Ciortaneala

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

legio1083
Puncte: 0

Ciortaneala

Mesaj de legio1083 »

Maxim respect celor care pescuiesc dupa monstri!
Insa eu deocamdata nu ma simt atras prea mult de aceasta latura a carpfishingului. Am luat de 14 si nu m-a dat pe spate asa cum m-a dat unul de 8 (printre multi altii la 3-6k) ...
Drept pt care sezonul 2007 vreau sa-l dedic pescuitului-viteza la crap intre 2 si 5k.
As dori sa dezvoltam discutia pe 2 laturi- boilies si seminte, deoarece ambele au limitele lor si cred ca in unele cazuri chiar se completeaza bine reciproc.

Asadar, la o ciortaneala , eu personal as incerca intai un amestec de seminte mici-mici si multe-multe-multe (teoria preocuparii) in apropierea structurilor evidente si apoi m-as incumeta sa folosesc boiliesuri fierte de dim cat mai mici, deoarece mi s-a parut ca nu sunt atat de rapide precum semintele. NU vb de solubile intrucat nu le stapanesc si nu-mi pot da cu parerea, desi teoretic sunt solutia instant de a chema turma de crapusori la masa.

Stimati pescari de competitie si nunumai ,mari maestri in a scurta la maxim perioada in care pestele intra pe nada, DACA ati face o partida viteza de 24-48 de ore si ati avea ca tinta segmentul acesta de pesti cum ati proceda?

*Localizare
*Alegere nada
*Strategii de nadire
*Echipament
Legio - Patria Nostra !

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

eu vad cam asa:
localizare- stii balta si implicit locurile unde gasesti crapii sau daca nu faci un tur de balta si ii gasesti..sunt sigur.
nada dupa cum esti mare fan seminte , nu esti f departe..e cert ca porumbul ramane una din nadele de baza la crap. nu deranjeaza nici boilies iar marimea nu e chiar asa importanta cata vreme nu sunt f mari.
as nadi o cantitate functie de densitatea de crap iar la fiecare crap prins (sau scapat) cateva spoduri de seminte sau dupa caz unu doi pumni de boilies. ( iarasi f important densitatea de crap, nu vrem sa-i hranim ci doar sa prindem...dar nici sa nu le scada interesul pt oferta..)
echipament- orice te lasa inima sau te tine buzunarul, obligatoriu monturi safe ce permit eliberarea plumbului in caz de ruptura. ( edwin a prins un crap saptamana trecuta ce mai avea o montura in buza...)
teorie stim cu totii mai greu e cand treci la fapte...oricum sunt convins ca ai sa auzi cateva pareri interesante..
fir intins

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

uitam..carligele cele mai mici cu care ii poti scoate. daca ai agatatura si tre sa tragi de ei nr 6 ar trebui sa fie suficient.
cat despre ce carlig...am dat cu mai multe si de curand am redescoperit gardner mugga...folosit cu nade de fund se agata de buza de jos ca prin minune..si inca ceva, ''striveste'' barbeta carligului , nu vei pierde crapii pt ca inca isi face treaba opritorul dar vei scoate carligul mult mai usor basca ca nu mutilezi pestii.
fir intins

florinw

Mesaj de florinw »

*Localizare
*Alegere nada
*Strategii de nadire
*Echipament
daca balta e cunoscuta locurile "traditionale" daca nu sonarul

la un pescuit viteza as merge pe 70%pelete

10-15%cinepa

10%porumb spart (sau ground bait)

rest porumb boabe preparat totul amestecat intr-o galeata si dipuit .in plus la fiecare bat 10-20 boiliesuri in functie de cum mananca pestele
pe cirlig -boilies
peletele tre sa fie cu dizolvare rapida,(max 3 ore)eu mai folosesc frolic si pot spune cu succes.nadire masiva,....chiar daca e prea mult se dizolva si iese singura de pe vad (avantajul peletelor)

nu prea recomandat pe beltile cu platica multa.daca mergi cu 3 bete poti pune unul la 10-15 m de vad,poate intra ceva mai mare pe el
Ultima oară modificat Sâm Ian 27, 2007 23:12 de către florinw, modificat 1 dată în total.

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Foarte interesant...

Altcineva? :roll:
Legio - Patria Nostra !

edwyn

Mesaj de edwyn »

daca vrei un amestec de seminte eficient amesteca in parti egale canepa+canepa+canepa, dupa mine este cel mai bun poti sal folosesti cu orice fel de boiliesuri sau cu porumb :wink:
cu respect Petrescu Cristi Edwyn

legio1083

Mesaj de legio1083 »

SI cu celelalte particule din spod mix cum ramane? (orz ,ovaz, mei etc)
Legio - Patria Nostra !

ioan sebastian

Mesaj de ioan sebastian »

in primul rind trebuie stiut ce peste ai in balta,daca e furajat sau nu si deabia atunci poti incepe sa faci cit decit o strategie.
daca balta are o densitate mare de ciortani e mai simplu.in general pot fi adunati in orice loc,mai putin cele cu mil gros.aici mai trebuie avuta in vedere si vremea.
eu as alege ca nada porumbul fiert bine(cu bobul crapat)amestecat cu cinepa in proportie de 1-4.-
incearca sa-ti imparti suprafata la care ai acces in niste patrate imaginare(4/4m)si nadeste cite un bulgare de amestec in fiecare din ele(e f important sa fie bulgari)-asta la inceput pt apel.pe masura ce incepe sa raspunda te restringi cit mai mult
in rest -porumb pe momitor,nadit de intretinere(tot cu bulgari) dupa fiecare peste si chef de munca
la ciortani nu prea cred ca mai ramine valabila teoria preocuparii-e stiut ca astia maninca in gasca si competitia dintrre ei te ajuta cel mai mult-de asta bulgarii sunt asa de importanti
p.s.
nu rideti de faza cu patratele!!! :lol: :lol: :lol:

legio1083

Mesaj de legio1083 »

care-i spilul cu patratele astea?
De "liniile" de nada m-am convins, dau rezultate bunisoare, cel putin la nivelul meu de "performante pescaresti"... Da' patratele ce au inplus fata de alte scheme de nadire?
:roll:
Legio - Patria Nostra !

ioan sebastian

Mesaj de ioan sebastian »

@legio
in baltile cu densitate mare de peste,cred ca e cea mai buna schema pt nadirea de apel-parerea mea
in rest ce sa-ti zic?!filozofia si-o face fiecare

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”