ilar scrie: ↑Vin Feb 03, 2023 14:07
Nu sunt nici cel mai bun nici cel mai experimentat, dar dar in experienta mea am constatat altceba, acu vreo 2 ani la un antrenament de lansari pe pamant am scos spodul MTX14, sa vedem ce facem cu el. In prima faza cu mulineta colegului inaintas textil, mono de 25 principal cu plumb de 140 nu am reusit sa fac lansari ca mi s-au dus plumbul de 140gr cu inaintas si o parte din mono. Am schimbat mulineta mt 14000, cu fir textil( de la voi incarcat in magazin, nu stiu diametru) si de pe acesta a plecat plumbul cu o parte din textil principal.. Am pus alt inaintas si plumb de 110 ca doar asa mai aveam prin buzunare si am incercat cu ambele mulinete. Fir textil 160-165 m iar la mono 140-145 m. Aceasta a fost experienta mea personala. Nu vreau sa intru in polemici… poate o mai fi si alte aspecte
Nimeni nu este cel mai bun sau cel mai invatat. Sau cel putin au disparut in ultima vreme de peste tot cei care dadeau semne de asa ceva. Le-au dat tema pentru acasa.

Desteptii internetului au intrat in meditatie. Toti au o mare grija acum, sa nu moara.
Asa ca au ramas cei care pot sa accepte si o alta parere, fara sa faca bolboci la gura.
Mai "bubuie" rar cate unul, dar isi da seama repede.
Revenind, testul a fost facut pe pamant. Pe apa, firul textil devine mai greu.
Si asa mi se pare mare diferenta. Poate firul textil era ceva mai subtire.
Mai mult de atat, pentru 0,25 aruncarea este destul de slaba. Asa ca poate au existat si alti factori.