Nedumerire-o ducem asa bine?

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Nedumerire-o ducem asa bine?

Mesaj de Vladut Mateianu »

O intamplare care m-a frapat. Azi, sambata 6 octombrie 2010, am fost in Cora Lujerului sa cumpar diverse lucruri. Ceea ce am vazut, m-a impresionat profund, decretand la sfarsit ca este ultima oara cand voi face cumparaturi in Cora...
Parcarea plina, in magazin nu aveai loc de caruturi si de cosuri, iar la casa stateai cateva zeci de minute ca sa iesi.... Criza ? Se pare ca sunt doar povesti, altfel nu se explica afluxul acesta de cumparatori cu cosurile pline, oameni din diverse medii sociale, oameni care lasau orice urma de civilizatie in lupta ptr o bucata de carne sau de branza.....
Nu stiu sigur, dar cred ca si daca s-ar face benzina 30 de lei, tigarile tot atat si berea 10 lei sticla, cozile ar fi tot asa.... si nu ar mai fi nevoie sa se taie din salrile bugetarilor(si asa amarati) sau din pensile parintilor nostri ... :oops:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

zfcristian
Pescar de competitie

Re: Nedumerire-o ducem asa bine?

Mesaj de zfcristian »

Din pacate romanii sunt maniaci cu facutul cumparaturilor in weekend , se cumpara mult si fara cap si multe articole cumparate ajung la gunoi pentru ca de cele mai multe ori sunt cumparate pentru ca sunt la "promotie ".
Am renuntat de mult la cumparaturile din marile centre gen Cora si Carefour si cu atat mai mult la cumparaturile facute in weekend .
Seful meu care e evreu spune ca banii se tin in buzunar sau la banca si nu in camara sau frigider :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: romanii se para ca prefera ultimele variante.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Un fenoment asemanator s-a petrecut si la noi in oras ,unde un supermarket care tragea sa moara inainte de criza acum face vanzari record ...cauza pare sa fie falimentul magazinelor mai mici si tendinta oamenilor de a economisii cautand pretul mai mic !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

BIGGERCS

Mesaj de BIGGERCS »

cred ca e ceva valabil oriunde in lume,traim o epoca a consumismului,am putea cumpara foarte bine de la bacania din cartier,sau de la inventzia asta a lui Patriciu,bacaniile ambulante,dar a devenit un obicei sa ne imbulzim sfarsitul de saptamina la mall,nu gasesti parcare,cozi,privitori shi vanatori de chilipiruri.Intre timpul pierdut cu parcarea,nervii,timp,probabil ca e mai bine sa cumperi de la bacanie,dar nah,cum zice un prieten"imi mai clatesc ochii" :)

Martin

Mesaj de Martin »

Vladut Mateianu scrie: Parcarea plina, in magazin nu aveai loc de caruturi si de cosuri, iar la casa stateai cateva zeci de minute ca sa iesi.... Criza ? Se pare ca sunt doar povesti, altfel nu se explica afluxul acesta de cumparatori cu cosurile pline, oameni din diverse medii sociale, oameni care lasau orice urma de civilizatie in lupta ptr o bucata de carne sau de branza.....
La fel era şi astăzi, la Carrefour Militari.
Ştii care-i nedumerirea mea ? Preţurile sunt ca-n vest. Salariile la 20 % faţă de cele vestice. Ok, şi atunci totuşi, de unde au oamenii bani? Nu toţi au afaceri şi nu toţi lucrează la Multi-Naţionale.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Exact asta subliniam si eu.
Se pare ca totusi oamenii au bani, criza poate este doar in capul nostru....

PS Un expert imobiliar declara ieri ca in 2011 preturile la locuinte vor mai scadea, chiar si cu 30% in anumite cazuri.... O fi bine, o fi rau ?!? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

viorel dulamita
pescar de competitie

Mesaj de viorel dulamita »

Vladut Mateianu scrie:
PS Un expert imobiliar declara ieri ca in 2011 preturile la locuinte vor mai scadea, chiar si cu 30% in anumite cazuri.... O fi bine, o fi rau ?!? :roll:
...se pare ca se apropie de valoarea reala a locuintelor, raportat la puterea de cumparare si nu numai...
Cred ca este un lucru bun, mai ales pt tineri(casatoriti sau nu) :wink: .
In Cluj preturile la imobiliare au fost "ridicate" de Caritas si de atunci au ramas aprox la fel :twisted:

Martin

Mesaj de Martin »

,
viorel dulamita scrie: raportat la puterea de cumparare si nu numai...
Ai construit vre-o casă ?
Nu poţi evalua o casă la puterea de cumpărare a lui x şi y !
Casa are un preţ rezultat din costul terenului, proiectului, materialelor şi al execuţiei.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Martin scrie:,
viorel dulamita scrie: raportat la puterea de cumparare si nu numai...
Ai construit vre-o casă ?
Nu poţi evalua o casă la puterea de cumpărare a lui x şi y !
Casa are un preţ rezultat din costul terenului, proiectului, materialelor şi al execuţiei.
Da ,dar toate componentele astea ale pretului casei pot fi supraevaluate si-atunci , pretul corect e exact ala la care casa se vinde (isi gaseste cumparator) !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

SERBAN_77

Mesaj de SERBAN_77 »

Vladut Mateianu scrie:O intamplare care m-a frapat. Azi, sambata 6 octombrie 2010, am fost in Cora Lujerului sa cumpar diverse lucruri. Ceea ce am vazut, m-a impresionat profund, decretand la sfarsit ca este ultima oara cand voi face cumparaturi in Cora...
Parcarea plina, in magazin nu aveai loc de caruturi si de cosuri, iar la casa stateai cateva zeci de minute ca sa iesi.... Criza ? Se pare ca sunt doar povesti, altfel nu se explica afluxul acesta de cumparatori cu cosurile pline, oameni din diverse medii sociale, oameni care lasau orice urma de civilizatie in lupta ptr o bucata de carne sau de branza.....
Nu stiu sigur, dar cred ca si daca s-ar face benzina 30 de lei, tigarile tot atat si berea 10 lei sticla, cozile ar fi tot asa.... si nu ar mai fi nevoie sa se taie din salrile bugetarilor(si asa amarati) sau din pensile parintilor nostri ... :oops:
Nu o ducem bine Vladut ceea ce ai vazut tu este dovada unui marketing bun, format pe naivitatea Romanului( ex: cumperi un produs si al doilea este gratis), iti spun din sursa propie ca soti lucreaza acolo si duminica o sunau colegele ca sa golit raftul de congelate si trebuie sa faca luni dimineatza comenzi masive.
Serban Ionescu
0744.627.647
ionescu.serban@yahoo.com

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”