Concurs calificari CM 2020

Desfasurare, clasamente, fotografii, discutii, polemici, propuneri, decizii.

Moderator: gor965

Scrie răspuns
Anti FRPS
Mesaje: 434
Membru din: Dum Feb 19, 2012 14:36

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de Anti FRPS »

Dar pe asta o stiti ? :lol:
Federatia Romana De Pescuit Sportiv
February 28 ·

DESPRE LEGALITATEA PRACTICĂRII PESCUITULUI RECREATIV/SPORTIV

Există o mare bulversare în rândul practicanților de pescuit sportiv, botezat prin Ordonanțele de Urgență ale Guvernului care reglementează resursele acvatice vii folosite la practicarea acestui sport recunoscut ca atare de statul român, dublat de interese și incompetența funcționarilor publici, care (și îmi asum cuvintele) mai sunt și loviți de boala corupției.
Să o luăm pe rând. Ordonanța de Urgență 23/2008, așa cum a fost modificată de OUG 85/2016 (la rândul ei declarată neconstituțională de CCR și guvernații se fac că nu pricep Deciziile Curții) a reglementat într-un domeniu care era reglementat deja, lucru interzis de Constituție. Astfel, prin Decizia 693/2016, Curtea Constituțională a reținut în Motivarea sa, care potrivit jurisprudenței CCR se constituie ca izvor de drept, următoarele:

20. Așa fiind, Curtea constată că astfel cum reiese din art. 1 din Legea nr. 69/2000, aceasta reglementează activitățile de educație fizică și sport, în timp ce Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 23/2008 "reglementează protecția, conservarea, administrarea și exploatarea resurselor acvatice vii, activitatea de acvacultură, procesarea și comercializarea produselor obținute din pescuit și acvacultură" și, prin urmare, cele două acte normative au finalități diferite, astfel încât critica autoarei excepției de neconstituționalitate este neîntemeiată.„

Din economia acestui motiv constituțional, cele două legi menționate de Curtea Constituțională au reglementări diferite. Și atunci de ce reglementează OUG 85/2016 pescuitul așa zis recreativ? Simplu. Din interes. Sau ca să fiu mai explicit și direct, din interesul AGVPSR. Nu trebuie să motivez de ce, pentru că rezultatele sunt vizibile și general cunoscute,

Să vedem unde sunt hibele OUG 85/2016, care nu o vor putea scăpa de controlul CCR și al Instanțelor de judecată.

1. Așa zisul pescuit recreativ, ca și pescuitul sportiv, sunt cuprinse în Codul CAEN 9319, care prevede:

Aceasta clasa include:
-activitati ale producatorilor sau promotorilor de evenimente sportive, cu sau fara facilitati
-activitati pe cont propriu ale sportivilor si atletilor, arbitrilor, membrilor din jurii, personalului ce cronometreaza,etc.
-activitati ale ligilor sportive si organismelor de reglementare
-activitati conexe promovarii evenimentelor sportive
-activitati ale grajdurilor pentru cai de curse, ale adaposturilor pentru câini
-gestionarea rezervatiilor pentru pescuitul si vânatoarea sportiva
-activitati ale ghizilor montani
-activitati suport pentru vânatoarea si pescuitul sportiv sau recreativ

Prin urmare, practicanții trebuie să fie sportivi, iar asociațiile trebuie să fie structuri sportive. Ce se întâmplă acum? Fiecare își face legea lui.

2. A apărut însă o nouă reglementare care face praf OUG 85/2016. Se numește Codul administrativ, aprobat prin OUG 57/2019 și care a abrogat mai multe acte normative de interes (Legea 213/1998 privind domeniul public al statului, OUG 54/2009 privind concesiunile, etc.)
Ce să vezi? Acest Cod administrativ se referă și la accesul la bunurile publice așa cum sunt ele definite prin art. 136 din Constituție. Printre ele și apele publice și resursele acvatice vii.
Potrivit art. 136 din Constituție, bunurile aparținând domeniului public al statului sunt inalienabile, indivizibile și imprescriptibile. In condițiile legii organice, acestea se concesionează, închiriază sau sunt date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică ale statului. Procedura de valorificare a acestor bunuri se stabilește prin Hotărâre de Guvern. Așa că Ordinele tâmpite emise sub semnătura ministrului Daea au devenit caduce.
Am avut o discuție cu serviciu de concesionări din cadrul ANPA, care lucrau deja la Notele de fundamentare pentru concesionarea unităților de acvacultură. Le-am sugerat să facă și Norme și pentru Hotărârea de Guvern privind concesionarea resurselor pentru pescuit sportiv. Chestiunea este că doritorii de chilipiruri din cotizații vor trebui să concesioneze și apele de la ANAR, nu doar peștele de la ANPA.
O noutate apărută în Codul administrativ este și faptul că aceste resurse pot fi date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică. Ce sunt aceste instituții: Să citim din Codul administrativ:

Art. 5 lit. aa) instituția de utilitate publică - persoana juridică de drept privat care, potrivit legii, a obținut statut de utilitate publică;

Ca un făcut, există o singură instituție de acest fel și se numește Federația Română de Pescuit Sportiv. Am solicitat deja ANPA să inițieze un Proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens. Sunt convins că actualul președinte ANPA se va codi, dar deja este notificat și MADR, așa că va trebui să aplice legea.

Cu privire la asociațiile care acum se bat pe apele publice. Să fie foarte atente. Mai există și un Cod civil, care are niște prevederi în acest sens și s-ar putea să dispară dacă nu se autorizează ca structuri sportive. În acest sens, urmăriți prima Soluție pronunțată de o Instanță de judecată în acest sens:

http://portal.just.ro/84/SitePages/Dosar.aspx

Mai sunt în stare de judecată în vederea lichidării, Asociația Liga Română de Spinning, AGVPSR și urmează și alte Ligi inființate de niște persoane care cred că Legea este doar așa, de amorul artei.

Cu privire la așa zișii organizatori de manifestări sportive. Le atrag atenția, atât celor care organizează aceste competiții fără să fie autorizați, că eliberarea unui bon fiscal nu este suficientă, chiar dacă au Codul CAEN 9319 și riscă lichidarea. Același lucru este valabil și pentru deținătorii bălților pe care se organizează aceste manifestări sportive. Grijă mare. Federația va monitoriza și sancționa orice abatere de la Lege.


Ștefan Popescu - președinte FRPS.
Escrocea , iar ai inceput sa ai vise erotice ?

:lol: :lol: :lol:

ticairlandezu
Mesaje: 74
Membru din: Mar Noi 15, 2011 19:48

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de ticairlandezu »

N-ai cum!!!....omul e bolnav psihic :shock: :shock: :shock:

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18916
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de Vladut Mateianu »

Nea Fane, Federatia pe care susti ca o reprezinti, a inaintat vreun memoriu ministerului in care sa se ceara liber la pescuit in aceasta perioada ? Adica sa vedem ca ii pasa de soarta noastra, a pescarilor. Intrebarea este valabila si ptr cei(cel) care sustine ca a preluat prin proces fraiele federatiei...
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Lucian SV
Mesaje: 763
Membru din: Dum Apr 01, 2012 1:40
Puncte: 0
Localitate: Suceava

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de Lucian SV »

Vladut Mateianu scrie:
Mie Apr 08, 2020 7:14
Nea Fane, Federatia pe care susti ca o reprezinti, a inaintat vreun memoriu ministerului in care sa se ceara liber la pescuit in aceasta perioada ? Adica sa vedem ca ii pasa de soarta noastra, a pescarilor. Intrebarea este valabila si ptr cei(cel) care sustine ca a preluat prin proces fraiele federatiei...
El se ocupă cu interzicerea competițiilor.
În primul rând nu ai legitimație Vlăduț, despre ce vorbim aici?

Stefan Popescu
pescar de competitie
Mesaje: 1786
Membru din: Joi Iun 07, 2012 12:14

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de Stefan Popescu »

Vladut Mateianu scrie:
Mie Apr 08, 2020 7:14
Nea Fane, Federatia pe care susti ca o reprezinti, a inaintat vreun memoriu ministerului in care sa se ceara liber la pescuit in aceasta perioada ? Adica sa vedem ca ii pasa de soarta noastra, a pescarilor. Intrebarea este valabila si ptr cei(cel) care sustine ca a preluat prin proces fraiele federatiei...
Îți înțeleg perfect oful. Tu nu vorbești aici în calitate de pescar, ci de profitor al pescuitului sportiv. Această situație neprevăzută nu este valabilă doar pentru tine, ci pentru toți deținătorii de bălți, care făceau bani buni din închirierea acestora, amatorilor de competiții, fie ele oficiale sau neoficiale.
Problemele voastre (vorbesc la modul general) este că ați deturnat scopul pentru care ați concesionat aceste bălți de la ANPA, respectiv de la acvacultură (creșterea intensivă a peștelui) și le folosiți pentru pescuit sportiv. La tine, paguba este cu atât mai mare pentru că , pe lângă aceste activități, ești lovit și în ceea ce privește desfacerea produselor Senzor, pentru activitatea sportivă, plus amortizarea cheltuielilor de investiții în activitățile de agrement de pe lângă Balta pe care ai preluat-o de la Dan Bitman. Altfel nu te apuca dragul de persoana mea, pentru a interveni în ridicarea restricțiilor privind pescuitul sportiv, mai ales că acum este prohibiție piscicolă pe apele publice și era o perioadă favorabilă să jumulești amatorii de pescuit sportiv. Înțeleg că-mi recunoști calitatea de oficial sportiv al acestei tări.
Nu pot să cer nimănui așa ceva, din moment ce federația a fost notificată oficial de MTS privind interzicerea tuturor activităților sportive, iar CIPS a suspendat toate competițiile oficiale din propriul calendar.
Recomandarea pe care ți-o fac este să aduci activitatea la scopul pentru care s-a încheiat concesiune, adică să produci pește de consum. Este soluția corectă pe care ți-o recomand.
Știu că este ușor să faci bani din pescuitul sportiv fără a face nimic. Acum ai ocazia să vezi cum se fac bani cu sudoarea frunții, nu doar din chilipiruri.

PS Cine este ăla care zice că a preluat federația? Și prin ce proces? De ce nu face el acest demers? Dacă tot îl gratulezi cu o calitate pe care nu o poate dovedi!

Avatar utilizator
Vladut Mateianu
CS SENZOR
Mesaje: 18916
Membru din: Sâm Ian 08, 2005 20:23
Puncte: 0
Localitate: BUCURESTI
Contact:

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de Vladut Mateianu »

Batrane nea Fane, esti copt rau, sa moara covidu' ! :)) Eu nu mai am balta de 4 ani, Senzor este un grup de firme care are 30 de angajati si activeaza in mai multe domenii(agricultura, imobiliare,transport,distributie), printre care si comert . Crede-ma ca grija financiara este ultima. Stiu ca esti frustrat, ca maine poimaine dai coltul si traiesti de pe o zi pe alta, dar asta nu inseamna ca poti sa te comporti cum vrei, evitand subiectul si atacand pe toata lumea.
Aici, pe Crapmania, sunt multi care au mai multi ani de scoala decat ai tu de munca... si ti-o trag peste bot cum te prind, dar se pare ca esti masochist.
Oricum, este clar ca esti o lepra, te doare in popou de pescari. Las' ca ne descurcam singuri..
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Stefan Popescu
pescar de competitie
Mesaje: 1786
Membru din: Joi Iun 07, 2012 12:14

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de Stefan Popescu »

Succes!

Gabriel Neamtu
Mesaje: 58
Membru din: Vin Dec 14, 2018 13:19

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de Gabriel Neamtu »

Vladut Mateianu scrie:
Mie Apr 08, 2020 7:14
Nea Fane, Federatia pe care susti ca o reprezinti, a inaintat vreun memoriu ministerului in care sa se ceara liber la pescuit in aceasta perioada ? Adica sa vedem ca ii pasa de soarta noastra, a pescarilor. Intrebarea este valabila si ptr cei(cel) care sustine ca a preluat prin proces fraiele federatiei...
Nu poate sa faca nimic si nu reprezinta federatia. In ipoteza instantei, NU mai detine calitatea de presedinte FRPS, iar actele juridice semnate de el sunt nule de drept.
El a ramas pe dinafara definitiv, nu mai are absolut nici o dovada ca e detine vreo legatura cu federatia.
Nici macar la clubul unde era reprezentant, nu mai are acces.

Gabriel Neamtu
Mesaje: 58
Membru din: Vin Dec 14, 2018 13:19

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de Gabriel Neamtu »

Cat despre posibile demersuri privind pescuitul sportiv, va reamintim ca federatia are in atributii numai competitiile oficiale de pescuit sportiv, iar acestea sunt suspendate cf ordonantelor militare.

Anti FRPS
Mesaje: 434
Membru din: Dum Feb 19, 2012 14:36

Re: Concurs calificari CM 2020

Mesaj de Anti FRPS »

Înțeleg că-mi recunoști calitatea de "oficial sportiv" al acestei tări.
??? :shock:

Escrocea , iar ai inceput sa delirezi in izoleta ? :lol: :lol: :lol:


Ai uitat ca tie numai calitatea de escroc sportiv iti este recunoscuta oficial ! :lol: :lol: :lol:

Au fost achiziționate din resurse bugetare materiale de natura obiectelor de inventar (bărci din fibră de sticlă și un podium) care au fost scăzute din evidență la momentul achiziției acestora pe bază de notă-contabilă, în condițiile în care bunurile respective au durată de funcționare mai mare de I an. In opinia noastră aceste bunuri trebuia să figureze, la finele anului 2015, în evidența FRPS.De aemenea acestea nu a fost întocmit un document pentru utilizarea acestora la locul de folosință (lac de pescuit).
În timpul controlului, s-a solicitat telefonic să se prezinte reprezentatul firmei de contabilitate, fostul secretar general din anul 2015 și cenzorul FRPS pentru a da unele explicații echipei de control, dar aceștia nu s-a prezentat.
De asmenea, s-a constatat faptul că a fost plătită cu numerar suma de 2.400 lei, la firma II
HALOTĂ GABRIELA , cu factura nr. 42/21.09.2015 reprezentând închiriere bărci, la competiția sportvă pescuit sportiv la răpitori din luna septembrie 2015. Se face mențiune că federația a achiziționat un număr de 5 bărci în anul 2015, în valoare de 8.680 lei, cu factura nr. 1382/28.08.2015,de la SC PERLA MEX SRL.
Consecința acestei operațiuni o constituie riscul angajării unor cheltuieli neeconomicoase din fondurile publice.

Din documentele puse la dispoziție rezultă faptul că au fost plătite indemnizații în numerar unor sportivi în lua iulie 2015 ( 4 zile x 70 lei/zi 280 lei ) pe baza unor dispoziții de plată care au fost întocmite și semnate de preșesintele FRPS atât la plătitor cât și la beneficiar fără a face dovada că aceste sume au au fost primite de beneficiari. Aceste dispoziții de plată sunt în număr de 29 persoane x 280 lei, totalizând 8.120 lei. Situație similară a fost constatată și în cazul plății unor bareme de arbitraj ( indemnizații) în două cazuri în valoare totală de 1.120 lei ( 560 lei x2 persoane ), precum și în alte trei cazuri ( 420 lei x 3 persoane) totalizând 1260 lei. Nu au fost întocmite ștate de plată cu semnătura beneficiarilor acestor drepturi.
:lol: :lol: :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Campionatul National de Pescuit la Crap”