Strategii pt concurs

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ronaldo

Strategii pt concurs

Mesaj de ronaldo »

Strtegii- abordarea unui concurs

ronaldo

Mesaj de ronaldo »

Invit pe toti mari nostri pescari de competitie sa ne povesteasca cate ceva din ce inseamna strategia unui concurs.
Cum bine stiti de multe ori asta face diferentierea dintre esec si succes.
ex. concursul de la Motonko ce-a diferentiat primele 2 locuri de restul plutonului. :?: Ce strategi ati abordat????

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Crezi ca-i vreunul sa-si desconspire strategia ? :D Ma refer la cei buni, nu la gaini.... :D
Topicul asta va ramane cu zero raspunsuri !

andrei vladeanu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de andrei vladeanu »

ronaldo,
am sa-ncerc sa dezvolt putin subiectul "makonka"

1. Tata Nitu a prins mult pt. ca stia bine balta, era exact genul lui - crapi multi 1-2kg. Am mai spus-o si cu alte ocazii, la ciortan cred ca e cel mai bun din Romania. Eu cand am aflat de la el despre ce e vorba m-am pregatit in consecinta: vreo 80 de kilograme de boilies(jumatate solubile si jumatate tari) plus multe pelete. Dupa ce m-am interesat si am vazut ca se catigasera concursuri cu o juma de tona, am calculat cata nada imi trebuie pentru a castiga. Asa consider ca trebuie abordat un concurs, chiar daca pici pe cel mai prost loc si aduci inapoi 90 % din nada! Trebuie sa ai "munitie" sa te bati la primul loc. Cel mai de cacat e sa ramai fara nada. Mai ales in strainatate.
2. O singura data pe zi, dimineata, aveai voie sa intri sa nadesti cu barca. Noi am intrat la inceput si pe urma n-am mai facut-o. Am lucrat numai din cobre. Mare avantaj, pentru ca echipele de langa noi aveau o pauza de vreo 6 ore pana incepea sa le traga, iar noi prindeam constant (cand nadesti din barca esti tentat sa exagerezi).
3. In a doua zi m-am dumirit ca exista trei generatii de crapi in balta: cu solzi 1-2 kg(trageau violent si mancau lacom si imprudent); salonte 5 -12 kg(lacome dar foarte delicate la mancat) si unii mari, cu solzi, de peste 10 kg, care veneau in bancuri, rar, mai mult au prins echipele care aveau stuf in fata, noi am prins cativa. Dupa 24 de ore Nitu avea 100 kg avans si prindea predilect din categoria A. Adica mici. Am realizat ca daca nu ne orientam pe salonte nu mai avem cum sa-l ajungem si ne-a reusit. Am modificat aproape non stop monturile, ajunsesem sa folosim carlige de 8!
Repet, ciuguleau mult (pt. ca aveau burtile pline) dar f. delicat. Se intapla sa ridice putin swingerul si sa ramana pe loc. Dupa o jumatate de ora, cand scoteam lanseta, in carlig era o bucata de 8 kg! Asta pana am invatat lectia si le luam imediat.
4. Am pescuit si nadit non stop, la fel ziua si noaptea. Unul dormea, altul pescuia. Nu am vazut multe echipe sa faca treaba asta. Alt mare avantaj al nostru a fost ca am fost trei (eu, Vladut si Tataie). Ajutorul primit la cantar, de exemplu, a fost imens. Cand veneau arbitrii la cantarire, Vladut se odihnea, eu pescuiam, iar Tataie scotea sacii din apa, cantarea si elibera. Altfel, ar fi trebuit sa se scoale Vladut. Si aveam cate 120 de kg la un cantar...In penultima zi am facut schimbare. A intrat Cristi (care dormise toata noaptea) in locul lui Vladut. Apoi noi am plecat la cortul central la masa, iar Tataie a prins singur, in vreo doua ore, 14 bucati! Forte proaspete. Pentru ca am uitat sa va zic batea un vant f.puternic si era f. frig, mai ales noaptea. Conditiile astea + presiunea psihica + oboseala fizica te darama. Sambata Nitu abia mai putea sa vorbeasca.
Ce am scris eu cred ca constituie o strategie a unui concurs. Nu mai stiu ce sa scriu, mai intreaba-ma tu.
The One Team

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

Intradevar o postare care te face sa intelegi ca pe acest site sint si pescari adevarati nu numai ratati sau pescari care se cred miez si sint frinti.

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

Va mai zic si eu una tot de la Vladeanu "citire" :

- selectiile de anul trecut de la Hobaia . O echipa cade pe un loc deosebit de productiv , dar cu agatatura maxima . Prinde bine si sta in fata lui Vladeanu - Mateianu , vreo 3 zile . In ultimele 48 ore ritmul de capturi al acestei echipe se diminueaza si scade aproape la zero in ultimele ore de concurs . Mateianu si Vladeanu isi castiga sectorul cu vreo 30 - 40 kg in plus .
Explicatia lui Vladeanu - Stiam ca se termina pina la urma ! Dadeau cu fire din ce in ce mai groase si rupeau mult . Pina la urma s-a facut in fata standului lor o retea de fire , crapii s-au speriat atit de "plasa" de fire cit si zbaterea de sub apa a celor care au rupt dar au ramas priponiti prin ragalii . Au lasat zeci de role intregi de fir mono si sute de carlige in apa . Au stricat in cele din urma locul de pescuit - nu aveau cum sa ma bata "
Tot el da si solutia - Puneam fir gros pe mulineta si faceam forfacuri din textil de 10 lb . Cind se intzepenea crapul , trageam de el , ori iesea ori se rupea textilul . Crapul raminea cu un fir textil de max 10 cm agatat de buza , cu care se putea duce oriunde . Nu lasam fire mono in apa si nic crapi priponiti - nu stricam locul si la ce medie de trasaturi exista pe locul ala - din 5 crapi scoteam 1 pe mal - si tot castigam detasat sectorul .

ronaldo

Mesaj de ronaldo »

Devine interesant.
Sa inteleg ca doar Vladeanu aplica strategii ?? :D :D
E dat dracu Vladeanu asta domne :D :D

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Ronaldo, din pacate Tatae e plecat in Germania ca ti-ar fi scris el mai multe.
Poate cand se intoarce o sa ne scrie cum a abordat calificarile 2005, mai ales ca picase intr-un "cleste" foarte periculos : in stanga Victor Oana, cap de stand, iar in dreapta Nae Badulescu cu Maty. Cum a gandit el strategia urmeaza(poate) sa aflam cand se intoarce !
Pana atunci il rog pe Cornel Aqua sa ne povesteasca ce strategie a abordat la partida de la Tancabesti unde a prins 500 de kg si cum a reusit sa i se zica "tatal tenilor " !
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

ronaldo

Mesaj de ronaldo »

@ Vladut

ar fi interesant ,,dar poate ne spune si Maestru cateva trucuri

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

sezonul trecut, dupa fiecare concurs, val avea bunul obicei sa deschida un topic despre acest subiect. acolo, participantii povesteau cum au abordat concursul, indiferent daca avusesera succes sau nu.
consider ca la finalul unui astfel de topic un viitor pescar de competitie putea extrage printe randuri invataminte destul de bune. mai mult, val tragea si el niste concluzii destul de pertinente.
pentru ca, fata de alte site-uri, administartorul nostru nu confunda boiliesurile cu emoticons.

in final, de la de vitto pt. mutiluza salam, ready-made-uri (fara numar):
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow:
The One Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”