daiwa emblem

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mariusangler
Puncte: 0

Re: daiwa emblem

Mesaj de mariusangler »

Marinarul scrie:Am tot auzit in ultimii doi ani ca Daiwa pe lansete nu straluceste , fara a dezamagi insa. Dar e clar ca sunt surprize , ca si la altii cu siguranta , dar nu te-ai astepta parca atat de des.
Lansetele folosite corespunzator ... totusi nu vorbim aici de niste lansete no name de 2,75 lbs care in realitate nu au pe bune nici 2,5 lbs. Vorbim de Daiwa Emblem de 3,75 lbs unde te-ai astepta sa gasesti forta si putere pana la plumb de 140 gr , dar in nici un caz rupturi intr-o aruncare normala fie ea si in forta , ca d-aia isi ia omul de 3,75 lbs si 13'' ca sa intre in ele fara frica ...
Mai e o chestie as zice : daca le folosesti ptr casting sau aruncari extreme , in care dai in ele (daca poti) cu ura si suparare , cred ca exista posibilitatea sa cedeze si lansete mai de brand decat Daiwa Emblem , chiar daca ai respectat greutatea plumbului recomandat.

In fine , e o problema a carei rezolvare nu o vom gasi aici , mai e si hazard , mai e si ghinion , mai e si o bula de aer microscopica strecurata in carnea lansetei in zona cu solicitari , mai e si spigotul subtire sau usor tocit etc etc.
Am fost frapat ca sunt putine firme de renume care la un buget mediu au lansete de 3.75 lbs si chiar le vizasem cu cateva luni in urma dar apoi usor , usor , m-am cam dezumflat. Concurenta e mare pe piata in bugetul a aprox. 7 mil / bat , sunt multe alegeri la dispozitie , fiecare cu pretentii , desi marea majoritate de 3.5 lbs.
Oricum se gasesc bete pe piata care sa nu ofere surprize si de asta sunt sigur , dar e drept , la un buget mai generos.

Numai bine si spor !
Cristi toate s-au rupt la 5cm sub spigot,exact in acelasi loc.doua cu plumb de 120 si una cu plumb de 140gr.Cred ca e clar, un defect de ranforsare, pentru ca spigoturile sint foarte scurte.
Mad carp Team

edibss
pescar de competitie

Mesaj de edibss »

5 cm e mult 2-3 mm cit sa nu poti sa scoti bucata rupta si sau rupt in scarita toate trei la fel cred ca si acum sunt la Arow in depozit

stan madalin

Mesaj de stan madalin »

Da , si Bogdan Ungureanu a rupt una si nu avea incarcatura mare pe ea .
Catch & Release

Marinarul

Mesaj de Marinarul »

E clar ca au fost defecte de fabricatie . Erau din lotul ala care nu a trecut de teste.
Apropos - si e fapt real - stiti cum fac si testeaza japonezii de la Panasonic componentele electronice ? Sa zicem ca au nevoie de 10.000 de diode de calitate. Fabrica , care primeste comanda ca sa fie sigura ca o poate onora va fabrica 100.000 de diode . La testele finale diodele sunt supuse unor tensiuni superioare celor la care vor lucra in realitate si din 100.000 se ard 60.000 si mai raman 40.000 , 20.000 lucreaza dar nu in parametrii standard , prezinta oscilatii neconforme si mai raman 20.000 , din care 10.000 prezinta abateri minore si putine dar sunt respinse si 10.000 sunt acceptate de Panasonic.
Ganditi-va ce se intampla cu cele 10.000 cu abateri minore dar si cu cele 20.000 cu abateri majore , credeti ca se arunca la gunoi ? Nu , evident ca nu , ci se vor vinde sub un alt nume gen : Panascanic , Paoasonic s.a.

Asa e si la lansete : Shimano comanda 1.000 de lansete de un anumit gen de 3.5 lbs . Evident ca la final nu toate vor avea o constructie demna de vanzare sub numele Shimano , evident ca nu toate vor iesi de 3.5 lbs si asa apar si rebuturi care totusi pot fi folosite. Acestea sunt clar mai ieftine si nu se vor vinde sub numele Shimano .
Cred ca in perioada asta de criza pentru a rezista pe piata esti impins sa faci rabat la calitate cand pretul face legea , asa cum e la noi in Romania. Concurenta este astazi extrem de dura si criza e cireasa de pe tort.

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Asa este si eu am avut 3.60,3.5 lb si credeam ca la astea nu sunt probleme si ia-ca-ta! :oops: am primit-o inapoi in garantie si le-am vandut pe toate.asa de rau mi-a parut de ele,ca erau asa de aratoase...si nu le pescuisem decat de 2 ori :(
catch&release

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”