In urma cu 3 saptamani am "mesterit" niste solubile, pot spune ca partea lichida respecta cat de cat retetele cele mai raspandite si incercate de majoritatea incepatorilor ca mine. Am folosit o balanta de 60%-40% SPD-apa fierbinte, aroma de rigoare, aditiv, atract, ulei de canepa ca parte lichida la care s-au adaugat spre dizolvare betaina si GLM plus un mix format din amx senzor bine cernut, benzar big fish cernut, robin red, canepa pisata, birdfood, micropelete,aditiv solid. bilele rezultate le-am tinut la uscat in curent, bine venitlate, rasucite temporar,in ladite de plastic cu foarte multe orificii, timp de 9 zile. Apoi dupa o partida de pescuit au ramas cantonate intr-o galeata fara capac in acelasi loc in care le-am pastrat inainte. PROBLEMA a aparut de 2-3 zile : pe unele bile ( culmea ,cele de la suprafata pentru ca cele din profunzime nu prezentau asa ceva )au aparut firisoare de mucegai...nu m-am mai confruntat cu aceasta probleme la solubile si sunt cam la a 5 transa de bile solubile produse; pe bilele fierte si care nu le-am pastrat la congelator, si care deci s-au alterat am avut asa ceva insa acolo a intervenit faptul ca pur si simplu au expirat dupa cateva zile si ca in compozitie au avut ou, lapte praf asadar oarecum normal sa fie asa. Revenind la solubilele care au inceput sa faca mucegai, imi pot imputa faptul ca am gresit tinandu-le la uscat in doar 2 ladite avand in vedere ca am avut aproximativ 5 kg de bile sau ca nu le-am depozitat dupa partida de pescuit intr-un sac specializat sau ca nu am adaugat in compozitie un conservant? Ciudat e faptul, pentru mine care nu am experienta, ca in partea lichida nu am avut aminoacizi, ficat lichid sau alte traznai de genul care dupa parerea mea ar fi fost un motiv sa determine alterarea lor asa de rapida.
Daca imi puteti spune cu ce anume am gresit as fi foarte incantat pentru ca nu vreau sa renunt la a imi fabrica propriile bile pe langa cele deja consacrate din comert, este o satisfactie enorma sa prind cu nada facuta de mine si vreau sa imi imbunatatesc propriile retete, insa cand apar asemenea situatii gustul amar este inevitabil la propriu si la figurat