sigur ca o faci intentionat...Nu constestam niciun rezultat, nici nu ai cum sa contesti rezultatele cuiva la concursuri la care nu ai participat si la care toti ceilalti participanti le-au recunoscut!
Insa cu ce nu am fost si nu suntem in continuare de acord, este rationamentul (pe care il consideram gresit si care ar spune ca cine e vechi are ghinion cand pierde si e bun cand castiga, iar cine e nou are noroc daca castiga iar daca pierde e slab) de interpretare a rezultatelor dupa obtinerea acestora, care a fost expus anterior si care are ca efect mai degraba divizarea lumii competitionale in cluburile noi, aparute de cativa ani si cele mai vechi in breasla.
Nu am pus"palmaresul" cluburilor vechi in seama norocului, ci doar am atras atentia ca la interpretarea rezultatelor, trebuie avute in vedere aceleasi criterii, indiferent de club.
Vad ca in toate sporturile scorul (rezultatul) decide cine a castigat o partida/un concurs, insa numai la pescuit e posibil sa spui "a pierdut pt. ca a avut ghinion, ca altfel era mult mai bun ca si castigatorul"

)
Cu siguranta pescarii din cluburile "cu traditie", indiferent de motivul pentru care au promovat pescuitul sportiv si/sau competitional (adica mai mult sau mai putin comercial), si-au pus amprenta in interesul manisfestat de catre alti pescari pt. acest segment, inclusiv asupra noatra bineinteles.
Totusi, desi am facut si eu o referire anterior, cred ca Florin Pata a punctat si mai bine cam de ce nu se poate compara fotbalul sau tenisul cu pescuitul si nici campionii din aceste sporturi, cu campionii din pescuit... Cred ca toti de pe acest forum au auzit si urmaresc pe Halep, Hagi sau chiar Barcelona, insa crezi ca Halep sau Hagi sau... vre-un sportiv de la Barcelona a auzit de cei care au castigat titluri in Romania la pescuit sportiv?

Desi...Halep se cunoaste cu Hagi si cam toti marii campioni, chiar din sporturi diferite, stiu unii de altii

.
Faptul ca au fost folosite aceste comparatii de la inceputul topicului, fara sa fie exemplificati cei la care se face referire (nici macar nu s-a raspuns la intrebarile puse in acest sens), nu a facut decat sa duca cu gandul ca te-ai referit la tine si la cei care iti tin hangul in ideea asta!
Nu cred ca e bine sa te erijezi in formator de opinii si sa subestimezi astfel inteligenta si perspicacitatea cititorilor acestui forum, prin a le induce propriile conzluzii subiective si prin a le distrage atentia astfel de la a trage singuri concluzii pe baza celor postate de toti participantii la aceasta discutie. Nu de alta, dar sunt toti satui de schema asta aplicata mereu de televiziunile de "stiri" politice.
Dupa cum spunea cineva anterior, succesul trebuie sa mearga mana in mana cu modestia, ca sa defineasca si sa dea popularitate unui campion, din absolut orice sport!
Ma indoiesc ca toti pescarii care au o oaresce vechime si experienta in domeniu sunt in aceeasi asentiment cu tine, cum de asemenea ma indoiesc ca ti-au dat acceptul sa-i asimilezi efectului celor afirmate de tine, in care respectul nu este reciproc si ar trebui indreptat doar intr-o singura directie.
In alta ordine de idei, nu cred ca este vina vreunui pescar din cluburile noi ca Cel de sus nu a vrut ca el sa se nasca cu 14 ani mai devreme si sa aibe si el o sansa la "palmaresul" la care faci referire. Sau poate o fi?

In prezent, sunt de 3-4 ori mai multe cluburi care participa la CN de ex, iar acest fapt nu poate decat sa fie benefic pt. pescuitul competitional, pentru ca ridica stacheta si te obliga, inclusiv daca esti club "vechi" sa te adaptezi si inevitabil sa incerci sa progresezi! Mai mult, nici cluburile care au in spate un buisness nu cred ca ar avea ceva de pierdut din asta... Chiar daca e posibil ca unii sa considere ca acolo se cam amesteca "afacerile" cu "placerea", mai multi pescari cu pretentii la standarde ridicate de echipamente si nade, mai multi clienti!
Cand pescuitul sportiv competitional din Romania o sa ajunga la nivelul de practicanti/fani ai forbalului, handbalului feminin sau al tenisului (iar pentru asta trebuie atrasi/acceptati in breasla cat mai multi pescari), poate ca acei castigatori ai campionatelor nationale isi vor trimite sms de sarbatori cu Simona Halep

. Comparatiile astea cu sportivi adevarati devin din ce in ce mai amuzante

Aveti idee cam cate ore pe zi de antrenament si la ce intensitate le face un asemenea sportiv?
Si inca ceva, credem cu tarie ca... "Bulanul"/norocul sau cum vreti sa-i spuneti ajuta/incurca pe toata lumea, deci si cluburile noi si pe cele vechi si face parte integrata din rezultat, fara a fi nevoie sa incercam sa-l cuantificam separat cu scuze de genul.. grila proasta etc..
Altfel spus, sa ne vedem sanatosi pe balta, ca acolo conteaza cel mai mult "ce avem de spus", ca si pescari...vechi sau noi....
Sunt destule lucruri care ne devizeaza in ziua de azi pe noi romanii, ca natie, asa ca ar fi fost bine ca macar in breasla asta sa ne gasim elementele comune..!