abordare lac cu vegetatie acvatica

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Madalin Dirla
Pescar de competitie
Mesaje: 2194
Membru din: Sâm Oct 04, 2008 9:45
Puncte: 0
Localitate: bucuresti

Re: abordare lac cu vegetatie acvatica

Mesaj de Madalin Dirla »

In conditiile astea nu-i nevoie sa intri sa cureti zona pe unde scoti pesti,cand ai zis vegetatie ma gandeam la bradis.....dai bice la pescuit.
Fire intinse!!

Avatar utilizator
nit_matias
Pescar de competitie
Mesaje: 938
Membru din: Lun Sep 12, 2011 15:40
Puncte: 0
Localitate: Bucuresti

Re: abordare lac cu vegetatie acvatica

Mesaj de nit_matias »

Da chiar nu se merita sa intri sa cureti, nu sunt legate si plus de asta ai zis ca apa e mica, deci poti sa intri in apa sa iei pestele, dar tine betele cu varful in sus pentru a scoate firele din apa, pentru ca daca o sa bata vantul o sa se agate iarba de fire si o sa ai alarme false. Cat despre pescuit, daca consideri ca nu o sa ai succes cu respectivele praguri, incearca sa faci un pat de nada nu foarte consistent, cu lansetele puse in dreapta, in stanga si peste patul de nada, iar daca incepi sa ai trasaturi, incepi sa faci o nadire mai mare ducandu-te chiar pana la 4 - 5 kg de nada, dar imprastiata pe un perimetru mai mare, oricum este o suprafata mare de apa si e greu sa faci pestele sa vina la tine. Un alt aspect important este nada care ar trebui la inceput sa fie bazata pe foarte multe seminte (fierte, inmuiate, cum le prepari tu) pentru a atrage pestele mic, iar dupa incet incet o sa vina si ala mare. Eu asa as aborda partida: praguri / pat de nada / nada pe baza de seminte / nadire masiva daca avem trasaturi si pescuit peste patul de nada. Sa ne spui ce balta este si ce ai facut cum ai abordat partida pana la urma, fir intins.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

livulik
Mesaje: 35
Membru din: Lun Oct 18, 2010 13:13

Re: abordare lac cu vegetatie acvatica

Mesaj de livulik »

nit_matias scrie:Da chiar nu se merita sa intri sa cureti, nu sunt legate si plus de asta ai zis ca apa e mica, deci poti sa intri in apa sa iei pestele, dar tine betele cu varful in sus pentru a scoate firele din apa, pentru ca daca o sa bata vantul o sa se agate iarba de fire si o sa ai alarme false. Cat despre pescuit, daca consideri ca nu o sa ai succes cu respectivele praguri, incearca sa faci un pat de nada nu foarte consistent, cu lansetele puse in dreapta, in stanga si peste patul de nada, iar daca incepi sa ai trasaturi, incepi sa faci o nadire mai mare ducandu-te chiar pana la 4 - 5 kg de nada, dar imprastiata pe un perimetru mai mare, oricum este o suprafata mare de apa si e greu sa faci pestele sa vina la tine. Un alt aspect important este nada care ar trebui la inceput sa fie bazata pe foarte multe seminte (fierte, inmuiate, cum le prepari tu) pentru a atrage pestele mic, iar dupa incet incet o sa vina si ala mare. Eu asa as aborda partida: praguri / pat de nada / nada pe baza de seminte / nadire masiva daca avem trasaturi si pescuit peste patul de nada. Sa ne spui ce balta este si ce ai facut cum ai abordat partida pana la urma, fir intins.
multumesc mult de sfaturi!
Lacul se numeste Mostistea, in jud. Calarasi

dupa partida va voi comunica abordarea si rezultatele!

Avatar utilizator
popescu59
Pescar de competitie
Mesaje: 2432
Membru din: Joi Noi 10, 2011 9:56
Puncte: 0
Localitate: Buc

Re: abordare lac cu vegetatie acvatica

Mesaj de popescu59 »

Din cite am vazut ai primit sfaturi destul de bune cu toate ca majoritatea celor care te-au sfatuit nu agreaza stilul PLANTAT , pentru multi a planta inseamna ca nu te numesti pescar. In fine toate indicatiile sunt bune dar e clar ca tu vei pescui exact cum stii tu mai bine si cum doresti tu.
Uite si de la mine un sfat ,ai spus de glenia dinspre mal , nu este o problema asta cel mai simplu este sa pui pe tamburi fire cit mai groase eu as merge pe 0,40 si 20 m de inaintasi textil si te vei distra cu toata glenia aia de la mal. Deci cu scosul am lamurit-o simplu. Problema este cum il aduci la ace, daca balta este salbatica iti recomand sa lasi boilesurile acasa , mergi pe clasicul porumb fiert sau ne fiert inmuiat sau nu. Daca s-au folosit ceva arome incerca tot cu ce s-a pescuit pe acel lac.. Daca balta este populata merge sa incerci si boilesurile .

livulik
Mesaje: 35
Membru din: Lun Oct 18, 2010 13:13

Re: abordare lac cu vegetatie acvatica

Mesaj de livulik »

popescu59 scrie:Din cite am vazut ai primit sfaturi destul de bune cu toate ca majoritatea celor care te-au sfatuit nu agreaza stilul PLANTAT , pentru multi a planta inseamna ca nu te numesti pescar. In fine toate indicatiile sunt bune dar e clar ca tu vei pescui exact cum stii tu mai bine si cum doresti tu.
in cazul acesta nu este vorba de a alege stilul de pescuit, e o necesitate deoarece ”din mana” nu pot pescui decat cei ce depasesc 150-160m la casting (si nu e cazul meu :oops: )
popescu59 scrie:...Problema este cum il aduci la ace, daca balta este salbatica iti recomand sa lasi boilesurile acasa , mergi pe clasicul porumb fiert sau ne fiert inmuiat sau nu. Daca s-au folosit ceva arome incerca tot cu ce s-a pescuit pe acel lac.. Daca balta este populata merge sa incerci si boilesurile .
balta nu se poate numi ca a fost populata (de concesionar) deoarece 3-4 t de ciortan care le baga el anual sunt cantitate neglijabila in ”oceanul” acela dar balta tine crap cu siguranta deoarece ii vad de ani de zile cand sunt in bataie...si nu sunt exemplare neglijabile!!!

multumesc de sfaturi!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”