BIG 10 - CORBU LAKE, 04 – 07 iunie 2020(72h)

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Încuiat
gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

BIG 10 - CORBU LAKE, 04 – 07 iunie 2020(72h)

Mesaj de gyginio »

Organizator: Gheorghe PAROCESCU cu sprijinul RIG SERVICE
Perioada de desfăşurare: 04 – 07 iunie 2020;
Locatie: Lacul Corbu 2 – Sector B, jud. Constanţa, în sistem C&R;
Echipe participante: 24, din 2 - 3 pescari cu drepturi depline;
Durata concurs: 72 h, de Joi până Duminică;
Taxa de participare: 2500 lei;
Clasament: CALITATE – BIG 10 (sistemul 10 grei)


CLASAMENT

Se premiază cei mai mari 10 pesti (crap/cteno) cu câte 2500 lei fiecare;
Se întocmeşte un clasament, cu ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3, în funcţie de numărul peştilor capturaţi. La egalitate, departajarea se face pe criteriul cantității;
Echipei cu cei mai multi pesti incadrati in cei mai mari 10 (locul 1), i se restituie taxa de participare. La egalitate, departajarea se face pe criteriul cantității;
CMMC va fi premiată cu 3000 lei și nu poate fi cumulată cu premiile acordate echipelor de pe podium.
Premiile acordate echipelor de pe locul 1, 2 și 3 și pentru Marea Captură vor fi însoțite și de cupe.


REGULAMENT OFICIAL

1. Se pescuieşte cu 4 lansete, cu câte un singur cârlig, numai cu plumb fix, pierdut sau in-line. Sunt interzise: arcul naditor, feeder, etc. (ELIMINARE)
2. Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de păr. (AVERTISMENT)
3. Este interzisa nada vie. (ELIMINARE);
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti morti. (AVERTISMENT + achitarea contravalorii pestelui. In cazul unei noi abateri, ELIMINARE + achitarea contravalorii pestelui)
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.(AVERTISMENT)
6. Se pescuieşte şi se nadeşte doar în fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar şi luminoase). Lanseurile spre stânga sau spre dreapta, nu vor depaşi direcţia liniei de delimitare a zonei de pescuit. (AVERTISMENT)
7. Concurentul care este prins în drill la terminarea concursului, mai are la dispoziţie încă 15 minute pentru scoaterea capturii, dacă drill-ul a început înainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie să anunţe imediat arbitrii şi un vecin de stand dacă au peşte în drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu punctează.
8. Concurenţii sunt obligaţi să fie dotaţi şi să folosească saci de păstrare suficienţi (minim 10), saltea de primire tip cradle, minciog cu deschidere mare si plasa fină, spray dezinfectant. Arbitrii vor verifica prezenţa acestor obiecte iar echipa in cauză va putea începe pescuitul după remedierea situaţiei.
9. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac. (AVERTISMENT)
10. Toate capturile se eliberează, cu grijă, după cântărire, de către arbitri.
11. Este interzisă folosirea oricarui fel de sonar, răţuşcă, barcă de nădit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate şi tratate de acest regulament. (ELIMINARE)
12. Este permisă iluminarea standului pe timpul nopţii, astfel încât să nu deranjeze standurile vecine.
13. Nu este permis focul deschis în casuţă, cort sau direct pe jos. (AVERTISMENT)
14. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurenţii trebuie sa nu mai aibă lansete cu monturi în apă. (AVERTISMENT)
15. Pe timpul zilei, este permisă circulaţia pe baltă doar a maşinilor arbitrilor, organizatorilor, sau proprietarului / administratorului lacului, cu viteza redusă astfel încât să nu deranjeze concurenţii aflaţi în competiţie. Concurenţii sunt obligaţi să anunţe potenţialii vizitatori că nu este permis accesul cu maşina. Aceasta se lasă la intrare, sau cu acordul administratorului şi arbitrilor se poate ajunge cu maşina până în dreptul standului vizitat, iar accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 - 20:00. Vizitatorii care vor rămâne toată perioada concursului în standul de pescuit, vor fi anunţaţi de reprezentantul lotului la data şedinţei tehnice(nume, prenume, serie şi număr de buletin, nr. auto) (AVERTISMENT)
16. Concurenţii au voie sa părăsească standul, doar pe timpul zilei. Pe timpul nopţii concurenţii pot părăsi standul doar pentru necesităţi fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, doar pentru a fi martori la cântăriri efectuate la standurile vecine. (AVERTISMENT)
17. Concurenţilor le este permisă intrarea în alte standuri doar insoţiţi de arbitru pentru nevoi specifice (cantăriri, martori solicitaţi la un anumit eveniment, etc). (AVERTISMENT)
18. Concurenţii sunt obligaţi să pescuiască în linişte, sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.. Este interzisă folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi recepţionat şi în standul vecin. (AVERTISMENT)
19. Concurenţii sunt obligaţi sa se comporte civilizat şi respectuos faţă de vecinii de stand şi de arbitri. (AVERTISMENT)
20. Concurenţii au obligaţia să respecte prezentul regulament şi deciziile arbitrilor. (AVERTISMENT)
21. În cazul în care apar neînţelegeri între doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nădire sau orice alt subiect divergent, decizia finală se ia de catre brigada de arbitri. (AVERTISMENT)
22. Concurenţii sunt obligaţi să lase standul în perfectă stare de curaţenie la final. Arbitrii au obligaţia, să verifice acest lucru şi să sancţioneze nerespectarea lui, înainte de afişarea clasamentului final. (AVERTISMENT)
23. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
24. Nadirea grea este permisa doar pe timpul zilei, intre orele 9.00 si 18.00. Nadirea grea presupune folosirea rachetei de nadit, catapulta, spomb, prastie pentru bulgari.(AVERTISMENT)
25. Organizatorul este exonerat de orice raspundere cu privire la orice accidente produse pe toata perioada desfasurarii concursului.
26. Participarea la concurs, implică acceptarea fără rezerve din partea concurenţilor, a prevederilor din prezentul regulament şi obligaţia de a i se conforma, echipa fiind obligată, dacă nu intervine o situaţie de forţă majoră, să râmână în concurs până la finalul acestuia. În caz contrar, nu vor mai fi acceptati la urmatoarele concursuri organizate.
27. În caz de forţa majoră(intemperii ori alte situaţii critice), concursul se poate reprograma, întrerupe, sau se declară câştigătoare echipa care a capturat cei mai mulţi peşti din totalul celor 10 punctabili, daca au trecut mai mult de 48 ore de la debutul partidei. Dacă nu au trecut 48 ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinându-se cont de peştii care s-au prins în etapa suspendată.

ARBITRAJ

A. Se fac 3 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8:00, la ora 13:00 si seara incepand cu ora 18:00 pana in momentul in care se fixeaza cel mai mic peste din clasament. Un vecin de stand este OBLIGAT sa participe si sa semneze pe foaia de arbitraj.
B. Cântăririle suplimentare se fac doar în cazul în care o echipă a capturat un crap comun/oglindă mai mare de 15 kg ori cteno mai mare de 10 kg sau peștele, punctabil, prezintă răni ori este letargic. Decizia de cântărire va fi luată de arbitrul șef, după examinarea atentă a capturii. Dacă peștele nu prezintă niciun pericol, se va repune în sacul de păstrare până la următorul cântar oficial. La orice extracantar concurentul este obligat sa cantareasca si orice cteno capturat.
C. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 lei. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
D. Puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si cteno, de minim 7 kg. În cazul în care, nu sunt capturați 10 pești punctabili, clasamentul se stabilește din cei mai mari 10 pești capturați în concurs.
E. Echipa care a primit două avertismente, va fi penalizată cu anularea celui mai mare peşte punctabil în momentul constatării sancţiunii, ori la următorul cântar (oficial/suplimentar) efectuat, sau din totalul peştilor capturaţi de echipă, la stabilirea clasamentului final. În această situaţie, dacă anularea unei capturi schimbă clasamentul general, premiul va fi redistribuit următorului peşte punctabil din concurs. La aplicarea celui de-al treilea avertisment, echipa va fi eliminată din concurs, cu respectarea prevederilor pct. 26 din prezentul regulament.

DESFASURARE

Concursul incepe Joi la ora 12:00 si se termina Duminică la ora 12:00.
Adunarea pe balta Joi la ora 9:00, tragerea la sorti la ora 09:30. După tragerea la sorti, pana la ora 12:00 se fac doar pregatirile si camparea dar nu se poate executa nimic legat de pescuit.
La ora 12:00 incepe pescuitul efectiv şi activităţile aferente.
Festivitatea de premiere Duminică la ora 13:30.

MENTIUNI

- locul este garantat doar celor care achita avansul de minim 800 lei.
- cei care achita avans si vor sa se retraga, trebuie sa gaseasca un inlocuitor până la ora începerii concursului sau îl pierd.
- organizarea concursului si premiile sunt valabile doar daca cele 24 de locuri sunt ocupate. În caz contrar, premiile se vor recalcula.
- La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. Extragerea numarului de ordine se va face in functie de achitarea avansului.
- dacă intervin alte probleme care nu sunt tratate în acest regulament, decizia se va lua de către o comisie formata din: un reprezentant al administratiei baltii si seful echipei de arbitri. Solutia se dă în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
Taxa integrală trebuie achitata pana pe data de 29 mai 2020.
Avansul se poate achita prin virament bancar, în contul RO90UGBI0000402004416RON, După achitarea avansului, se va anunța organizatorul cu un mesaj pe whatsapp, conținând OP.

Organizator - Gheorghe PAROCESCU. Telefon: 0722698915

ValentinTrif
Mesaje: 12
Membru din: Sâm Iun 22, 2019 15:36

Re: BIG 10 - CORBU LAKE, 04 – 07 iunie 2020(72h)

Mesaj de ValentinTrif »

Valentin Trif și parteneri

Avatar utilizator
Carpatic Club
Mesaje: 654
Membru din: Joi Noi 10, 2011 17:58
Puncte: 0
Localitate: Suceava
Contact:

Re: BIG 10 - CORBU LAKE, 04 – 07 iunie 2020(72h)

Mesaj de Carpatic Club »

Carpatic Fishing Club

gyginio
Mesaje: 29
Membru din: Mie Feb 01, 2017 20:19
Puncte: 0
Localitate: Constanta

Re: BIG 10 - CORBU LAKE, 04 – 07 iunie 2020(72h)

Mesaj de gyginio »

Din lipsa de solicitări, competiția se anulează. Mulțumesc crapmania pentru publicitate. Topicul se poate Închide.

senzor planet
Încuiat

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”