danbd scrie: ↑Mie Mar 24, 2021 20:21
Dan,
Daca tot e subiectul de plumbi pun si eu o intreare chiar daca nu are legatura cu subiectul.
De ce nu iei in calcul un plumb de tip "trilob" sau "lift"?
Poate nu e cel mai bun pe ultra long casting, dar avantajul pe recuperare este foarte, foarte mare, el urcand repede in masa apei si apoi prin glisare reducand efortul in mulinare. (si reducerea este mare)
Poate sunt eu mai plapand dar eu resimt aceste recuperari pe "gol" in concursuri (poate daca as recupera pe plin cu peste mai des ar merge mai bine

)
Ma asteptam sa speculezi acest avantaj deoarece multe din inovatiile tale au avut la baza exact utilitatea in exploatare.
Merci si sper ca nu am deranjat cu intrebarea,
Stii bine ca discut cu placere probleme tehnice, mai ales cand sunt legate de pescuit. Ma deranjezi ca pui problema ca ma deranjezi,

indiferent de situatie.
Tin cont de ideile bune intotdeauna, iar daca nu sunt neaparat bune, apreciez implicarea.
Am avut plumbi trilob acum ceva ani. Nu erau asa de apreciati. Mai spre deloc.

Eu trebuie sa ma raportez si la cerere. Pot sa fac orice plumb, dar sincer sunt limitat de spatiu. Obisnuiesc sa lucrez cu stocuri in tot ce fac, iar momentan am ajuns la 60 repere pe plumbi. Efectiv nu mai am pe unde sa ii pun la depozit ca sa ii tin in ordine, iar in magazin deja isi pun mainile in cap cand mai scot cate un reper.

, tot din lipsa de spatiu.
Am terminat cele 10 matrite pentru plumbi cu tija rigida. Acum lucrez la doua matrite pe care nu credeam vreodata ca am sa le fac: "plumb
cub pentru punga solubila". Altfel nu zboara punga. Aici am cedat.