’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Avatar utilizator
Eduard Vrabie
Mesaje: 840
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:25
Puncte: 5000
Localitate: Magurele
Contact:

’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de Eduard Vrabie »

Imagine

REGULAMENTUL ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A
Concursului ‘’Steaua Sudului’’
Ed. I-a - 2022.


#Steaua Sudului se va desfasura in perioada 14 aprilie – 17 Aprilie 2022, pe lacul Cenusaru, din judetul Teleorman.
Vor participa un numar de 7 de cluburi si punctajul final va fi intocmit in baza clasamentului de cantitate.
Se premiaza locul 1, 2 si 3, Campionii Sudului si Captura Competitiei.
Nota: In caz de egalitate a capturilor, Captura Competitiei va fi acordata pentru primul cel mai mare crap prins.
Concursul este un concurs non profit, fiecare club participant va contribui în mod egal la cheltuielile ocazionate de organizarea competitiei.
Prin inscrierea si participarea la aceasta competitie, fiecare membru al cluburilor participante, isi exprima acordul ca organizatorii/arbitrii sa prelucreze datele cu caracater personal a acestora (numele, fotografii, video, locatia pe perioada concursului etc) şi sa le faca publice prin publicarea clasamentelor/fotogtafiilor/videoclipurilor in mediul online sau scriptic.
Pe durata intregului eveniment, fiecare Club va putea prezenta un singur lot compus din 3 echipe a cate 3 concurenti si un 1 manager jucator. Managerul poate face schimbare in orice moment si in orice echipa. Cel inlocuit preia toate obligatiile si drepturile avute de managerul anterior.
Componenta nominala a membrilor lotului va trebui prezentata organizatorului pana in data de 01 feb 2021.
Nici un concurent nu poate participa individual; sunt acceptate echipe de minim 2 jucatori si sunt premise maxim 3 schimbari pe concurs. Daca are loc o inlocuire aceasta nu este definitiva (jucatorul schimbat de catre manager poate reveni dar doar in aceeasi echipa). Inlocuirile se fac din motive tehnice sau medicale si au loc sub supravegherea arbitrilor. Mangerul pot intra in stand cu echipamentul de pescuit propriu dar fara niciun fel de nada.
In timpul competitiilor, distanta dintre standurile de pescuit (considerate din exteriorul unui stand pana la exteriorul altui stand) trebuie sa fie cuprinsa intre minim 40 si maxim 100 m.

Accesul autorizat pentru organizatori, membrii juriului, arbitri, manager este nelimitat.
Pentru public si spectatorii, accesul pe pista de concurs este permis intre orele 8:00 – 19:00.
Pentru presa si video/fotograf accesul este nelimitat acestia putand intra in standurile concurentilor doar dupa ce obtin acordul verbal al acestora;
Managerii echipelor, pot intra in sectoarele si standurile in care concureaza echipele lor. Ei trebuie sa poarte un ecuson de identificare sau vesta, care indica in mod clar functia acestora. De asemenea managerul lotului poate campa în oricare din standurile ce revin clubului din care face parte;
Limitele zonei de pescuit pot fi marcate cu placate de delimitare, balize simple sau iluminate.

ÎNTRUNIREA MANAGERILOR
Scopul acestei întruniri este cel de a oferi informaţii şi trebuie să aibă loc în ajunul competiţiei. Este preferabil ca Arbitrul Sef sa participe la întrunirea managerilor. In cazul in care acesta lipseste el va fi substituit de organizator care are obligatia de a transmite informatiile/deciziile luate, Arbitrului Sef imediat ce acesta este disponibil.
In cazul în care un manager sau un delegat din partea unui lot este absent, arbitrul sef va efectua operaţiunea de tragere la sorti pentru lotul respectiv.
Se infiinteaza juriul competitiei, in care va fi compus din 3 managerii plus arbitru sef. (pentru examinarea eventualelor contestatii si pentru a stabili sanctiunile potrivite acolo unde regulamentul nu surprinde clar pedepse sau penalitati).
Pe parcursul întrunirii managerilor se vor parcurge următoarele etape:
a. Apelul loturilor participante;
b. Cluburile vor extrage, în ordinea alfabetica, un numar care va determina ordinea pentru tragerea la sorţi. Ordinea de tragere la sorti astfel stabilita este valabila atât pentru tragerea la sorti a sectoarelor cat si pentru tragerea la sorti a ocupării standurilor de către concurenţi (grila);
c. Tragerea la sorţi pentru atribuirea sectoarelor (A, B, C) perechilor titulare care compun fiecare lot.
d. Extragerea standurilor se face in baza unei grile anuntate de catre organizator, si communicate pe canalele media crapmania.ro, e-crap.ro, si facebook, cu minim 3 zile inainte de inceperea evenimentului.
In situatii exceptionale in cazul in care un club nu este prezent si nici reprezentat la momentul extragerii, cu acordul tuturor managerilor se poate modifica sectorizarea si grilele dupa formula dezbatuta si agreata la fata locului.
Extragerea standurilor va avea loc joi dimineata, in prezenta, Organizatorului, a Managerilor si a Arbitrului Sef;
Managerii vor primi cate o vesta sau ecuson;
In timpul competitiei organizatorii pot organiza sedinte zilnic sau de cate ori este nevoie.
Daca exista probleme urgente de discutat si rezolvat, o sedinta extraordinara poate fi convocata la cerere a unui manager prin intermediul arbitrului sef. Participarea Managerilor la aceste intalniri este obligatorie.
Daca un Manager nu poate participa la sedinta din motive serioase, Arbitrul Sef il poate inlocui, dupa ce au fost informati organizatorii. Pe parcursul acestor sedinte prevederile Regulamentului Oficial nu pot fi modificate.

REGULAMENT
GENERALITĂŢI
1. Niciun concurent nu va avea dreptul de a participa individual in competiţie. Concurenţii titulari pot fi înlocuiţi din motive tehnice sau medicale sub atenta monitorizare a arbitrilor. Managerii pot intra în concurs cu propriul lor echipament de pescuit, dar fără nade şi momeli. Dacă se produce înlocuirea, aceasta nu va fi definitivă. (Eliminare)
2. Poziţia de pescuit a fiecărei perechi se compune dintr-un stand delimitat, care poate fi folosit în întregime pentru amplasarea corturilor şi umbrelelor, având culori specifice (verde închis, kaki , alb sau „camuflaj"). Jaloanele plasate pe marginile standului, bine înfipte în mal, definesc zona de pescuit. Camparea in standuri se va face imediat dupa tragerea la sorti si repartizarea pe standuri. Din acest moment, concurentii nu mai pot primi niciun ajutor pentru pregatiri. (Avertisment)
3. Managerul de echipă poate intra doar in standul în care concurează echipa lor. (Avertisment)
4. Ora inceperii competitiei este ora 12:00AM. Ora inchiderii competitiei este ora 12:00AM. După incepere, aprovizionarea concurenţilor cu nada, momeala si alte materiale sau echipamente de pescuit se va face o singura data pe parcursul competiţiei de către manager, concomitent pentru toate loturile, ziua si ora aprovizionării fiind stabilite in timpul primei întruniri a managerilor (de regula intrun interval de 3 ore, in ziua a treia). Concurenţii vor putea ajunge la stand folosind mijloacele personale de transport. După descărcarea echipamentului si a nadei, autovehiculele vor fi parcate in locurile indicate de arbitrii si organizator. Nada nu va putea fi introdusa in stand decat dupa controlarea si cantarirea de catre arbitrii.(Avertisment)
5. Se vor desemna arbitrii pentru standuri, un arbitru responsabil pentru fiecare sector si un arbitru sef al competiţiei. Toţi arbitrii vor demonstra o cunoaştere perfectă a regulamentului de concurs. Pentru a se asigura prezenţa permanenta a arbitrilor aceştia pot fi organizaţi in schimburi. Arbitrul de stand are următoarele obligaţii :
a. controlează sacii de păstrare a capturilor;
b. supraveghează comportamentul concurenţilor care-i sunt atribuiţi in timpul competiţiei si respectarea de către aceştia a Regulamentului de desfăşurare.
c. verifica şi notează fiecare captură şi greutatea acesteia.
d. ţine sub observaţie capturile echipelor care-i sunt atribuite si interzice accesul in zona a persoanelor neautorizate pana când echipa de cântărire ajunge la stand. La finalul cântăririi, va semna împreuna cu membrii echipei din stand fisa de cântărire.
e. Arbitrii trebuie sa verifice in permanenta starea semintelor pe care echipa concurenta le are in stand pentru a evita introducerea in apa a semintelor deja fermentate. Se dispune masura de scoatere din stand a semintelor fermentate. Cantitatea de seminte fermentata poate fi schimbata cu alta cantitate de seminte deja preparate dar doar la realimentarea oficiala.
6. Vor fi validaţi doar crapii (oglindă, comuni, golaşi) şi amurii (albi sau argintii) cu greutatea minima de 1000 de grame. Peştii trebuie păstraţi vii numai în sacii de păstrare (un singur peşte in fiecare sac sau sling). Pe toată durata competiţiei, sacii de păstrare cu capturi trebuie să fie ţinuţi scufundaţi in apa, pe min ¾ din lungimea lor, fără plumb, lest sau alte obiecte în interior. Nu este admisă altă metodă de păstrare a capturilor. Concurenţii trebuie să dispună de o cantitate de minim 30 de saci de păstrare. In cazul capturarii unui numar de minim 25 pesti, concurenţii pot sa solicite arbitrilor cântărirea capturilor, pentru eliberarea sacilor de păstrare. (Eliminare)
7. Concurenţii care vor prezenta spre cântărire peşti răniţi sau morţi în urma unei manipulări neglijente, vor fi sancţionaţi iar capturile în cauză nu vor constitui exemplare punctabile. Pestii morti se vor plati de catre echipa care este raspunzatoare de moartea pestului la pretul cerut de administratia baltii. (Avertisment) + sanctiune de la administratie/gazda.
8. Folosirea nadelor si momelilor de origine animala, vii sau moarte, icrele, argila, bentonita, produsele de origine metalică, momitoarele sau plumbii încărcaţi cu pasta, este strict interzisa. Se permite folosirea exclusiva a făinurilor, pasturilor, mixturilor, seminţelor fierte dar nefermentate, bilelor (boilies), peletelor naturale sau artificiale. Orice produs rezultat din combinarea produsele de mai sus nu trebuie să depăşească dimensiunile unei sfere cu diametrul de 70 mm.
Pregatirea integrala a nadei se face obligatoriu in stand. Prin pregatirea nadei se intelege amestecarea tuturor ingredientelor, semintelor, boilesurilor, care au fost introduse in stand dupa verificare si cantarirea, de catre brigada de arbitrii.
Pe durata celor 72 de ore cantitatea de nada si momeala folosita nu trebuie sa depaseasca 200 kg pe echipa; In cele 200 kg de nada admise intra atat lichidele care insotesc semintele preparte cat si momeala folosita pentru carlig (exceptie: pop-up, SPD, lapte porumb, dip, etc).
Toate semintele se vor introduce in stand doar fierte, atat la inceputul competitiei cat si la a doua alimentare.
La sfârşitul competiţiei este interzisa aruncarea in apa a nadei si a momelilor nefolosite. (Eliminare)

9. Inceperea competitiei cat si inchiderea se vor face la ora stabilita si va fi semnalizata de arbitrii prin semnale sonore. Inaintea inceperii, orice actiune - aruncari, recuperari, intinderea firului in apa, nadirea sau scoaterea pestelui este interzisa. (Avertisment)

10. Lungimea lansetelor trebuie sa fie mai mică de 4 metri, iar mulinetele vor fi obligatoriu cu tambur fix. (Eliminare)

11.Operaţiunile de pescuit trebuie să se desfăşoare numai în interiorul standului alocat echipei. Limitele standului sunt marcate de doua linii imaginare care pornesc din dreptul jaloanelor care marchează zona de pescuit, in prelungirea acestora. Pescuitul si nădirea in afara acestei zone este strict interzisa. (Avertisment)
12. In timpul pescuitului, monturile se vor plasa în zona de pescuit numai cu ajutorul lansetelor destinate pescuitului, orice alte mijloace fiind interzise. (Eliminare)
13. Fiecare dintre liniile de pescuit se poate echipa cu o singura montura, având un singur cârlig, cu momeala prezentata obligatoriu in varianta „pe fir de par". (Eliminare)
14. Este permis numai pescuitul cu un plumbaj de minim 50 grame. In caz ruperii liniei de pescuit, tipul de montura utilizat va trebui să permită peştelui să se elibereze cu uşurinţă de plumb. Pentru evitarea ruperii liniei de pescuit la aruncare, ansamblul firului trebuie să dispună de un sistem „antişoc". Firul textil este permis doar ca inaintas nu si ca linie principala pe lansetele cu care se pescuieste. Este acceptat firul textil ca linie principala si pentru markere si spod-uri. (Eliminare)
15. Pescuitul „la pluta" este interzis (Eliminare)
16. Pescuitul la swing feeder, swing tip, quiver tip sau folosind momitoare este interzis. (Eliminare)
17. Este permisa utilizarea plumbilor secundari de tip „back-leads" dar arbitrii pot cere in orice moment, retragerea acestora pentru a se verifica axele de pescuit. (Eliminare)
18.In timpul lansării monturilor, plumbul nu trebuie sa descrie mişcări laterale in standul de pescuit. Mişcările plumbului vor fi obligatoriu pe direcţia stand/apă şi apă/stand. (Eliminare)
19. Dispozitivele cu telecomanda, la fel ca şi sonarele, sunt interzise. (Eliminare)
20. Este permisa folosirea mijloacelor electronice de semnalare a trăsăturilor, acustice si/sau vizuale.
21. Limitele zonelor de pescuit pot fi semnalizate cu ajutorul a doua repere plutitoare care pot fi sau nu luminoase. Aceste repere trebuie să fie instalate în cadrul zonei de pescuit după cum aceasta este definită de jaloanele care marchează zona de pescuit. Reperele pot fi menţinute pe parcursul competiţiei, dar vor fi îndepărtate la încheierea competiţiei.
22. Sacii de păstrare (minim 30/echipa), salteaua de primire (tip cradle) si minciogul ecologic, cu deschidere mare, sunt obligatorii. Mărimea şi calitatea acestora trebuie să asigure securitatea peştelui. (Avertisment. Nu se incepe sau se intrerupe si nu se continua pescuitul pana la remediere.)
23. Udarea saltelelor şi a sacilor de păstrare este obligatorie înainte de depozitarea peştelui pe/în acestea. (Avertisment)
24. După cântărire, pestele trebuie eliberat in apa cu precauţie, viu si in condiţii optime. (Avertisment)
25. Corturile de pescuit trebuie să fie instalate în mod obligatoriu în perimetrul standului atribuit. (Avertisment)
26. Este interzisă iluminarea apei cu ajutorul lămpilor sau farurilor. Este permisa iluminarea in interiorul corturilor si folosirea lanternelor frontale cu iluminare discreta pentru scoaterea peştelui. (Avertisment)
27. Intrarea in apa este permisa unuia sau, in cazul capturilor simultane, a celor 3 concurenti, pentru scoaterea unui peste cu minciogul, dar nu mai mult de nivelul genunchiului. Intrarea in apa se poate face doar in limita standului. Se poate intra in apa mai mult de nivelul acesta precum si in afara zonei standului dar doar pentru depozitarea sacilor de pastrare si numai cu anuntarea si acordul arbitrului. (Avertisment si pestele nu puncteaza.)
28. La sfârşitul concursului, standurile vor fi lăsate în stare perfectă de curăţenie. (Avertisment si sanctiune de la administratie/gazda.)
29. Sunt interzise toate dispozitivele propulsate cu aer comprimat, gaz sau curent electric. Circulaţia autovehiculelor este interzisă pe zona de concurs, cu excepţia celor aparţinând organizatorilor sau arbitrilor, care vor circula cu viteza foarte redusa.
In timpul noptii doar managerul de club, capitanul de echipa, organizatorii, juriul, staff-ul sau arbitrii pot intra in standul concurentilor. Orice alta persoana va fi eliminata din competitie. Sanctiunea nu se aplica in cazul standurilor care nu permit tranzitarea prin exteriorul lor si persoanelor care doar tranziteza standul respective. (Eliminare)

30. O captura poate fi validata chiar daca, in mod accidental, pestele este prins in afara gurii. Fiecare peste prins accidental, care nu are contact direct cu firul regulamentar de pescuit (“tramvai”) va fi eliberat imediat în apă. (Avertisment si nevalidare peste.)

31. Agăţarea voluntară in afara gurii peştelui este interzisă. (Eliminare)
32. Focul deschis de orice natura este interzis in interiorul cortului. (Eliminare)
33.In timpul competiţiei, concurenţii pot utiliza telefoane sau dispozitive de emisie-recepţie.
34. Concurenţii vor putea monta oricâte lansete vor dori, dar nu vor pescui decât cu un număr de maxim 4 lansete simultan, pe fiecare stand. Lansetele de rezervă nu se vor amplasa oblic sau vertical, recomandabil in direcţie opusa luciului de apa, cu ajutorul unor suporţi de lansete, iar lansetele pentru plasarea reperelor (maxim 2) vor fi identificate, semnalizate şi nu se vor amplasa pe suporţii destinaţi lansetelor cu care se pescuieşte. (Eliminare)
35. Mânuirea minciogului este permisa doar concurenţilor. (Avertisment)
36. Concurenţii nu vor putea primi ajutor din exterior; numai managerul va avea dreptul de a intra în standul concurenţilor din echipa sa, şi nu va putea da decât sfaturi verbale. Concurentii pot iesi din stand doar pentru necesitati fiziologice (noaptea vor avea lanterna de cap aprinsa). (Eliminare)
37. Un manager nu va putea intra în standul unei echipe care nu face parte din lotul sau decat cu acordul echipei repective. (Avertisment)
38. Concurenţii vor putea utiliza standul alocat, după cum doresc, in scopul desfăşurării competiţiei. In interiorul standului atribuit, concurenţii se vor deplasa discret şi fără zgomot. Orice acţiune legată de pescuit va fi desfăşurată numai în interiorul standului (lansarea, repunerea lansetelor, nădirea şi scoaterea peştelui). (Avertisment)
39. Pe timpul nopţii, utilizarea flash-urilor sau a oricăror alte sisteme de iluminat cu excepţia lanternelor frontale, este interzisă. Orarul zi-noapte va fi stabilit pe parcursul primei întruniri a managerilor. (Avertisment)
40.Dimensiunea firului folosit trebuie sa fie de minim 0.25 mm. (Se accepta o toleranta negativa de max 0,01 mm) (Eliminare)
41. Nadirea grea este permisa intre orele 9-18.
Modalităţile de nădire permise intre orele 9-18 sunt următoarele:
- nădirea cu cupa de nădire,
- nădirea cu linguri de nădire cu mâner, manevrate cu una sau ambele mâini;
- nadirea cu catapulta pe suport fixata in pământ, manevrata manual, propulsata cu benzi elastice sau cu arc;
- nădirea cu rachete de nădire cu diametrul interior de max.70 mm si lungime de max. 200 mm, aruncate cu ajutorul unei lansete sau modele mici;
In afara intervalului 9-18 este permisa doar nădirea cu bastoane (tuburi) de lansat bile (boilies – nu se va nadi cu seminte) manevrate cu una sau ambele mâini, nădirea cu săculeti solubili, pungi solubile, banda sau fire solubile atasate de carlig. In acest caz, bilele, sacii sau pungile solubile nu vor avea mai mult de 30 mm diametru, iar aruncarea unei lansete de 3 ori cu saculet solubil in eceeasi zona este considerate nadire grea, nadirea cu prastia cu bulgari de maxim 30mm. (Avertisment)

42. Pe parcursul concursului, arbitrii vor sta în spatele concurenţilor, fie în dreapta, fie în stânga, astfel încât să nu îi stânjenească şi să poată supraveghea capturile.
OPERAŢIUNI DE CÂNTĂRIRE
43. Operaţiunile de cântărire vor fi efectuate de cel puţin 2 echipe a câte 2 membri fiecare. Intervalul in care se face cantarirea este 7 – 14 - 21. Cântărirea se va face cu un cântar certificat pentru conformitate, acesta urmând a fi suspendat pe un trepied plasat în culoarul oficial. Cântarele vor fi de modele şi mărci identice pentru cele trei sectoare iar greutatea va fi exprimata si notat in kg cu 3 zecimale (ex: 14,370 kg)
Se poate solicita cantarire suplimentara: la minim 25 de pesti, la peste mai mare de o anumita greutate (functie de specificul fiecarei balti) sau in cazul in care un peste este in pericol (decizia apartine arbitrului sef). In cazul cantaririi suplimentare pentru peste mai mare de o anumita greutate, daca pestele nu are greutatea limita specificata, acesta nu va fi notat in fisa si va fi repus imediat in sac si va fi cantarit la prima operatiune de cantarire. Daca pestele trece are greutatea limita specificata, se vor cantari si toti anurii capturati pana atunci, indifferent de greutatea acestora.
Cantaririle suplimentare se fac in ordinea solicitarii acestora.
Cu 60 de minute inainte de inceperea operatiunilor de cantarire sau de finalul competitiei, nu se mai pot solicita cantariri suplimentare (cu exceptia cazului in care un peste este considerat in pericol).

44. Indicarea greutăţii trebuie să fie vizibilă concomitent, atât pentru arbitrii, cat şi pentru concurenţii din standul respective.

45. În afara arbitrilor, a juriului, a concurenţilor din standul respectiv si al managerului acestora, nici-o alta persoana cu excepţia juriului, nu este autorizată să intervină verbal sau in alt mod pentru a contesta cântărirea. (Avertisment)
46. Un arbitru va fi responsabil cu cântărirea, iar un alt arbitru va înscrie greutatea în documentul oficial prevăzut în acest scop,
47. Salteaua de cântărire este obligatorie pentru cântărirea capturilor; acesta va fi udata şi scursa înainte de începutul fiecărei cântăriri, ocazie cu care se va face si “tara”. Salteaua de cântărire va fi de tip special pentru cântărirea crapilor, din material sintetic suplu, permeabil şi ajurat. Saltelele de cântărire trebuie sa fie identice pentru toate cele trei sectoare.

48. Pana la sosirea echipei de cântărire in stand, concurenţii vor menţine pestii in sacii de păstrare, in apa. Sacii de păstrare vor fi plasaţi la vedere.
Peştii vor fi scoşi din apa şi plasaţi pe salteaua de cântărire de către unul din concurenţi; după cântărire, peştii vor fi repuşi, cu grija, în apă de catre un arbitru (după cântărire, peştii nu mai pot fi repuşi în saci).
Dupa dril (si, daca e cazul, cantarire de catre concurent), pestii vor fi pusi imediat in sac iar acesta va fi depozitat in apa. Eventualele fotografii se vor face doar in timpul operatiunilor de cantarire sub supravegherea arbitrilor. (Avertisment)

49. Ranirea intentionata sau omorarea pestilor se sanctioneaza cu (Eliminare) si SANCTIUNE DIN PARTEA ADMINISTRATIEI/GAZDA

50. In timpul operatiunilor de cantarire vor fi cantariti toti pestii capturati de echipa, pana in momentul incheierii acestora. (Eliminare)

51. Un membru al echipei trebuie sa participe la operaţiunea descrisa mai sus, sa controleze cântărirea si sa semneze fisa de cântărire. Odată încheiată procedura de cântărire si semnarea fisei de cântărire, orice reclamaţie legata de aceste înregistrări va fi respinsa.
In timpul operatiunilor de cantarire, membrii echipei au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit.

52. Orice incercare de fraudare a unei cantariri, a fiselor de arbitraj sau a rezultatelor partiale/finale aduce direct eliminarea intregului lot indiferent de rolul mebrului implicat. (Eliminare)

53. Dupa semnalul sonor care marcheaza inchiderea competitiei, echipele trebuie sa scoata cat mai repede lansetele din apa. Se mai acorda 15 minute doar pentru scoaterea din apa a pestilor cu care o echipa se afla in drill in momentul in care a fost dat semnalul si numai daca anunta vecinii de stand. La expirarea celor 15 minute dupa semnalul de inchidere, pestele care nu a fost totalmente scos din apa pana in acest moment nu va mai fi validat.

54. Cu 7 zile inainte de inceperea competitiei, este interzis antrenamentul pe pista de concurs. (Eliminare)

JURIUL

55. Un Juriu se va constitui pentru examinarea eventualelor contestatii si pentru a stabili sanctiunile potrivite in conformitate cu regulamentul, sau pentru spete care nu sunt clarificate de prezentul regulament. Hotararile juriului se iau prin vot, pe baza majoritatii simple, iar in caz de egalitate de voturi, Arbitrul Sef va avea un vot decisiv. Votul va fi obligatoriu secret, iar decizia va fi scrisa si semnata de toti membri juriului. Aceasta va fi comunicata participantilor de catre Arbitrul Sef. Juriul va fi anuntat oficial la intalnirea Managerilor din debutul competitiei iar acesta va fi compus din urmatorii membri: 3 Manageri alesi prin vot si Arbitrul Sef.
Daca este judecata o speta generata de un concurent sau de o echipa din acelasi club cu unul din membrii Juriului, acest membru nu are drept de vot.
Membrii Juriului vor purta un ecuson inscriptionat “JURIU” si vor fi prezenti pe pista de concurs pentru a putea primi eventualele contestatii. Va fi indicat un loc in care, in permanenta, unul sau mai multi membri ai Juriului pot fi gasiti.
Orice contestatie trebuie adresata juriului in cel mult o ora de la eveniment. Doar cele cu privire la clasament pot fi adresate dupa sfarsitul competitiei. Contestatiile vor putea fi formulate oral, dar trebuie confirmate imediat în scris. Este obligatoriu ca toate contestatiile sa fie insotite de probe foto sau video care sa fie foarte clare sau de declaratiile scrise ale unui vecin de stand. Contestatiile în legătură cu clasamentul vor fi formulate în cel mult 30 de minute de la afişarea rezultatelor oficiale. Ora afişării va fi prevăzută pe listele cu rezultate oficiale.
Fiecare contestatie scrisă adresată juriului va fi în mod obligatoriu însoţită de o cauţiune de 100 Euro; daca reclamaţia nu este găsită fondată de către juriu, cauţiunea va fi vărsată în bugetul competiţiei.
Juriul are autoritatea, atat in timpul competitiei, cat si in afara ei, sa impuna sanctiuni (pescarilor, rezervelor sau managerilor) si pentru fapte care nu sunt prevazute in actualul regulament, daca situatia este considerata necesara.
Toate infracţiunile vor fi raportate Arbitrului Sef, care este singura autoritate capabilă de a pronunţa sau aplica o sanctiune sau descalificare. O echipa ce face obiectul unei sancţiuni trebuie să fie imediat informată în acest sens

Lista de sanctiuni
56. Sanctiunile sunt urmatoare:
a) Avertisment (cartonas galben) pentru incalcarea articolelor: 2, 3, 4, 7, 9, 11, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 35, 37, 38, 39, 41, 45 si 48.
b) Eliminare (cartonas rosu) pentru incalcarea articolelor: 1, 6, 8, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 29, 31, 32, 34, 36, 40, 49, 50, 52 si 54, precum si la doua avertismente pentru incalcarea articolelor: 2, 3, 4, 7, 9, 11, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 35, 37, 38, 39, 41, 45 si 48.
c) Daca o rezerva sau un manager are avertisment, echipa in care intra prin schimbare va fi considerata ca avand avertisment. Daca o rezerva sau un manager este eliminat, acesta nu va mai avea voie in zona de concurs.
Pescarul schimbat dintr-o echipa avertizata va fi considerat in continuare avertizat.

d) Dacă o echipa este descalificată, acesteia i se oferă un număr de puncte echivalent cu numărul loturilor participante + 1. In cazul descalificării unei echipe, echipele ce urmează acesteia în clasament îşi vor păstra poziţiile iniţiale (de exemplu: dacă echipa X care se clasase pe locul 4 este descalificată, echipele următoare îşi vor menţine poziţiile şi vor fi marcate cu 5 puncte, 6 puncte, şi aşa mai departe).
57. CLASIFICARE
CLASAMENTE PE ECHIPE
A - CLASAMENT PE SECTOARE
a) Clasamentul se face in fiecare sector in funcţie de greutate – punctele atribuite fiecarei echipe sunt egale cu locul ocupat pe acel sector. In cazul in care mai multe echipe sunt la egalitate in ceea ce priveşte greutatea, acestea vor primi un număr de puncte egal cu media poziţiei ocupate de acestea.
Exemplul: trei echipe care sunt la egalitate pe locul 8 vor primi (8+9+10):3=9 puncte fiecare.
b) Echipele fără capturi sau care au abandonat competiţia vor primi un număr de puncte egal cu media locurile neatribuite din sectorul respectiv.
Exemplu : daca din 8 de echipe doar 6 au avut capturi, următoarele echipe vor primi următorul
punctaj: (7+8):2 = 7,5 puncte fiecare;

B - CLASAMENT GENERAL
a) Suma punctelor obţinute în fiecare sector de către echipele - perechile - ce alcătuiesc un lot constituie punctajul lotului respectiv. Lotul cu cel mai mic număr de puncte va fi clasat pe primul loc si aşa mai departe.
b) In cazul egalităţii de puncte, primează lotul care a înregistrat cea mai mare cantitate de peste capturat. Dacă egalitatea persista, ordinea in clasament este determinata de cea mai mare cantitate înregistrata de una dintre echipele componente ale loturilor in discuţie.
CLASAMENTUL va fi intocmit de arbitri sau organizatori in prezenta arbitrului sef, si daca este posibil, impreuna cu componentii JURIULUI.
58. ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA: este responsabilitatea fiecarui club de a avea asigurare de raspundere civila, asigurare si asistenta medicala pentru toti membrii lor participanti la Steaua Sudului Competitie Intercluburi 2022.

59. DISPOZIŢII ÎN CAZ DE FURTUNĂ
DACA FURTUNA ÎNCEPE ÎNAINTE DE PREGĂTIRI SAU ÎN TIMPUL ACESTORA
Nici un concurent nu va avea voie să se instaleze în standul său şi nici să îşi monteze materialele; un semnal va indica amânarea intrării în zona de pescuit sau întreruperea etapei pregătitoare. În situaţia în care condiţiile atmosferice o permit şi în limita posibilităţilor programului, concursul se va putea desfăşura normal sau va fi redus ca durată (în orice caz, competiţia trebuie să dureze cel puţin 48 de ore).
DACĂ O FURTUNĂ SE DECLANŞEAZĂ ÎN TIMPUL ETAPEI
Competiţia se va întrerupe imediat (un semnal suplimentar va fi emis de către organizatori) şi toţi concurenţii se vor adăposti. In cazul in care condiţiile atmosferice o vor permite, competiţia se va relua printr-un semnal suplimentar care va anunţa posibilitatea accesului concurenţilor in stand. Un alt semnal suplimentar, dat după alte 5 minute, va autoriza reînceperea pescuitului. In cazul întreruperii forţate, cauzate de o furtună cu 48 de ore înainte de începerea competiţiei, aceasta va putea fi reluata, dar durata întreruperii nu va fi adăugată celor 72 de ore iniţiale. Dacă întreruperea se produce după termenul limită de 48 de ore, competiţia nu va fi reluata şi se va valida rezultatul înregistrat in momentul întreruperii.
Decizia de intrerupere se poate lua numai de catre juriu.

Poze si clasament Eduard Vrabie

Imagine
Eduard Vrabie
CarpFishing COMPETITION
https://www.e-crap.ro

Avatar utilizator
Eduard Vrabie
Mesaje: 840
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:25
Puncte: 5000
Localitate: Magurele
Contact:

Re: ’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de Eduard Vrabie »

Eduard Vrabie
CarpFishing COMPETITION
https://www.e-crap.ro

Avatar utilizator
Dan Mateianu
Site Admin
Mesaje: 3211
Membru din: Mie Ian 16, 2008 9:52
Puncte: 300
Localitate: Bucuresti

Re: ’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de Dan Mateianu »

Desfasurare??

Avatar utilizator
Eduard Vrabie
Mesaje: 840
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:25
Puncte: 5000
Localitate: Magurele
Contact:

Re: ’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de Eduard Vrabie »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Eduard Vrabie
CarpFishing COMPETITION
https://www.e-crap.ro

Avatar utilizator
Eduard Vrabie
Mesaje: 840
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:25
Puncte: 5000
Localitate: Magurele
Contact:

Re: ’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de Eduard Vrabie »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Eduard Vrabie
CarpFishing COMPETITION
https://www.e-crap.ro

MARIUS_CRISTIAN
Mesaje: 6
Membru din: Lun Mai 18, 2020 13:38

Re: ’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de MARIUS_CRISTIAN »

Ati laudat Steaua Sudului pana a apus….
Proasta monitorizare, informare, desfasurare…

Avatar utilizator
Eduard Vrabie
Mesaje: 840
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:25
Puncte: 5000
Localitate: Magurele
Contact:

Re: ’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de Eduard Vrabie »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Eduard Vrabie
CarpFishing COMPETITION
https://www.e-crap.ro

Avatar utilizator
Eduard Vrabie
Mesaje: 840
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:25
Puncte: 5000
Localitate: Magurele
Contact:

Re: ’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de Eduard Vrabie »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Eduard Vrabie
CarpFishing COMPETITION
https://www.e-crap.ro

Avatar utilizator
Eduard Vrabie
Mesaje: 840
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:25
Puncte: 5000
Localitate: Magurele
Contact:

Re: ’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de Eduard Vrabie »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Eduard Vrabie
CarpFishing COMPETITION
https://www.e-crap.ro

Avatar utilizator
Eduard Vrabie
Mesaje: 840
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:25
Puncte: 5000
Localitate: Magurele
Contact:

Re: ’Steaua Sudului’’ Ed. I-a - 2022 - CENUSARU

Mesaj de Eduard Vrabie »



Steaua Sudului - Balta Cenusaru - imagini live drona - premiera in pescuitul sportiv Romanesc
Eduard Vrabie
CarpFishing COMPETITION
https://www.e-crap.ro

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”