gor965 scrie: ↑Dum Iun 09, 2019 9:58
Dan Mitranescu scrie: ↑Sâm Iun 08, 2019 23:52
Cand virezi in "prima stanga" le dai prioritate celor care vin pe DN din fata si cand virezi din nou la stanga, sa te intorci pe DN, le dai prioritate celor care vin dinspre Peris.
Cand virez prima data la stanga am in dreapta masini care circula ca si mine pe drum cu prioritate. Nici eu, nici ei, nu am/avem pe drumul nostru semn de cedeaza trecerea, motiv ptr. care se aplica prioritatea de dreapta. Cand virez a doua oara la stanga eu sunt in continuare pe drum cu prioritate, nu am semn de cedeaza trecerea iar cel dinspre Peris are semn de cedeaza si este pe drum secundar.
Cand iesi de pe un drum, indiferent de drum, se anuleaza absolut toate drepturile sau obligatiile pe care le-ai avut pe acel tronson de drum.
Canda faci stanga prin fata celui care iti vine din fata pe DN nu acorzi prioritate de dreapta , asa cum se crede, acorzi prioritate din pozitie mai joasa, chiar daca simplitatea situatiei nu a generat discutii pentru a studia cazul.
Incearca sa-ti imaginezi intersectia despre care vorbim ( intersectie DN cu soseaua spre Peris ) in felul urmator:
Tu esti pe drum cu prioritate catre Ploiesti.
Din fata vine drumul de la Ploiesti caruia ii punem semnul "cedeaza trecerea" ( ii da de dreapta celui care iese de la Peris ).
Cel care vine de la Peris este la fel, are cedeaza.
In situatia asta, cand faci stanga, iesind de pe drumul cu prioritate si trecand prin fata celui care iti vine din fata si are semnul cedeaza, cum faci. Tot prioritate ai ?

Ca daca o judeci cu "egalitatea" cam ai ...
Nu George. Drumul care-ti confera prioritate este cel pe care mergi. Cand iesi de pe el esti zero prioritate.
Ala care iti vine din fata iti da prioritate numai daca face stanga.
Cand faci tu stanga prin fata lui, chiar daca are cedeaza, IN MOMENTUL ASTA sunteti in situatie de egalitate si dai de dreapta !
Ala care vine de la Peris iti da prioritate O DATA ! cand treci prin fata lui , nu daca intorci tu in scurt si i-o dai, sau eventual pui frana ca ai ratat intrarea si dai cu spatele direct in el.

Sau si asa trebuia sa cedeze, ca vorba aia, esti pe drum cu prioritate.