marian_popescu scrie: ↑Mar Noi 16, 2021 12:17
Salutare, Dan Mitranescu.
O o trebat, daca se poate, deapre la retele de rapitori.
In afara de repozitionarea mandrinei, care sunt diferențe la între tazura sensitive si tazura rs?
Nu ma împac cu lansetele foarte tari in pescuitul cu gume pe Dunăre și caut ceva cu vârful o idee mai moale decat rs-ul. Ma gandesc ca nu degeaba nouă gamă se numeste senzitive...
Mulțumesc
Salut Marian,
Din primele modele cu carbon 40T, RS-ul ( dintr-o bucata) si ZS-ul ( din doua bucati ) sunt modelele cu rigiditate mare.
RX-ul ( dintr-o bucata ) si ZX-ul ( din doua bucati ) sunt modele cu rigiditatea undeva la 80% din cea a primelor modele specificate. Acestea din urma au fost cele mai apreciate in pescuitul salaului, stocul fiind deja epuizat pe modelele dintr-o singura bucata.
Noile modele ce poarta denumirea de Sensitive ( 235cm si 215cm - dintr-o bucata / 210cm si 240cm - din doua bucati ) sunt asemanatoare ca putere cu RX-ul respectiv ZX-ul. A fost schimbata o idee actiunea, lansetele fiind putin mai moi pe varf, dar puterea in ansamblu a ramas la fel. Asa ca lansetele Sensitive sunt mai moi ca RS-ul pe care il stii.
Am coborat mandrina cu aprox. 5cm, am pastrat seria de inele Sea Guide 20-4 si mandrina VSS.
Consider ca noua serie Sensitiv s-a apropiat si mai mult de ce inseamna "ideal" in conceptia baietilor care pescuiesc de ani buni la salau.
Nu vreau sa para ca iti prezint exact produsul pe care il cauti, dar chiar asa este situatia.

Am trecut personal prin asta.
Recunosc ca nu credeam ca pot sa renunt la o lanseta mai tare ( RS ) in favoarea uneia mai moi, dar dupa cateva partide in care le-am pescuit in paralel , fiind nevoit sa testez mostrele de la Sensitive, am ramas cu cele din urma.
Sa nu se inteleaga ca Sensitive este o lanseta moale. Ramane tot una dintre cele mai rapide lansete din piata, iar combinatia cu faptul ca este foarte usoara da ... numele.