Concluzii Crapmania '06

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

fbolocan
Puncte: 0

Mesaj de fbolocan »

gabi scrie: Da tre sa ne pregatim pentru esecuri ca succesele le suportam cu siguranta.
Va salut pe toti si Fire-ntinse.
Eu sunt de parere ca mai mult inveti in situatia in care nu ai trasaturi.
In situatii normale cand trage pestele nu-ti pui prea multe intrebari (cel putin eu asa fac) cand nu trage incerci sa gasesti solutii, experimentezi, ceea ce nu poate fi decat benefic.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Ii dau perfecta dreptate lui Florin, intotdeauna ESECUL este cea mai buna modalitate de-a invata !!!!
Eu cred ca Gabi nu a gresit cu nimic, a avut ghinionul sa pice pe un loc pe care sa zica mersi ca a prins si 2 pesti. Fruntea sus Gabi, ai pierdut o batalie, dar razboiul e lung.....poate dureaza toata viata ! :D
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

In prima poza se vad si ceva din buturugile alea care mi-ai mincau sufletul . Standul 27 - dupa mine pina la stuf mai erau 2 standuri - Cornel Serbu si Maty & Nae
Pestii veneau din dreapta de la Cornel si Maty . Indraznesc sa spun ca daca aveam pe cineva mai putin experimentat in dreapta mea - mai cresteam cu citeva locuri in clasament . Asa nu am facut altceva decit sa prind ce raminea de la ei . In principiu Maty prindea 3-4 crapi . Cornel 2-3 si eu 1-2 , intr-o secventa in care vroia sa manince . Apa era de 2 metri , buturugile incepeau la 70 metri si nu erau compacte , practic pescuind orbeste , la noroc . Nu puteam stii sigur niciodata daca pot scoate lanseta de unde o aruncam .
Noaptea de joi - vineri ne-a taiat de tot - foaret frig si pestele a cam refuzat mincarea , chiar si Maty a avut 24 ore fara peste .Si-a revenit simbata spre seara , cind am comis unul in butuci si incepea sa dea semne bune , duminica dimineata .
In stinga la Sinaia si Cezar Bibu era si mai rau . De acolo nu avea de unde sa vina peste . Din fata intrau pestii rar - intr-o singura zii cind am avut vant bun si valuri la mal , am scos vreo 3 crapi din fata la 80 metri . Malul nu a produs decit 1 crap , pe apa de 1,3 metri , tot in dreapta spre Cornel .
Locul nu e foarte prost , dar numai in conditiile in care nu ai pe nimeni in dreapta . Oricum fara nici o legatura cu efortul lui Maty , locul pe care a cazut el era de locul 1 in concurs , mai ales in conditiile in care pontonul 2 nu a fost pescuit .

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

@Vladut

Mersi Vladut.... stiu ca a fost doar prima lupta in formula asta, mihai si eu....am trecut bine peste panica in care intrasem. Nu e usor sa te gandesti DE CE...la un moment dat ziceam amandoi ca nu sintem in stare...da asta pana am vazut ca erau 12 echipe fara peste(miercuri seara).
Ce am vrut sa spun exact este ca pregatirea pentru esec e foarte importanta, in ideea ca, depasind momentul, greu poti privi inainte. altfel clachezi.
Oricum noi facem cu foarte mare placere asta deci si aici ai avut dreptate...va dura toata viata...100%

SE APROPIE DARVARI-ul

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

@fbolocan

100 % de acord...si e si logic....doar nu te apuci cind mananca pestele sa faci ceva experimente ca risti sa....
doar daca nu joci la zero ca la Wist.

dar incercarile pe care le faci in situatii de genul asta daca nu dau roade le-ai facut degeaba si deci nu le poti considera productive. Cind iti iese e altceva...

Doamne'ajuta !

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

din 29 de echipe doar 4+1 au avut timp sa scrie ceva ???
ok, sunt unele echipe care nu intra pe forum, DAR CELELALTE ???

pacat, cu cat mai multe echipe ar fi postat, cu atat mai mult am fi avut o idee generala despre balta la momentul concursului.

va rog sa nu va simtiti obligati sa postati, doar e democratie... inclusiv pe forum... :cry:
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

A fost un concurs tampit din punct de vedere al hraniri pestelui, care era pur si simplu HAOTICA. Eu... ce sa zic, am incercat o multime de chestii, dar pestele iesea de sub plaur si urma un traseu strict pe langa buturugi. Mi-am dat seama de asta incercand si dincolo de buturugi cu vre-o 20 de metri si dincoace la fel, dar nu voia si pace. Presupun ca va dati seama ca Mati s-a prins de jmecherie si-a pescuit numai in buturugi...pescar super' nada buna...luam si eu ce mai scapa de la el, dar din pacate pentru mine, scapa foarte putin. Colac peste pupaza am facut si prostia sa pun pestii in cate un singur sac, iar unul de cca 7kg s-a dus in libertate inainte de-a fi cantarit :twisted :twisted: ghinion, ce sa-i faci !?! In concluzie m-am consolat cu faptul ca am avut un asa pescar mare langa mine pe care l-am admirat de la-nceput pana la sfarsit si ca a lasat sa treaca cativa pesti si spre mine si spre Val de-am reusit sa iesim pe locuri cat de cat onorabile...
Cornel Serbu
Friends Carp Team

maty

tehnici tactici

Mesaj de maty »

Ptr. ca sunt stelist si sufar mult,azi am decis sa nu mai deschid televizorul.Si tot cautand pe net am dat de aceasta pagina pe care azi am intrat ptr. prima oara.E formidabila discutia si cred ca se pot invata multe si din aceste comentarii.Eu cred ca Tancabesti are multe locuri unde se poate castiga un concurs,dar ele sunt sau nu castigatoare in functie de conditiile meteo,atat dinaintea cat si din timpul desfasurarii concursului respectiv.In conditii de apa calda,vreme calda,clar locurile cu apa mica si stuf eventual sunt fomidabile.Cand e frig si se raceste apa(si se raceste repede cand bate tate v.de rasarit)normal pestii se duc la ape mai adanci si cu structuri.Si sunt locuri si dealea si dealea,dealtfel cunoscute.Cred ca sa vazut clar cum la inceput prindeau tare pustii,Svonco,Anrei,care cred ca au nadit cuminte si au intrat direct pe peste.Numai ca vremea sa stricat brusc si roscatii sau orientat spre cotloane.Eu cad sa dat nadirea am nadit aproape asa cum ma sfatuit Nae. Am nadit tare cu racheta pelete pe toata zona la distanta de cca.70 m.Apoi am nadit aproape 4 kg.de bobe pe cele 4 lansete.(pe 2 carnati ,pe doua squid).Pana la ora16,5 nam avut nici un tac.A venit Nae si imediat a nadit spre dreapta in spre stuf.La 18,5 a prins (Nae)primul peste de 4,7 kg. cu lanseta data spre suf.Era cald si pestii erau acolo,astfel ca am insistat pe acea lanseta si dimineata la ora 5 mia tras din nou pe aceiasi lanseta dar ma bagat in butuci si pa! Cand sa luminat am prins unul pe aceiasi lanseta,apoi am mai avut vreo 2 prezentari si a inceput sami raspunda si pe celalalte 3 lansete date spre larg unde de fapt nadisem cel mai tare.Cred ca am fost inspirat ,ptr. ca a inceput sa se strice vremea si butucii din fata si apa ceva mai adanca erau locul ideal ptr. momentul respectiv.Am cautat sa incadrez pe lateral cu cate o lanseta pe fiecare parte cele doua structuri principale pe care le aveam si pe care le reperasem si am lansat in imediata lor apropiere,unde am si inceput sa prind constant pana seara la ora20.Noptea am pertecuto ca cei cere au pus banii la FNI,na bazait nimic.Dimineata,surpriza, desi vremea se ameliorase simtitor,nu am mai avut nici o prezentare pana la 10,5 cand a intervenit Nae si ma scos din ceata.(multumesc Naica)Abia la ora 18,5 am prins urmatorul peste si inca 2 pana sa intunecat.Intrsem iar in joc si speram sa prind si noaptea si intradevar am luat unul la ora21 si atat. La ziua am inceput sa ptind iar si am luat 4 buc cam la aceleasi ore ca in ziua de mircuri.Am inceput sa realizez ca pestii nu stateu pe nada,si trebuia sa ii astepti la puncte fixe,unde veneau cand le convenea lor.Ca sa no mai lungesc ,Dumnezeu mia dat un loc f. bun ptr. momentul acela.Am avut doua reprize de cate 24 de ore in care nu am prins nimic,dar lam avut pe Nae coechipier,care stie f mult pescuit(nici nul laud nici nul perii) si am avut boabe f. bune facute de Senzori,altele daruite de Aqamania(multumim mult)In concluzie pot sa afirm ca in pescuitul la crap omul poate sa sfinteasca locul,doar daca acesta este un loc binecuvantat de Dumnezeu,El care face repartitia,cum doreste,ptr.ca este Suveran.
Ps. Ce bine mia facut cam scris asta,aproape ca am uitat de dezastru de aseara!
ajutorul vine de sus.

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Bravo Maty. Frumos scris. Felicitari inca o data.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”