Adrian I. scrie: ↑Joi Mar 26, 2020 11:24
In schimb, nu acelasi lucru pot spune despre Moara Vlasiei, unde pestele e parca "mai invatat" sa stea departe, in malul de vis-a-vis.
Am intalnit multi pescari pe Moara care sustineau acelasi lucru . Am invatat pe multi cum sa procedeze pentru ca nu aruncau mai mult de 70 de metri .
Pestele sta pe malul celalalt in general in timpul zilei si asta pentru ca sunt 1 ''milion'' de pescari si de masini care fac zgomot si vibratii mari .
In schimb noaptea se prinde mai bine chiar si in 30 de metri , pentru aceasta informatie mi-au multumit zeci de pescari .
Pestii care ziua stau pe celalalt mal vin noaptea in malul pescarilor deoarece multi arunca in mal nada care ramane si nu vor sa o mai care acasa .
Imi aduc aminte de un episod comic de pe Moara !
Ca de obicei ziua , pescar langa pescar , zgomot , celebrul urlet ''ai dat peste mine'' rostit de o gramada de pescari .
Se aseaza langa mine un cuplu de peste 45 de ani din aia care vor mai mult scandal decat pescuit . Un fel de administratorul de bloc...casatorit cu mahalagioaca blocului
!
Cu o masina micuta , scot 2 scaune pliante si o umbrela...cred ca cele mai ieftine de pe piata . La fiecare 2 minute la orice adiere de vant le cadea umbrela in cap si ieseau afara sa o ''monteze'' din nou .
Acum incepe partea mai amuzanta . Scoate el tacticos 4 lansete diferite de spinning , cred ca cea mai lunga avea 2,70 m .
Faza tare era cand lansa , spuneai ca lanseaza 200 de metri...cu pas adaugat...cu icnet ca in filmele cu ''Brusli''...si arunca maxim 40 de metri .
Eram fara barcuta , la lansat . Ala suparat tare ca eu scot peste dupa peste si el nimic pana pe la ora 15 , incepe sa caute scandal....ba ca am lansat peste el , ba ca am intrat X cm in dreptul standului lui , etc. .
Degeaba i-am explicat , i-am desenat ca daca da el 40 de metri , nu pot sa-l incurc cu nimic eu lansand in malul celalalt , el nu avea ce face ca nu prindea nimic asa ca macar se certa
.
Pe la 15,30 eu am inceput sa strang , ma duc la el si ii spun ''chiar daca nu ati fost un vecin de stand dragut eu am sa fiu dragut cu dvs. vad ca nu aveti nada de calitate , va dau eu'' !
In timp ce vorbeam i-am aruncat in dreptul monturilor lui niste bucati de mamaliga de la Mitranescu
!
Reactia a fost exact invers fata de ce ma asteptam , a inceput sa urle si el si nevasta-sa , ca nu am dreptul sa...ceva ca nu se mai intelegea , ca nu are nevoie de nimic de la nimeni , ca....multe !
Printre urlete , pe la vreo 10 minute dupa ce am aruncat mamaliga , prima lui trasatura din ziua aia , puternica .
Intrerupe urletele , trage...bla...bla si scoate un crap de vreo 12 kile . Pozeaza pestele de 1000 de ori , incepe sa-si dea ifose de mare pescar , isi suna prietenii si le spune ca are captura vietii si le explica tuturor cu ifose de mare pescar ...totul pe un ton de "Operatiunea Monstrul''
cat de tare e el si deja le explica lor cum sa faca si sa dreaga
!
Bineinteles ca nu a avut minimul de bun simt sa-mi multumeasca !