CUPA IPA Editia VII-a 11-14.07.2019 Lacul CORBU - CALITATE

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Scrie răspuns
gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

CUPA IPA Editia VII-a 11-14.07.2019 Lacul CORBU - CALITATE

Mesaj de gyginio »

Organizator: Asociaţia I.P.A. - Regiunea 3 Constanţa, cu sprijinul administraţiei Lacului Corbu; 
Perioada de desfăşurare: 11 – 14 iulie 2019;
Locaţia: Lacul Corbu 2, jud. Constanţa, în sistem C&R;
Locuri disponibile: 25 locuri – Sector B;
Participanţi: echipe formate din 2 - 3 pescari cu drepturi depline;
Notă: Loturile vor fi compuse din membri ai Asociaţiei I.P.A., iar în cazuri excepţionale (imposibilitatea formării unui lot în proporţie de 100% cu membri ai acestei asociaţii) echipele pot fi completate cu maximum un nemembru.
Taxa de participare: 1250 lei;
Data limită de înscriere și plata avans/integral - 28 iunie 2019. Copia O.P. va fi trimisă pe adresa de e-mail: asjdc2016@yahoo.com;
Clasament: CALITATE – „15 grei”(cei mai mari 15 peşti din concurs);
PREMII: 
Între 15 şi 19 echipe - 350 lei/pește premiat + trofee şi diplome
Între 20 şi 24 echipe - 450 lei/pește premiat + trofee şi diplome
25 echipe - 550 lei/pește premiat + trofee şi diplome


I. REGULI DE CONCURS:
1. Pe timpul zilei, este permisă circulaţia pe baltă doar a maşinilor arbitrilor, organizatorilor, sau proprietarului / administratorului lacului, cu viteza redusă astfel încât să nu deranjeze concurenţii aflaţi în competiţie. Concurenţii sunt obligaţi să anunţe potenţialii vizitatori că nu este permis accesul cu maşina. Aceasta se lasă la intrare, sau cu acordul administratorului şi arbitrilor se poate ajunge cu maşina până în dreptul standului vizitat, iar accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 - 20:00. Vizitatorii care vor rămâne toată perioada concursului în standul de pescuit, vor fi anunţaţi de reprezentantul lotului la data şedinţei tehnice(nume, prenume, serie şi număr de buletin, nr. auto) (AVERTISMENT)
2. Concurenţii au voie sa părăsească standul, doar pe timpul zilei. Pe timpul nopţii concurenţii pot părăsi standul doar pentru necesităţi fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, doar pentru a fi martori la cântăriri efectuate la standurile vecine. (AVERTISMENT)
3. Concurenţilor le este permisă intrarea în alte standuri doar insoţiţi de arbitru pentru nevoi specifice (cantăriri, martori solicitaţi la un anumit eveniment, etc). (AVERTISMENT)
4. Concurenţii sunt obligaţi să pescuiască în linişte. Este interzisă folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi recepţionat şi în standul vecin. (AVERTISMENT)
5. Concurenţii sunt obligaţi sa se comporte civilizat şi respectuos faţă de vecinii de stand şi de arbitri. (AVERTISMENT)
6. Concurenţii au obligaţia să respecte prezentul regulament şi deciziile arbitrilor. (AVERTISMENT)
7. Înainte de începerea concursului, arbitrii vor verifica prezenţa saltelei de recepţie tip cradle (acestea se găsesc şi de închiriat, la poarta fermei), a minciocului ecologic, a sacilor mari obligatorii – minim 20 din care 10 de model mare şi a sprayului dezinfectant. (AVERTISMENT)
8. În cazul în care apar neînţelegeri între doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nădire sau orice alt subiect divergent, decizia finală se ia de catre brigada de arbitri. (AVERTISMENT) 
9. Concurenţii sunt obligaţi să lase standul în perfectă stare de curaţenie la final. Arbitrii au obligaţia, să verifice acest lucru şi să sancţioneze nerespectarea lui, înainte de afişarea clasamentului final. (AVERTISMENT)

II.A NĂDIREA:

10. Nădirea şi lansarea se desfaşoară numai de pe mal. (AVERTISMENT)
11. Nu se poate folosi şi nici deţinere de nadă sau momeală vie în interiorul standului. (ELIMINARE)
12. Pentru nădire, este permisă folosirea plumbilor încarcaţi cu pastă, mixurilor, seminţelor, boilies-urilor şi peletelor. Sunt interzise alunele tigrate. (AVERTISMENT)
13. Bulgării de mixuri preparate şi lansate, folosind produsele mai sus menţionate, trebuie sa aibă dimensiuni cu diametrul de maxim 60 mm. (AVERTISMENT)
14. Este permisă numai nădirea manuală. Se poate folosi bastonul de nădire(cobra), cupa de nădire, catapulta, racheta de nădire, spomb-ul, lopata şi accesoriile PVA (fire solubile, pungi solubile, saci solubili). Este interzis orice sistem cu propulsie pe bază de aer comprimat sau alte metode neconvenţionale. (ELIMINARE)
15. Racheta de nădire nu trebuie să aibă un diametru interior mai mare de 60mm şi o lungime mai mare de 200mm. (AVERTISMENT)
16. Este interzisă nădirea grea (cu racheta de nădire, spomb, catapulta, lopată sau cupa de nadire) de la ora 19:00 până la ora 07:00. (AVERTISMENT)
17. Este interzisă nădirea în standurile învecinate. (AVERTISMENT)
18. Se admite nădirea cu seminţe doar daca sunt cel puţin fierte. (AVERTISMENT)

II.B PESCUIT:

19. Se pescuieşte cu maxim 4 lansete la apă şi maxim 2 lansete la apă folosite pentru markere. Se pot ţine în stand oricâte lansete de rezerva gata de atac, încărcate, dar fără ca monturile sa fie în apă. (ELIMINARE)
20. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este obligatorie folosirea monturilor care să permită eliberarea de plumb în caz de ruptură. (ELIMINARE)
21. Se pescuieşte numai cu plumb. Sunt interzise: arcul naditor, feeder, etc. (ELIMINARE)
22. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de păr. (AVERTISMENT)
23. Se pescuieşte şi se nadeşte doar în fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar şi luminoase). Lanseurile spre stânga sau spre dreapta, nu vor depaşi direcţia liniei de delimitare a zonei de pescuit. (AVERTISMENT)
24. Concurentul care este prins în drill la terminarea concursului, mai are la dispoziţie încă 15 minute pentru scoaterea capturii, dacă drillul a început înainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie să anunţe imediat arbitrii şi un vecin de stand dacă au peşte în drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu punctează. 
25. Concurenţii sunt obligaţi să fie dotaţi şi să folosească saci de crap suficienţi (minim 20), saltea de primire tip cradle, minciog cu deschidere mare si plasa fină, spray dezinfectant. Arbitrii vor verifica prezenţa acestor obiecte iar echipa in cauză va putea începe pescuitul după remedierea situaţiei.
26. Lungimea maximă a înaintaşului folosit nu va depasi 8 m.
27. Toate capturile se eliberează, cu grijă, după cântărire, de către arbitru. 
28. Este interzisă folosirea oricarui fel de sonar, răţuşcă, barcă de nădit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate şi tratate de acest regulament. (ELIMINARE)
29. Este permisă iluminarea standului pe timpul nopţii, ajutorul luminii de cap si a luminii de cort / cabană.
30. Nu este permis focul deschis în casuţă, cort sau direct pe jos. (AVERTISMENT)
31. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurenţii trebuie sa nu mai aibă lansete cu monturi în apă. (AVERTISMENT)

II.CÂNTĂRIREA:

32. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglindă, cten (amur), cu greutate de minim 7 kg.
33. – Cantitatea totală de nadă admisă – max. 50 kg(boiliesuri, mixuri şi seminţe).
34. Este interzis să se reţină peştii care nu fac parte din specii punctabile, cu excepţia obţinerii acordului propietarului sau organizatorului.(AVERTISMENT)
35. Este interzis să se prezinte la cântărire peştii morţi, iar capturile de sub 7 kg nu se iau în calcul. Capturile in pericol, sunt anunţate imediat arbitrilor, iar acesta va lua decizia dacă se va cântări suplimentar sau nu. (AVERTISMENT).
36. Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap rănit grav, din vina acestora, captura nu se punctează. (AVERTISMENT).
37. Este strict interzis să se reţină sau să se transporte peşti punctabili sau nu, în alte scopuri decât cântărirea şi apoi eliberarea imediată. (ELIMINARE).
38. La fiecare cântărire va participa obligatoriu şi un vecin de stand, în calitate de martor. Completarea fişei de arbitraj se face de către arbitru. Arbitrul va consemna citeţ, numele şi numărul standului, concurentului martor şi toate datele privind capturile din standul unde se face cântărirea. 
39. Pe foile de arbitraj, confirmarea cântăririlor şi a datelor trecute de către arbitri, se face prin ştampilă sau semnatură. 
40. Cântăririle se fac dupa programul de cântăriri stabilit de organizator în prezentul regulament. Se efectuează cântăriri suplimentare la cerere, în caz de umplere a celor 20 de saci, capturilor de peste 15 kg în cazul crapilor comuni sau oglindă şi 7 kg în cazul ctenilor. Dacă, în cazul capturilor, peştele în cauză nu are 15 respectiv 7 kg se va repune în sac până la următoarea cântărire. (AVERTISMENT).
41. Fiecare cântărire la o echipă, se trece în fişa de arbitraj în dublu exemplar şi se semnează de către arbitri, un martor şi un concurent din echipă, un exemplar al fişei rămânând în stand. Dupa finalizarea fiecărei cântăriri, arbitrii aduc la cunoştinţa loturilor, clasamentul, prin postarea pe grupul What`sApp al concursului. In urma aflării clasamentului parţial anunţat dupa fiecare cântărire, orice concurent si mai ales cei care se luptă pentru podium ori marea captură, poate solicita si are dreptul să asiste la cântărirea peştilor în standul cu care acesta se află în cursă pentru ocuparea unui loc pe podium.
42. Este obligatorie păstrarea capturilor în condiţii cât mai bune. Un singur peşte într-un singur sac. (AVERTISMENT).
43. La efectuarea cântăririlor se vor prezenta toţi peştii capturaţi, punctabili, până în acel moment. Se interzice reţinerea capturilor pentru a fi cântărite la cântare ulterioare. (ELIMINARE).
44. Concurenţii au dreptul sa acorde prioritate activităţilor de pescuit în timpul cântăririlor.
45. Cântărirea se face cu acelaşi tip de cântar pentru toate standurile, pus la dispoziţie de administraţia bălţii. 
46. Dacă intervin alte probleme care nu sunt tratate în acest regulament, decizia se va lua de către o comisie formata din: un reprezentatnt al organizatorilor si seful echipei de arbitri. Solutia se dă în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
47. Echipa care a primit două avertismente, va fi penalizată cu anularea celui mai mare peşte punctabil în momentul constatării sancţiunii, ori la următorul cântar (oficial/suplimentar) efectuat, sau din totalul peştilor capturaţi de echipă, la stabilirea clasamentului final. În această situaţie, dacă anularea unei capturi schimbă clasamentul general, premiul va fi redistribuit următorului peşte punctabil din concurs. La aplicarea celui de-al treilea avertisment, echipa va fi eliminată din concurs, cu respectarea prevederilor pct. 59 din prezentul regulament.

III. PUNCTAJ:

48. Câştigă echipa care a capturat cei mai mulţi peşti din totalul celor 15 premiaţi, urmată de celelalte două echipe, care au reuşit aceeaşi performanţă, fiind astfel stabiliţi câştigătorii locurilor 1, 2 şi 3. În cazul egalităţii numărului de peşti, departajarea, se va face pe baza criteriului greutăţii totale.
49. Concurenţii au obligaţia să verifice corectitudinea punctajului echipei(calculul tuturor fişelor), după afişarea clasamentului final. Sunt admise contestaţiile scrise, care sunt însoţite de exemplarul doi al fişelor de arbitraj şi care se fac în maxim 30 minute dupa afişarea clasamentului. 

IV. CONTESTAŢII:

50. Contestaţiile privind deciziile de arbitraj, se formulează în scris către şeful echipei de arbitri şi se depun în cel mult o oră de la consumarea faptei. Contestaţiile ulterioare nu vor fi luate în considerare.


V. ARBITRAJ:

51. Arbitrii au obligaţia să respecte regulamentul în litera şi spiritul lui, să fie corecţi, obiectivi şi discreţi. 
52. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul şi să noteze sancţiunile acordate pe foile de arbitraj. Foaia de arbitraj care consemnează sancţiunea, nu este condiţionată de efectuarea unei cântăriri.
53. Foile de arbitraj se întocmesc în dublu exemplar. Originalul rămâne la arbitru şi este folosit pentru întocmirea clasamentului, copia rămâne în stand, pentru a servi lotului, la verificări şi eventuale contestaţii.
54. Startul şi finalul concursului se anunţă prin semnal auditiv.
55. Arbitrii au obligaţia să răspundă în orice moment solicitărilor motivate ale concurenţilor.
56. Arbitrii, indiferent de situaţie, vor avea un comportament civilizat bazat pe respect şi întelegere faţă de concurenţi.

VI. DISPOZIŢII FINALE:

57. Programul desfăşurării concursului, regulamentul de concurs şi de arbitraj, se anunţă din timp echipelor participante de către organizatorul concursului.
58. Organizatorul are obligaţia să informeze exact concurenţii despre direcţiile de pescuit marcate pe standuri, căile de acces permise către utilităţi şi orice alte date a căror necunoaştere pot duce la încălcarea prezentului regulament.
59. Participarea la concurs, implică acceptarea fără rezerve din partea concurenţilor, a prevederilor din prezentul regulament şi obligaţia de a i se conforma, echipa fiind obligată, dacă nu intervine o situaţie de forţă majoră, să râmână în concurs până la finalul acestuia. Renunţarea la concurs, din vari motive, nu îndreptăţeşte reprezentanţii lotului să se retragă din competiţie, tocmai prin a nu facilita direct sau indirect loturile vecine prin prisma abandonării activităţii propriu zise, aceştia fiind obligaţi să pescuiască până la finalul competiţiei, chiar şi după aplicarea sancţiunii de eliminare a lotului. Nerespectarea acestei obligaţii atrage după sine penalizarea lotului prin neacceptarea pe o perioadă de doi ani în cadrul acestor competiţii.
60. În caz de forţa majoră(intemperii ori alte situaţii critice), concursul se poate reprograma, întrerupe, sau se declară câştigătoare echipa care a capturat cei mai mulţi peşti din totalul celor 15 punctabili, daca au trecut mai mult de 48 ore de la debutul partidei.
61. Dacă nu au trecut 48 ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinându-se cont de peştii care s-au prins în etapa suspendată. 
62. În timpul concursului, divergenţele sau încălcările prezentului regulament se soluţionează de către arbitri. În afara acestuia se soluţionează de către organizator.
Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 3 Constanţa sau Administraţia lacului Corbu, nu sunt responsabile pentru eventualele accidente sau evenimente.
63. Pentru siguranţa pescarilor, vor fi respectate cu stricteţe şi regulile amenajării stabilite prin regulamentul propriu, ce va fi pus la dispoziţia participanţilor în cadrul instructajului dinaintea începerii competiţiei sau poate fi consultat pe pagina oficială a administraţiei crapimari.ro.
64. Tragerea la sorţi, prezenţa participanţilor şi festivitatea de premiere se vor desfăşura în interiorul amenajării, în locul pus la dispoziţie de administrator;
65. Eventualele modificări apărute vor fi comunicate celor înscrişi în timp util;
Alte informaţii despre concurs – 0722.698.915, dl. PAROCESCU Gheorghe, reprezentant organizator.

gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: CUPA IPA Editia VII-a 11-14.07.2019 Lacul CORBU - CALITATE

Mesaj de gyginio »

Buna ziua.
Lista de participare:
1. IJJ Constanta.

gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: CUPA IPA Editia VII-a 11-14.07.2019 Lacul CORBU - CALITATE

Mesaj de gyginio »

Lista de participare:
1. IJJ Constanta;
2. IPA Suceava 1;

gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: CUPA IPA Editia VII-a 11-14.07.2019 Lacul CORBU - CALITATE

Mesaj de gyginio »

Lista de participare:
1. IJJ Constanta;
2. IPA Suceava 1;
3. ANP - Penitenciarul Poarta Albă;

gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: CUPA IPA Editia VII-a 11-14.07.2019 Lacul CORBU - CALITATE

Mesaj de gyginio »

Lista de participare:
1. IJJ Constanta;
2. IPA Suceava 1;
3. ANP - Penitenciarul Poarta Albă;
4. ISU Constanta.

gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: CUPA IPA Editia VII-a 11-14.07.2019 Lacul CORBU - CALITATE

Mesaj de gyginio »

Buna ziua!
Având in vedere faptul ca pana la data limita de inscriere in etapa 1 - calitate, nu s-au inscris decât 4 echipe, competiția nu va avea loc. In acest sens, cei care au făcut plati pentru aceasta etapa, sunt rugați sa ma contacteze, sa stabilim cum vor proceda cu banii virați. Etapa a doua din Septembrie, o voi posta in cel mai scurt timp. Va mulțumesc și sper sa o putem tine măcar pe aceea? Fire întinse!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”