Abordarea unei partide in sezonul rece

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Vali Vesa
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de Vali Vesa »

cu triga ice in mod special n-am dat nici o data.
dar triga, in general, se activeaza foarte greu. nu sunt bile de partide scurte. te astepti la rezultate dupa 2-3 zile de la nadire.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

@edwyn
La voi se mai de la crap de craciun?
Vecinii dadeau cu banane intr-un amestec sarac si probabil ceva alcol, ca tot sunt sarbatori. :lol:
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Moose_master

Mesaj de Moose_master »

Pai ce te miri Nea Cornele ? Aici este gheata de 1 metru si io ma duc la crap zilnic. Fac o copca cu dinamita si apoi ma duc pe la 100 de metri .... sa lansez. Si tot acolo si astept. Mai greu este cu senzorul care dupa -35-40C incepe sa intre in hipotermie si nu mai are voce. Apoi cand vad lanseta ca-mi sare de pe cracan (ca de, aici crapii depun incepand cu perioada Craciunului pana dupa Boboteaza) ma opintesc in ea si incep drilul. Sa vezi ce lupta frumoasa mama-mama. Il scot cu chiu cu vai pe gaura copcii si incep apoi sa-l tarasc pe gheata agatand totul in cale : lansetele altor pescari, scaunelele si ruxacele oamenilor veniti la copca, crengi de copac etc.

Cam asa procedez io iarna. Da numa crapi de-aia sariti de 35-40 de kile.
A, si am uitat sa-ti spun : toti au icre.

Moose
APCR Canadian Branch

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Si cind te-ai trezit, cazuse-si din pat. :lol:
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Moose_master

Mesaj de Moose_master »

Da ce, n-are voie omul sa mai si viseze ?

Dreptul asta nu mi-l poate lua nimeni.

In Romania mai sunt vreo 50 de minute si se schimba anul. Aici mai sunt mai bine de 7 ore.

Deci, acum vezi si matale ca io aici calatoresc in timp. In timp ce voi traiti in 2006 io sunt cu un an in urma. Sau mai sti ce se poate intampla ? Daca maine cand ma trezesc constat ca sunt in 1472 ??? Ce fac ? Unde gasesc eu un magazin de unde sa-mi cumpar betaina ?

Hai ca m-a luat somnu iarasi

Moose
APCR Canadian Branch

edwyn

Mesaj de edwyn »

@vali vesa
Balta unde am fost este o balta mica aproximativ de 4 ha si peste foarte mult,am auzit ca ar fi ce-a mai populata balta din zona Londrei deci o nadire pe termen lung nu se practica numai nadire de apel in saculetri solubili cu boiliesuri si pelete pentru ca pestele vine si la un singur boilies pe carlig daca-i dai cei place.
Am prins,dupa ce am renuntat la trigga ice cu boilies cu aroma de fructe
folosind doar doua boiliesuri in montura om de zapada fara a nadii pentru ca nu am avut, am plecat hotarat sa pescuiesc cu trigga ice.
Vreau sa spun ca boiliesurile trigga ice le-am pus cu o saptamana inainte in dip special pentru ele deci erau activate la ora cand am pescuit,singura explicatie e ca nu lea placut.
@ cornel rosioru
Da nea Cornele se mai da,si eu m-as duce,poate maine ca vremea e destul de acceptabila,aici nu ingheata apa si daca prind unu intr-o zi eu sant multumit sa vad ce zice Florin poate mergem

PANAIT CEZAR

informatie

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Edwyn,astfel de boilles-uri se folosesc numai pe termen lung,trebuie sa se obisnuiasca pestele cu ele.Dar daca vrei sa prinzi ,relativ repede,cu bile de firma,incearca:SCOPEX SQUID LIVERS de la NASH sau cele doua versiuni BIG FISH MIX de la NUTRABAITS.
ORICE S-AR INTIMPLA FII OM,PESTE N-AI CUM SA DEVII!

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

@ panait
profesore ai impresia ca, crapii din anglia nu au mai vazut trigga pina la edwin??? :lol:

PANAIT CEZAR

RASPUNS

Mesaj de PANAIT CEZAR »

Nu are nici o relevanta ce spui tu.Pina nu se nadeste cu cantitati mari de trigga,in mod constant,si pina nu astepti sa-si faca efectul,e putin probabil sa prinzi.Mai bine dai cu BFM Fruit special de la Nutrabaits.
ORICE S-AR INTIMPLA FII OM,PESTE N-AI CUM SA DEVII!

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

asha e ...cum spui tu!!! :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”