Abordarea unei partide in sezonul rece

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Vizitator

Mesaj de Vizitator »

cel mai probabil ca maiine am sa abordez inca una , la rece....sa vedem daca mi-am facut tema pt acasa..va anunt maiine!

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

Nu ma pricep la capitolul trigga, DAR:
Am vazut de doua ori pesti prinsi la trigga imediat, la cateva ore dupa nadire, apoi intrau constant(si nu a nadit/prenadit nimeni masiv, iti spun sigur). Pe o balta de 4 ha, dc nadesti masiv (desi mie unul imi place sa nadesc mult) risti sa strici locul.
Trigga pana sa joace rolul de boilies activ joaca rolul de boilies de calitate si tinand cont de o anumita situatie posibila poate fi un boilies la fel ca oricare altul.Important este sa fie invatat cu boilies (indiferent de care) !

@panait
afiramatia ta mi se pare aberanta. pe o balta de 4 ha, unde toata lumea pescuieste cu boiliesuri IN SISTEM C&R, de departe cea mai imp. chestie este prezentare, apoi nada.
Nu vorbesc prostii, am pescuit mult la Peris, singura balta de la noi ce seamana cu baltile din Anglia!

carpkiller

Mesaj de carpkiller »

@florin plesu
Am facut si eu pe la sf lui noiembrie o partida de 24h, a fost al dracu` de frig, frig amplificat si de faptul ca eram racit. Important este ca satisfactia de a prinde 6 crapcei (3-4kg) pe o astfel de vreme a fost enorma, tinand cont ca o partida cu 6 pesti de talia asta in conditii "ideale" o consider relativ slabuta!
Iti urez sa-ti fie cu calduri frecvente :wink: !!!

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

am revenit....nimic...liniste.si chiar am avut un feeling la un moment...insa doar cu asta am ramas. oricum am avut cateva run-uri de mai mare frmusetea de mi-a tresarit inima-n piept.......da nu crapi erau...ci lebede de o vara.( astea mici nu shtiu sa fereasca firele) :lol: :lol: in rest din cate stiu pe balta un singur crap a iesit....si cred ca erau aprox 30 de crapari pe balta......am dat cu patru nade izolate dupa principiul cate un peste pe rand(montura si crapu), dupa cum urmeaza...triga ice activat cu lichidul propriu aprox 6-7 sapt , sweetcorn, un boilie propriu fishmeal cu monster crab, si iarsi un mix propriu birdfood cu pineaple....toate cele de la cc moore!
balta , celebra in anglia, Farlows, si pt faptul ca poti prinde crap mare, 15 kg, in miezul iernii! de altfel o balta matura, capricioasa, ba chiar grea.. atentie...stiuci aici de pana la 38 lb!!!!!!!!(asta ca o paranteza).
incrc si niste poze..

EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de EX-UL »

@Florin

nu a fost ziua ta frate - poate altadata . La noi e ger de crapa pietrele noaptea nu stiu cum dracu in Anglia nu e frig .

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

pe dreaq! am avut looser-ul cu mine........am baut cu el pana la 2 dimineata.....am ajuns pe balta pe la 9 ruopti in fizic si psihic....basca ca asta mi-a dormit pana la 1 amiaza.....ce dreaq sa mai fac.......am si dovada da nu mai stiu cum sa bag pozele alea [pe photobuchet.... :lol: :lol:

Imagine

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Florin

niste terminati . Uaaaaaaaaaa ! :lol: :lol: :lol:

edwyn

Mesaj de edwyn »

@florin
chiar ai bagat poza esti tare am crezut ca glumesti cand ai zis ca o pui pe forum :lol: :lol: :lol:
@carpkiller
aceleas rezultate le-am avut si eu in vara pe aceias balta in care acum am incercat cu trigga ice,numai ca atunci am folosit trigga si rezultate am avut imediat la cateva ore si pot sa spun ca am prins cu aceasta momeala fara a face o nadire inainte.Am folosit numai saculeti PVA cu cateva boiliesuri amestecate cu pelete tot trigga.
@panait cezar
ai dreptate boiliesurile trigga sant boiliesuri pentru partide lungi de pescuit
dar asta nu inseamna ca nu se poate prinde cu ele si in partide scurte.Daca sant activate dinainte de a le baga in balta si in plus pentru a scoate in evidenta aroma lor folosesti si pelete nu e nevoie sa astepti mult timp pentru a avea prezenta la carlig. Tim Paisley lea folosit in timpul unor concursuri specificand ca au fost activate dinainte,crezi ca intr-un concurs de cateva zile isi poate permite cineva sa dea cu o momeala care trebuie sa astepte un timp ca sa aiba rezultate?
Ce am vrut sa zic este faptul ca trigga ice nu este o momeala de iarna asa cum a vrut producatorul ei sa iasa a iesit tot una pentru anotimp mai calduros,sant curios cum o sa mearga din primavara.
De un timp urmaresc in revistele Britanice de profil capturile care au fost prinse in iarna asta si momelile folosite,nu am gasit nicaieri ca ar fi fost prins vreun peste la trigga ice,chiar si Tim Paisley care are o legatura stransa cu firma nutrabaits a pescuit in ultima saptamana din decembrie pe Rainbow Lake din Franta folosind Mainline Pineapple-8,iar firma nutrabaits in catalog recomanda ca arome de iarna pentru boiliesuri combinatia intre ananas si banana sau ananas si N butiric acid

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

bine cristi!!!!!!!!!!!!! o regula simpla nu am invatat si noi deacu.....toata miscarea crapista din anglia da cu mainline si noi tot romani......dam cu nutra...da shtii ce ?? sa de-a dreaq care mai cumpara bile gata facute....pe mazare nene! :lol: :lol: nu ala de la constanta....nuuu ca e corupt ..mai rau decat carmolistu.....

ps sa vezi ce p..i in gura-mi iau acu de la boala grea, asta.... :lol: :lol:

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

ce glume de cacat face val! :twisted: :twisted: :twisted:
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”