Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Salut,Hayabusa89 scrie: ↑Lun Apr 20, 2020 23:10Va salut,
Dupa ce se termina Corona asta, voi face prima mea partida de 48 de ore pe Creata 3, sper la jumatatea lui mai. As avea nevoie de sfaturi si clarificari, daca se poate. Pentru cine nu stie balta, iata cateva detalii:
- densitate foarte ok de peste, cei mai multi pesti intre 5 si 10 kg.
- balta mica, 10 HA, distanta intre maluri de 100m, pestele e hranit in cateva locuri cheie cu pelete.
- cand vremea e buna, matura malul intre cele doua capete.
Fiind prima mea partida de 48 de ore, nu prea stiu cum sa ma organizez. Stiu ca vreau trasaturi. Multe. Pestele e destul de activ, provocarea e sa il tii pe vad.
O prima intrebare. Eu pescuiesc cu decathloane. Ma gandeam sa le las la dipuit in lichid nutritiv Marine 17, sa imprastie uleiul ala in apa. Ma refer si la bilele de nadit, nu doar pentru carlig. E o idee buna? Sau mai bine nu?
De nadit, doar in partea superioara a lacului, ca acolo raspunde, in 80 - 100m. Dar habar nu am despre cantitati. Mult din prima? O iau trepatat? Si cam despre ce kilogramaje vorbim?
Multumesc
De unde iei informatiile? de la Administratorul baltii ?! ( sper ca nu esti chiar el...!!!)Hayabusa89 scrie: ↑Lun Apr 20, 2020 23:10- densitate foarte ok de peste, cei mai multi pesti intre 5 si 10 kg.
daca se furajeaza profesionist "locurile cheie" sunt inexistente...peletele plutesc deci pestele este invatat sa manance la suprafata...e bine totusi ca cine deschide pescuit sportiv si furajeaza inseamna ca nu-si permite sa furajeze ca la carte si pestele este infometat deci va cobora si la carlig din lipsa de "pelete"...sigur nu esti adminul baltii?!?Hayabusa89 scrie: ↑Lun Apr 20, 2020 23:10- balta mica, 10 HA, distanta intre maluri de 100m, pestele e hranit in cateva locuri cheie cu pelete.
Si cand nu e buna matura de doua ori?! ca e oxigen...ca e hrana naturala desprinsa din maluri...doar intre cele doua capete sau mai merge si pe lat ?Hayabusa89 scrie: ↑Lun Apr 20, 2020 23:10- cand vremea e buna, matura malul intre cele doua capete.
Daca esti la placere ce rost are sa te chinui sa-l ti pe vad...logic ar fi sa te chinui sa ti lansetele in apa la cum descri situatia...Hayabusa89 scrie: ↑Lun Apr 20, 2020 23:10Fiind prima mea partida de 48 de ore, nu prea stiu cum sa ma organizez. Stiu ca vreau trasaturi. Multe. Pestele e destul de activ, provocarea e sa il tii pe vad.
Dar de ce nu cu mamaliga? e la acelasi pret si prinde mai repede...ca daca peste 50% dintre pesti au peste 10 kg si tu vrei trasaturi...Hayabusa89 scrie: ↑Lun Apr 20, 2020 23:10O prima intrebare. Eu pescuiesc cu decathloane. Ma gandeam sa le las la dipuit in lichid nutritiv Marine 17, sa imprastie uleiul ala in apa. Ma refer si la bilele de nadit, nu doar pentru carlig. E o idee buna? Sau mai bine nu?
Si ca sa nu fiu acuzat de 100% mistouri:Hayabusa89 scrie: ↑Lun Apr 20, 2020 23:10Dar habar nu am despre cantitati. Mult din prima? O iau trepatat? Si cam despre ce kilogramaje vorbim?
100 bile/ora/4 lansete dar in general nu mai pot tine cont daca se urca pestele pe mine iar nadirea devine o premiere atunci cand ai timp sa pui mana pe cobra.Jack the Ripper scrie: ↑Mie Apr 22, 2020 16:52@eugen dragnea
Daca intra pestele pe nada nadesti cu 100 bile/ora/lanseta?
Este valabil pentru minim 15 grade celsius apa, la jumatatea lui Mai cand vrea omul sa mearga la peste va avea 20-22 grade si doar ce a iesit din bataie deci are foamea-n glanda ... densitatea nu prea conteaza, poate doar daca pescuiesc in bazin supra-populat si atunci nu are rost sa stric bilele cu nadirea...
Exact, NU mai nadesc nimic pana nu prind peste