CUPA IPA Editia VII-a 05-08.09.2019 Lacul CORBU - CANTITATE

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Încuiat
gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

CUPA IPA Editia VII-a 05-08.09.2019 Lacul CORBU - CANTITATE

Mesaj de gyginio »

Organizator: Asociaţia I.P.A. - Regiunea 3 Constanţa; 
Perioada de desfăşurare: 05 – 08 septembrie 2019;
Locaţia: Lacul Corbu 2, jud. Constanţa, în sistem C&R;
Locuri disponibile: 25 locuri – Sector A;
Participanţi: echipe formate din 2 - 3 pescari cu drepturi depline;
Notă: Loturile vor fi compuse din membri ai Asociaţiei I.P.A., iar în cazuri excepţionale(imposibilitatea formării unui lot în proporţie de 100% cu membri ai acestei asociaţii, acestea pot fi completate cu maximum un nemembru.
Taxa de participare: 1250 lei;
Clasament: CANTITATE;

Condiţiile referitoare la înscriere: Solicitanții vor transmite Formularul de înscriere, completat, până la data de 16.08.2019, urmând ca până la data de 30.08.2019 să achite contravaloarea taxei de participare la concurs, în contul regiunii, IBAN RO72BTRLRONCRT0P61294601, cu specificaţia, taxă participare concurs pescuit 2019. Confirmările de plată vor fi făcute pe adresa de mail asjdc2016@yahoo.com. Echipele care vor achita taxa de participare şi nu se mai pot prezenta la concurs, pierd contravaloarea taxei achitate.
Concursul începe joi 05 septembrie 2019, ora 12:00 şi se termină duminică 08 septembrie 2019, ora 12:00.
Dacă duminică la ora 12:00, o echipă este în drill, se mai acordă 15 minute pentru scoaterea peştelui. 
Accesul în amenajarea piscicolă Corbu se va face joi, 05 septembrie 2019 începând cu ora 09:00. Începând cu ora 09:45 va începe tragerea la sorţi. Se vor efectua două trageri la sorţi: tragerea la sorţi a ordinii de tragere, urmată de tragerea la sorţi a standurilor. Dacă o echipă nu este prezentă până la ora precizată, plus un timp de aşteptare rezonabil (sfertul academic), în locul ei va extrage unul din arbitri. 
Între orele 10:45 – 12:00 se va face accesul în stand, camparea şi aşezarea lansetelor pe suporţi, pregătirea momelilor şi alte activităţi premergătoare, fără a se pescui şi nădi. 
La ora 12:00 se dă startul competiţiei. 

PREMII: 
LOCURI PREMIATE
NUMĂR ECHIPE ÎNSCRISE
PREMII:
Între 15 şi 19 echipe: LOCUL I -2100 lei, LOCUL II - 1800 lei, LOCUL III - 1500 LEI, MC - 400 lei + trofee şi diplome
Între 20 şi 24 echipe: LOCUL I -2700 lei, LOCUL II - 2400 lei, LOCUL III - 2100 LEI, MC - 500 lei + trofee şi diplome
peste 25 echipe: LOCUL I -3300 lei, LOCUL II - 3000 lei, LOCUL III - 2700 LEI, MC - 600 lei + trofee şi diplome


Notă: Premiile etapelor sunt orientative și pot suferi modificări în funcție de numărul maxim al echipelor înscrise față de cele 3 praguri stabilite sau în cazul depășirii ultimului prag

Premiul pentru Marea captură se acordă celui mai mare peşte din concurs, poate fi cumulat cu alt premiu, dar nu se ia în calcul la stabilirea cantităţii de peşte pentru clasamentul general.

PROGRAMUL COMPETIŢIEI:
I. CONSIDERAŢII GENERALE:

1. Echipele pot fi formate din 2 sau 3 concurenţi.
2. Prin stand de concurs, se înţelege locul destinat unei echipe pentru campare şi pescuit în concurs – pontoanele amenajate.
3. Echipamentul de pescuit aflat în acţiune trebuie montat şi păstrat în totalitate în interiorul standurilor.
4. Repartizarea standurilor pe echipe, se face prin tragere la sorti. Tragerea la sorti se executa, cu toate echipele prezente la sedinţa tehnica, excepţie făcând cazurile justificate de absenţă sau echipele retrase.
5. Este permisă consultarea fişelor de cântărire ale altor standuri, prin confruntarea exemplarului aflat la arbitri şi cel aflat în standul verificat. Pentru o evidenţă clară şi corectă, peştii cântăriţi vor fi notaţi bucată cu bucată.

II. REGULI DE CONCURS:

6. Pe timpul zilei, este permisă circulaţia pe baltă doar a maşinilor arbitrilor, organizatorilor, sau proprietarului / administratorului lacului, cu viteza redusă astfel încât să nu deranjeze concurenţii aflaţi în competiţie. Concurenţii sunt obligaţi să anunţe potenţialii vizitatori că nu este permis accesul cu maşina. Aceasta se lasă la intrare, sau cu acordul administratorului şi arbitrilor se poate ajunge cu maşina până în dreptul standului vizitat, iar accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 - 20:00. Vizitatorii care vor rămâne toată perioada concursului în standul de pescuit, vor fi anunţaţi de reprezentantul lotului la data şedinţei tehnice(nume, prenume, serie şi număr de buletin, nr. auto) (AVERTISMENT)
7. Concurenţii au voie sa părăsească standul, doar pe timpul zilei. Pe timpul nopţii concurenţii pot părăsi standul doar pentru necesităţi fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, doar pentru a fi martori la cântăriri efectuate la standurile vecine. (AVERTISMENT)
8. Concurenţilor le este permisă intrarea în alte standuri doar insoţiţi de arbitru pentru nevoi specifice (cantăriri, martori solicitaţi la un anumit eveniment, etc). (AVERTISMENT)
9. Concurenţii sunt obligaţi să pescuiască în linişte. Este interzisă folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi recepţionat şi în standul vecin. (AVERTISMENT)
10. Concurenţii sunt obligaţi sa se comporte civilizat şi respectuos faţă de vecinii de stand şi de arbitri. (AVERTISMENT)
11. Concurenţii au obligaţia să respecte prezentul regulament şi deciziile arbitrilor. (AVERTISMENT)
12. Înainte de începerea concursului, arbitrii vor verifica prezenţa saltelei de recepţie tip cradle (acestea se găsesc şi de închiriat, la poarta fermei), a minciocului ecologic, a sacilor mari obligatorii – minim 10 din care 5 de model mare şi a sprayului dezinfectant. (AVERTISMENT)
13. În cazul în care apar neînţelegeri între doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nădire sau orice alt subiect divergent, decizia finală se ia de catre brigada de arbitri. (AVERTISMENT) 
14. Concurenţii sunt obligaţi să lase standul în perfectă stare de curaţenie la final. Arbitrii au obligaţia, să verifice acest lucru şi să sancţioneze nerespectarea lui, înainte de afişarea clasamentului final. (AVERTISMENT)

II.A NĂDIREA:

15. Nădirea şi lansarea se desfaşoară numai de pe mal. (AVERTISMENT)
16. Nu se poate folosi şi nici deţinere de nadă sau momeală vie în interiorul standului. (ELIMINARE)
17. Pentru nădire, este permisă folosirea plumbilor încarcaţi cu pastă, mixurilor, seminţelor, boilies-urilor şi peletelor. Sunt interzise alunele tigrate. (AVERTISMENT)
18. Bulgării de mixuri preparate şi lansate, folosind produsele mai sus menţionate, trebuie sa aibă dimensiuni cu diametrul de maxim 60 mm. (AVERTISMENT)
19. Este permisă numai nădirea manuală. Se poate folosi bastonul de nădire(cobra), cupa de nădire, catapulta, racheta de nădire, spomb-ul, lopata şi accesoriile PVA (fire solubile, pungi solubile, saci solubili). Este interzis orice sistem cu propulsie pe bază de aer comprimat sau alte metode neconvenţionale. (ELIMINARE)
20. Racheta de nădire nu trebuie să aibă un diametru interior mai mare de 60mm şi o lungime mai mare de 200mm. (AVERTISMENT)
21. Este interzisă nădirea grea (cu racheta de nădire, spomb, catapulta, lopată sau cupa de nadire) de la ora 19:00 până la ora 08:00. (AVERTISMENT)
22. Este interzisă nădirea în standurile învecinate. (AVERTISMENT)
23. Se admite nădirea cu seminţe doar daca sunt cel puţin fierte. (AVERTISMENT)

II.B PESCUIT:

24. Se pescuieşte cu maxim 4 lansete la apă şi maxim 2 lansete la apă folosite pentru markere. Se pot ţine în stand oricâte lansete de rezerva gata de atac, încărcate, dar fără ca monturile sa fie în apă. (ELIMINARE)
25. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este obligatorie folosirea monturilor care să permită eliberarea de plumb în caz de ruptură. (ELIMINARE)
26. Se pescuieşte numai cu plumb. Sunt interzise: arcul naditor, feeder, etc. (ELIMINARE)
27. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de păr. (AVERTISMENT)
28. Se pescuieşte şi se nadeşte doar în fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar şi luminoase). Lanseurile spre stânga sau spre dreapta, nu vor depaşi direcţia liniei de delimitare a zonei de pescuit. (AVERTISMENT)
29. Concurentul care este prins în drill la terminarea concursului, mai are la dispoziţie încă 15 minute pentru scoaterea capturii, dacă drillul a început înainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie să anunţe imediat arbitrii şi un vecin de stand dacă au peşte în drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu punctează. 
30. Concurenţii sunt obligaţi să fie dotaţi şi să folosească saci de crap suficienţi (minim 20), saltea de primire tip cradle, minciog cu deschidere mare si plasa fină, spray dezinfectant. Arbitrii vor verifica prezenţa acestor obiecte iar echipa in cauză va putea începe pescuitul după remedierea situaţiei.
31. Lungimea maximă a înaintaşului folosit nu va depasi 8 m.
32. Toate capturile se eliberează, cu grijă, după cântărire, de către arbitru. 
33. Este interzisă folosirea oricarui fel de sonar, răţuşcă, barcă de nădit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate şi tratate de acest regulament. (ELIMINARE)
34. Este permisă iluminarea standului pe timpul nopţii, ajutorul luminii de cap si a luminii de cort / cabană.
35. Nu este permis focul deschis în casuţă, cort sau direct pe jos. (AVERTISMENT)
36. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurenţii trebuie sa nu mai aibă lansete cu monturi în apă. (AVERTISMENT)

II.CÂNTĂRIREA:

37. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglindă, cten (amur), cu greutate de minim 1,5 kg.
38. Cantitatea totală de nadă admisă – max. 50 kg(boiliesuri, mixuri şi seminţe).
39. Este interzis să se reţină peştii care nu fac parte din specii punctabile, cu excepţia obţinerii acordului propietarului sau organizatorului.(AVERTISMENT)
40. Este interzis să se prezinte la cântărire capturile sub 1,5 kg, sau peştii morţi. Capturile in pericol, sunt anunţate imediat arbitrilor, iar acesta va lua decizia dacă se va cântări suplimentar sau nu. (AVERTISMENT).
41. Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap rănit grav, din vina acestora, captura nu se punctează. (AVERTISMENT).
42. Este strict interzis să se reţină sau să se transporte peşti punctabili sau nu, în alte scopuri decât cântărirea şi apoi eliberarea imediată. (ELIMINARE).
43. La fiecare cântărire va participa obligatoriu şi un vecin de stand, în calitate de martor. Completarea fişei de arbitraj se face de către arbitru. Arbitrul va consemna citeţ, numele şi numărul standului, concurentului martor şi toate datele privind capturile din standul unde se face cântărirea. 
44. Pe foile de arbitraj, confirmarea cântăririlor şi a datelor trecute de către arbitri, se face prin ştampilă sau semnatură. 
45. Cântăririle se fac dupa programul de cântăriri stabilit de organizator în prezentul regulament. Se efectuează cântăriri suplimentare la cerere, în caz de umplere a celor 20 de saci, capturilor de peste 15 kg în cazul crapilor comuni sau oglindă şi 5 kg în cazul ctenilor. Dacă, în cazul capturilor, peştele în cauză nu are 15 respectiv 5 kg se va repune în sac până la următoarea cântărire. (AVERTISMENT).
46. Fiecare cântărire la o echipă, se trece în fişa de arbitraj în dublu exemplar şi se semnează de către arbitri, un martor şi un concurent din echipă, un exemplar al fişei rămânând în stand. Dupa finalizarea fiecărei cântăriri, arbitrii aduc la cunoştinţa loturilor, clasamentul, prin postarea pe grupul What`sApp al concursului. In urma aflării clasamentului parţial anunţat dupa fiecare cântărire, orice concurent si mai ales cei care se luptă pentru podium ori marea captură, poate solicita si are dreptul să asiste la cântărirea peştilor în standul cu care acesta se află în cursă pentru ocuparea unui loc pe podium.
47. Este obligatorie păstrarea capturilor în condiţii cât mai bune. Un singur peşte într-un singur sac. (AVERTISMENT).
48. La efectuarea cântăririlor se vor prezenta toţi peştii capturaţi, punctabili, până în acel moment. Se interzice reţinerea capturilor pentru a fi cântărite la cântare ulterioare. (ELIMINARE).
49. Concurenţii au dreptul sa acorde prioritate activităţilor de pescuit în timpul cântăririlor.
50. Cântărirea se face cu acelaşi tip de cântar pentru toate standurile, pus la dispoziţie de administraţia bălţii. 
51. Dacă intervin alte probleme care nu sunt tratate în acest regulament, decizia se va lua de către o comisie formata din: un reprezentatnt al organizatorilor si seful echipei de arbitri. Solutia se dă în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
52. Echipele care au primit două avertismente vor fi penalizate cu 20 kg din totalul cantităţii de peşte capturat, la stabilirea clasamentului general. La aplicarea celui de-al treilea avertisment, echipa va fi eliminată din concurs, cu respectarea prevederilor pct. 64 din prezentul regulament.

III. PUNCTAJ:

53. Câştigă echipa care a capturat cea mai mare cantitate de peşte, departajarea făcându-se prin folosirea clasamentul pe CANTITATE. Departajarea, în caz de egalitate, se va face prin metoda Best 5, din totalul peştilor capturaţi. În cazul marii capturi, criteriul va fi al doilea crap ca greutate dintre cei mai mari peşti ai echipei şi tot aşa, în caz de egalitate până la stabilirea câştigătorului.
54. Concurenţii au obligaţia să verifice corectitudinea punctajului echipei(calculul tuturor fişelor), după afişarea clasamentului final. Sunt admise contestaţiile scrise, care sunt însoţite de exemplarul doi al fişelor de arbitraj şi care se fac în maxim 30 minute dupa afişarea clasamentului. 

IV. CONTESTAŢII:

55. Contestaţiile privind deciziile de arbitraj, se formulează în scris către şeful echipei de arbitri şi se depun în cel mult o oră de la consumarea faptei. Contestaţiile ulterioare nu vor fi luate în considerare.

V. ARBITRAJ:

56. Arbitrii au obligaţia să respecte regulamentul în litera şi spiritul lui, să fie corecţi, obiectivi şi discreţi. 
57. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul şi să noteze sancţiunile acordate pe foile de arbitraj. Foaia de arbitraj care consemnează sancţiunea, nu este condiţionată de efectuarea unei cântăriri.
58. Foile de arbitraj se întocmesc în dublu exemplar. Originalul rămâne la arbitru şi este folosit pentru întocmirea clasamentului, copia rămâne în stand, pentru a servi lotului, la verificări şi eventuale contestaţii.
59. Startul şi finalul concursului se anunţă prin semnal auditiv.
60. Arbitrii au obligaţia să răspundă în orice moment solicitărilor motivate ale concurenţilor.
61. Arbitrii, indiferent de situaţie, vor avea un comportament civilizat bazat pe respect şi întelegere faţă de concurenţi.

VI. DISPOZIŢII FINALE:

62. Programul desfăşurării concursului, regulamentul de concurs şi de arbitraj, se anunţă din timp echipelor participante de către organizatorul concursului.
63. Organizatorul are obligaţia să informeze exact concurenţii despre direcţiile de pescuit marcate pe standuri, căile de acces permise către utilităţi şi orice alte date a căror necunoaştere pot duce la încălcarea prezentului regulament.
64. Participarea la concurs, implică acceptarea fără rezerve din partea concurenţilor, a prevederilor din prezentul regulament şi obligaţia de a i se conforma, echipa fiind obligată, dacă nu intervine o situaţie de forţă majoră, să râmână în concurs până la finalul acestuia. Renunţarea la concurs, din vari motive, nu îndreptăţeşte reprezentanţii lotului să se retragă din competiţie, tocmai prin a nu facilita direct sau indirect loturile vecine prin prisma abandonării activităţii propriu zise, aceştia fiind obligaţi să pescuiască până la finalul competiţiei, chiar şi după aplicarea sancţiunii de eliminare a lotului. Nerespectarea acestei obligaţii atrage după sine penalizarea lotului prin neacceptarea pe o perioadă de doi ani în cadrul acestor competiţii.
65. În caz de forţa majoră(intemperii ori alte situaţii critice), concursul se poate reprograma, întrerupe, sau se declară câştigătoare echipa care a capturat cea mai mare cantitate de peşte, daca au trecut mai mult de 48 ore de la debutul partidei.
66. Dacă nu au trecut 48 ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinându-se cont de cantitatea de peşte care s-a prins în etapa suspendată. 
67. În timpul concursului, divergenţele sau încălcările prezentului regulament se soluţionează de către arbitri. În afara acestuia se soluţionează de către organizator. Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 3 Constanţa sau Administraţia lacului Corbu, nu sunt responsabile pentru eventualele accidente sau evenimente.
68. Pentru siguranţa pescarilor, vor fi respectate cu stricteţe şi regulile amenajării stabilite prin regulamentul propriu, ce va fi pus la dispoziţia participanţilor în cadrul instructajului dinaintea începerii competiţiei.
69. Tragerea la sorţi, prezenţa participanţilor şi festivitatea de premiere se vor desfăşura în interiorul amenajării, în locul pus la dispoziţie de administrator;
70. Eventualele modificări apărute vor fi comunicate celor înscrişi în timp util;
Alte informaţii despre concurs – 0722.698.915, dl. PAROCESCU Gheorghe, reprezentant organizator.

gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: CUPA IPA Editia VII-a 05-08.09.2019 Lacul CORBU - CANTITATE

Mesaj de gyginio »

Lista de participare:
1. IJJ CT 1;
2. IJJ CT 2;

gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: CUPA IPA Editia VII-a 05-08.09.2019 Lacul CORBU - CANTITATE

Mesaj de gyginio »

Din lipsa solicitărilor pentru participarea la acest concurs, etapa a doua programată in perioada 05-08.09.2019, se suspenda! Speram și încercam sa continuam organizarea acestui concurs in anul 2020. Sa fiți sănătoși și s-auzim de bine! Fire întinse in continuare! Mulțumesc administratorului site-ului, pentru găzduire și disponibilitatea manifestata de la început. Anunțul se poate Închide.

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”