Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Concursuri de crap. Anunturi, regulamente, inscrieri, desfasurare, clasamente, foto, concluzii.

Moderatori: Ivan Petre Paul, odoctee, Irinel Nitu

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Oraganizare :
CALITATE - 3 SECTOARE VALORICE
A-10 PESTI – B-8 PESTI – C-6 PESTI.
Castigatorii sectoarelor vor intra in clasamentul general pentru stabilirea locului 1-2-3 la general, in functie de media din sector ! In cazul in care nici o echipa nu reuseste sa captureze 10/8/6 pesti, premiile se vor acorda, iar departajarea se face in functie de medie ! La inceputul concursului se vor face doua extrageri. Una pentru alegerea ordinii de extragere, a doua pentru stabilirea standului.
Puncteaza in clasament crapul romanesc, crapul oglinda indiferent de greutate. Tenul (amurul) puncteaza de la 12 kg.
CALITATE - 3 SECTOARE VALORICE
Sector A - 10 pesti – std. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Sector B - 8 pesti – std. 2, 11, 12, 13, 14, 15,19, 20
Sector C - 6 pesti – std. 1, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24


REGULAMENT OFICIAL:
1. . Pescuit lansat, echipa din 2 pescari, exclusiv la boilies, cu maxim 4 lansete in apa, cu fir minim admis 0.25 mm (un singur carlig la fiecare) şi 1 lanseta in apa, folosita pentru marker si controlul substratului cu plumbul. Concurentii isi vor putea monta ce numar de lansete vor dori, dar se va putea pescui doar cu un numar de 4 lansete simultan, de fiecare concurent. Lansetele de rezerva se vor amplasa vertical sau orientate in directie opusa apei cu ajutorul unor suporti de lansete, iar lansetele pentru plasarea reperelor vor fi identificate, semnalizate si nu se vor afla pe suportii destinati lansetelor cu care se pescuieste.
Masurarea distantei prin lansare si clipsarea lansetelor (inclusiv cele de rezerva), cu sau fara montura, se va face in timpul concursului, fara a depasi numarul maxim de lansete in apa. (incalcarea art. nr. 1 > ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie . (incalcarea art. nr. 2 > ELIMINARE)
3. Puncteaza in clasament crapul romanesc, crapul oglinda indiferent de greutate. Tenul (amurul) puncteaza de la 12 kg. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba un concurent este 10.
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti. (incalcarea art. nr. 4 > AVERTISMENT) + achitarea contravalorii pestelui, in cazul unei noi abateri, Eliminare si achitarea contravalorii pestelui.
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal. Concurentii sunt obligati sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar official. (incalcarea art. nr. 5 – AVERTISMENT)
6. Nerespectarea regulamenului lacului Hermes Peris (www.hermes- peris.ro) va atrage dupa sine unele sanctiuni cu caracter administrativ, dupa caz,chiar eliminarea din concurs. Obligatoriu – 1 Sling pentru pastrarea capturilor mai mai de 15+ Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac (model mare, din panza moale). Udarea saltelelor si a sacilor de pastrare este obligatorie inainte de depozitarea pestelui pe/in acestea. Minciogul rotund de orice dimensiune, este interzis.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
Organizatorul si arbitrii au dreptul de a verifica monturile in orice moment, pe tot parcursul concursului.
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori (inclusiv firmele de catering),ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 22.00 si doar pe jos.
Vizitatorii nu vor desfasura, sub nici o forma, activitati legate de pescuit, in caz contrar, echipa va fi eliminat din concurs. (incalcarea art. nr. 8 > AVERTISMENT)
9. Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei.
Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe toata durata concursului nicio masina nu are voie sa paraseasca standul (cu exceptia situatiilor de urgenta, caz in care, la o revenire ulterioara pe balta, masina va ramane in parcarea din fata. (incalcarea art. nr. 9 > AVERTISMENT )
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(incalcarea art. nr. 10 > AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit.(incalcarea art. nr. 11 > ELIMINARE)
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leaduri. Rulota poate fi considerata “cort”.(incalcarea art. nr. 12 > AVERTISMENT)
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(incalcarea art. nr. 14 > AVERTISMENT)
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare, aceasta se consemneaza in fisa de arbitraj. Echipa complete ptr concurs va fi comunicata organizatorului, pana la prima tragere la sorti.
16. Nadirea se va face doar cu bastoanul de nadit si doar cu boilies…diametrul acestora nu trebuie sa depaseasca 30 mm.(incalcarea art. nr.16 > ELIMINARE)
17. Se poate pescui doar cu plumb fix, pierdut sau in–line. (incalcarea art. nr.17 > ELIMINARE)
18. Se nadeste si se pescuieste doar cu boilies (tare, solubil, pop-up). E permis meltex-ul, saculetul solubil si pasta solubila pe bila. (incalcarea art. nr. 18 > ELIMINARE)
19.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(incalcarea art. nr.19 > AVERTISMENT)
20.Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor.(incalcarea art. nr. 20 > AVERTISMENT)
21.Este interzis ajutorul reciproc intre echipe (vecini de stand si vizitatori) in toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill, scoaterea pestelui). Cu exceptia…folosirii minciocului de la vecin, atunci cand pestele este scos din standurile alaturate. Schimbul de pești între concurenți aduce imediat ELIMINAREA concurentilor ! Orice incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator sau brigada de arbitrii.(incalcarea art. nr. 21 > ELIMINARE)
22. Daca o echipa inteapa un peste la finalul concursului, are 15 min la dispozitie sa-l scoata si trebuie sa anunte OBLIGATORIU, un vecin de stand sau arbitrii , altfel pestele nu se va puncta .
ARBITRAJ
A. Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 08:00 si seara incepand cu ora 18:00.
Avand in vedere clasamentul bazat pe calitate, ar fi indicat sa aveti la dvs. un cantar mecanic sau digital ptr. a cantari capturile inainte de a solicita un extra-cantar, cat si ptr a evita retinerea si pastrarea capturilor sub limita ultimului peste din foaia de arbitraj (aceasta, in situatia in care ecgipa are numarul de capturi specificat in regulamentul concursului), pana la cantarele oficiale.
B. La aceste cantariri un vecin de stand este obligat sa participe.
Ordinea de efectuare a cantaririlor suplimentare (EXTRA) este ordinea in care au fost solicitate (postate pe grup) catre arbitrul sef.
Cu 30 de minute inainte de cantarul oficial sau de finalul concursului nu se mai efectueaza cantariri suplimentare..
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 15 kg,crap si 12 kg, amurul (tenul) atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale (inclusiv pe timpul de noapte). Pestii care sunt cantariti la un extra-cantar si nu au peste 15 / 12 kg.crap si ten, vor fi introdusi in sacul de pastrare pana la primul cantar oficial.
C. Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
D.Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesiseze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit cel care ia decizia finala este arbitrul sef (sau organizatorul), care va hotari locul amplasarii markerului .
F. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal doar in scris (la contestatiile scrise sunt acceptate probele video-foto) in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, concurentul primeste garantia inapoi.
ATENTIONARE
I. Inscrierea in concurs reprezinta o acceptare implicita a prezentului regulament. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie,model cu picioare, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Intratul si scaldatul în apă sunt interzise – ELIMINARE din concurs.
Retragerea (părăsirea) concursului (nejustificat) ) va atrage dupa sine, refuzul inscrierii in competitiile viitoare. III. In cazul oricaror probleme aparute in timpul concursului, ptr. care nu exista prevederi exprese in regulament, decizia finala o are organizatorul. (sau arbitrul sef).
Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unei echipe in concurs.
Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe
SANCTIUNI
Incalcarea punctelor 4, 5, 8, 9,10, 12, 14 , 19 si 20 din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT, la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza eliminarea pescarului din concurs).
Incalcarea punctelor 1, 2,11,16,17,18, si 21 atrag dupa sine ELIMINAREA din concurs.
Intratul si scaldatul în apă sunt interzise – ELIMINARE din concurs.
Retragerea (părăsirea) concursului (nejustificat) se considera ELIMINARE din concurs.
NOTIFICARE : Pe toata durata concursului, responsabil cu mentinerea apei la nivelul optim ptr. concurs, revine exclusiv, administratiei Hermes Peris.
Organizatorul si administratia baltii sunt exonerati de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente (inclusiv cele medicale) si a urmarilor generate de consumul de alcool sau de neatentia concurentilor si a vizitatorilor, pe toata perioada desfasurarii concursului.

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Re: Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Re: Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Asezarea pe standuri
Imagine

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Re: Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Re: Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Re: Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Luni seara
Imagine

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Re: Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Re: Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Re: Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
Matei Marin
Veteran
Mesaje: 7587
Membru din: Lun Mai 23, 2011 17:27

Re: Desfasurare & Galerie Foto Boilies Special Cup -ed. IV-a 05 – 07 Iunie 2023 Hermes Peris

Mesaj de Matei Marin »

Marti dimineata
Imagine

senzor planet

Înapoi la “Concursuri de Pescuit”