Salut, baieti
Am observat inca de la inceputul anului trecut ca a explodat numarul pescarilor care folosesc, cu regularitate, navomodelul in pescuit. Nu conteaza daca e vara sau iarna, daca e balta cu peste putin sau carpodrom, nu conteaza ca pescuiesti pe locuri care sunt usor accesibile si din pescuitul lansat, foarte multi folosesc navomodelul. Sigur, este mai comod, mai la indemana sa pui putina nada in cuve, duci barcuta in malul de vis a vis si astepti trasatura.
Bineinteles ca ii respect pe toti cei care practica un astfel de stil, insa ma intreb unde mai e placerea de a pescui? Sa ne documentam despre balta unde mergem, sa pregatim nada de acasa, sa avem deja monturile pregatite, etc. Stiu, multi vor spune ca au timp putin si nu pot sa faca toate acestea dinainte. Totusi, ma gandesc ca daca pescuitul este cu adevarat o pasiune pentru tine, ai avea timp sa te ocupi de ea asa cum se cuvine.
Iarasi, am inceput sa vad pescari care pescuiesc 80% cu navomodelul si care incep sa ne dea lectii in ale pescuitului. Asta in conditiile in care (lucru testat de mine pe cel putin 3 persoane), multi dintre ei nu stiu sa faca un nod bine, sau sa lege o montura corect.
Proprietarii de balti nu fac altceva decat sa raspunda cererii existente pe piata - vor pescuit cu barcuta, le permitem pescuit cu barcuta. Problemele pentru cei care pescuiesc lansat apar in momentul in care pescuiesti pe un loc aflat langa (sau intre) cei care planteaza. Evident, nu poti duce montura la distanta pe care o duce barcuta, insa numarul trasaturilor scade cu siguranta in defavoarea ta. Sigur ca pescuitul se practica si in 60-80-100-120m, si ca este importanta si strategia pe care o aplici, insa tot iti face viata infinit mai grea.
Ce metode aplicati voi atunci cand pescuiti langa cei care planteaza cu navomodelul, si care sunt cele mai bune "jmekerii" pe care le-ati facut astfel incat sa aveti totusi o partida pe cinste?