Marinarul scrie:Am tot auzit in ultimii doi ani ca Daiwa pe lansete nu straluceste , fara a dezamagi insa. Dar e clar ca sunt surprize , ca si la altii cu siguranta , dar nu te-ai astepta parca atat de des.
Lansetele folosite corespunzator ... totusi nu vorbim aici de niste lansete no name de 2,75 lbs care in realitate nu au pe bune nici 2,5 lbs. Vorbim de Daiwa Emblem de 3,75 lbs unde te-ai astepta sa gasesti forta si putere pana la plumb de 140 gr , dar in nici un caz rupturi intr-o aruncare normala fie ea si in forta , ca d-aia isi ia omul de 3,75 lbs si 13'' ca sa intre in ele fara frica ...
Mai e o chestie as zice : daca le folosesti ptr casting sau aruncari extreme , in care dai in ele (daca poti) cu ura si suparare , cred ca exista posibilitatea sa cedeze si lansete mai de brand decat Daiwa Emblem , chiar daca ai respectat greutatea plumbului recomandat.
In fine , e o problema a carei rezolvare nu o vom gasi aici , mai e si hazard , mai e si ghinion , mai e si o bula de aer microscopica strecurata in carnea lansetei in zona cu solicitari , mai e si spigotul subtire sau usor tocit etc etc.
Am fost frapat ca sunt putine firme de renume care la un buget mediu au lansete de 3.75 lbs si chiar le vizasem cu cateva luni in urma dar apoi usor , usor , m-am cam dezumflat. Concurenta e mare pe piata in bugetul a aprox. 7 mil / bat , sunt multe alegeri la dispozitie , fiecare cu pretentii , desi marea majoritate de 3.5 lbs.
Oricum se gasesc bete pe piata care sa nu ofere surprize si de asta sunt sigur , dar e drept , la un buget mai generos.
Numai bine si spor !
Cristi toate s-au rupt la 5cm sub spigot,exact in acelasi loc.doua cu plumb de 120 si una cu plumb de 140gr.Cred ca e clar, un defect de ranforsare, pentru ca spigoturile sint foarte scurte.