Nelamurire rod pod

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

zfcristian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Nelamurire rod pod

Mesaj de zfcristian »

Am si eu o mare dilema , de ce toata lumea alearga sa isi ia sky pod in locul unui rod pod clasic cu 3, 4 picioare ?
De ce lumea prefera practic sa isi tina betele cu varful spre cer in loc sa le tina clasic pe un rod pod astfel incat sa fie paralele cu apa sau cu varful spre apa ?!?!?!
Multumesc

Robert22

Re: Nelamurire rod pod

Mesaj de Robert22 »

FITE

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Multi asa au vazut la tv, si de..... e trendy ! :lol: Sunt foarte putine partide de pescuit in viata unui pescar cand este mai indicat sa pescuiasca cu varfurile spre cer....si nu prea in tara noastra ! :wink:

Dar nu uita ca poti sa ti lansetele cu varfurile in sus si daca nu ai Sky-Pod Fox, cam orice rod-pod iti da aceasta posibilitate !

Astept si eu sa vedem pareri de la pescari care folosesc stilul cu varful in sus ! :lol: Si motivatia...
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Vladut Mateianu scrie: Dar nu uita ca poti sa ti lansetele cu varfurile in sus si daca nu ai Sky-Pod Fox,.
La fel cum le poti tine paralel cu solul sau cu varfurile in jos si daca ai Sky Pod
Marius Sârbu

cipica
Partener Crapmania.ro

Mesaj de cipica »

De cele mai multe ori cand pescuiesc folosind barca tin lansetele cu varful mai sus decat este normal pentru ca am posibilitatea sa trec cu barca pe sub celelalte fire fara sa le deranjez prea mult si fara sa le agat cu motorul sau vaslele atunci cand ma apropii de rod pod dinspre larg.
In rest prefer sa tin lansetele paralele cu apa.

ReMuS

Mesaj de ReMuS »

Le tii cu varful in sus doar in 3 situatii ( zic eu ) daca nu ai "fite:
1. daca plantezi, cum zicea si Cipica, poti iesi, intra mai usor la mal etc
2. daca ai multa vegetatie si vrei sa-ti intre firul peste, sau cat mai putin din el prin vegetatia respectiva( care o fi ea: hinar, nuferi etc)
3. pe ape curgatoare, unde din nou vrei sa intre cat de putin fir in apa, din cauza curentului , depunerilor etc
In rest daca le tii cu varful in sus.... :mrgreen:
Remus Lenghel

zfcristian
Pescar de competitie

Mesaj de zfcristian »

Treaba asta cu barca mi se pare justa si mai ma gandisem eu ca in cazul in care ai sti ca ai agatatura in fata si ai incerca sa nu incurci firele ar fi ok dar in rest ???

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

ReMuS scrie:Le tii cu varful in sus doar in 3 situatii ( zic eu ) daca nu ai "fite:
1. daca plantezi, cum zicea si Cipica, poti iesi, intra mai usor la mal etc
2. daca ai multa vegetatie si vrei sa-ti intre firul peste, sau cat mai putin din el prin vegetatia respectiva( care o fi ea: hinar, nuferi etc)
3. pe ape curgatoare, unde din nou vrei sa intre cat de putin fir in apa, din cauza curentului , depunerilor etc
In rest daca le tii cu varful in sus.... :mrgreen:
Corect, ai dreptate in toate cele 3 cazuri prezentate. Si probabil ca mai sunt situatii.
Dar ce explicatii or avea cei care pescuiesc cu varfurile in sus pe balti normale, unde nu sunt curenti, agataturi si nici peste prea mult ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

alexe85

Mesaj de alexe85 »

pescuit din mana la 20-30m de mal intr-un stuf cu frana sau br-ul strans (hit and hold) ce preferi? sa traga pestele direct de firul din tambur sau sa ai varfurile sus si sa "lucreze" si batul amortizand din trasatura/plecare pana ajungi tu la el sa-l ridici?

remus_cta
pescar de competitie

Mesaj de remus_cta »

Vladut Mateianu scrie:Multi asa au vazut la tv, si de..... e trendy ! :lol: Sunt foarte putine partide de pescuit in viata unui pescar cand este mai indicat sa pescuiasca cu varfurile spre cer....si nu prea in tara noastra ! :wink:

Dar nu uita ca poti sa ti lansetele cu varfurile in sus si daca nu ai Sky-Pod Fox, cam orice rod-pod iti da aceasta posibilitate !

Astept si eu sa vedem pareri de la pescari care folosesc stilul cu varful in sus ! :lol: Si motivatia...
plantat la ghiolul mare la 350 de metrii,am prag de scoici in fata.
Floyd Patterson a fost culcat la podea de 7 ori intr-o runda
dupa meci a zis:"ei spun ca am fost boxerul care a fost culcat la podea cel mai mult....dar eu le spun ca sunt si cel care s-a ridicat de cele mai multe ori..."

APS TOMIS

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”