Concluzii Crapmania '06

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vali Vesa
pescar de competitie
Puncte: 0

Concluzii Crapmania '06

Mesaj de Vali Vesa »

Acum ca ne-am linistit gadurile, ne-am umplut cu miel si cozonac, putem sa vegetam si sa tragem niste concluzii???

Mai jos poze (pentru cine nu stia pana acum) cu balta secata cu aprox 2.5m.

Zona "Avicola", in stanga salcia despicata si in dreapta standul 29.

Imagine

Pontonul mare

Imagine

Vedere spre standul 28

Imagine

A nu se intelege gresit. Asta nu stirbeste cu NIMIC meritul echipelor castigatoare, TOATA STIMA! Vreau doar sa tragem niste concluzii, si anume:

Unde era, unde s-a prins peste la Crapmania '06? Pe apa mica (normal pentru primavara, ca anul trecut) sau pe apa mare, pe "agatatori"?

locul 1 - standul 29 - Maty&Nae - cu buturugi in fata

locul 2 - standul 1 - Tata Nitu&Sorin - apa mare de langa ponton si o echipa care face fata pe orice stand...

locul 3 - standul 4 - Mircea&Bogdan - o dilema pentru mine, cred ca tot pe apa mare (vechea albie) - invitatie deschisa pentru Mircea&Bogdan la comentarii

locul 4 - standul 19 - Cosmin&Georgescu Valentin - apa mare si buturugi in fata (in stanga mi-am lasat marker-ul la Boiliesmania 05)

locul 5 - standul 17 - Vladut&Andrei - aici e alt semn de intrebare. Am pescuit pe locul respectiv cu 10 zile inainte de concurs si la 70m distanta am gasit apa de 2m. Si culmea, am si prins (pe apa mica)Pe ce adancime ati pescuit la concurs???

locul 6 - standul 5 - Radu Badica & Mitzanu - la fel ca la standul 4 ???

locul 7 - standul 13 - Cristi&Gabi - loc pe care-l stiu bine, un prag de la 2 la 2.5m cam la 70m distanta - se considera "apa mica" ???

locul 8 - standul 28 - Cornel Serbu&Mihai Stancu - ceva similar cu standul 29 (din poza) fara a mai lua in calcul si vecinii din dreapta :wink:

...

locul 10 - standul 14 - Zvonco&Silviu Florescu - cam la fel ca standul 13, oricum pescar bun si loc cunoscut

Despre noi, standul 8 (castigator DETASAT anul trecut, standul, nu noi :cry: ):

Am incercat pe apa mica langa stuf - NO RESULTS!

Am incercat pe apa de 2.5-3 metrii, doua paturi de nada - NO RESULTS!

Jumatate din crapi prinsi spre dreapta, cam 20m peste patul de nada, pe apa de 3.6m - fara pat de nada.

Cealalta jumatate in fata cat am putut mai aproape de stuful de pe malul celalalt - fara pat de nada. Nu ma intrebati cat era adancimea, astept sa raspunda Mircea&Bogdan. Nici macar timpul de coborare al plumbului n-am putut sa-l masor/aproximez, ca nu mi-am permis sa "stopez" firul inainte de a atinge plumbul apa, pentru aruncari cat mai lungi...

Invitatie deschisa la comentarii / concluzii din partea tuturor participantilor.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

totis

Mesaj de totis »

de ce nu spune nimeni nimic?! este foarte interesant ce incearca Vali aici.
sunt multi pe aici pe forum, participanti la concursul respectiv, care spun ca s-au saturat sa vada intrebari de doi lei, la care oricum s-a raspuns de x ori si asteapta intrbari ''bazate'', pt a raspunde serios.
a venit momentul.
...sau dezbaterea propusa de Vali este prea simpla???!!!
Octavian Urdea
ASOCIATIA PESCARII GIURGIUVENI

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

imi cer scuze lui totis ca nu ne grabim sa-i raspundem domniei sale chiar de pasti. eu am incercat sa le zic alor mei ca nu merg alaltaieri la ei la masa pe motiv ca trebuie sa raspund la postarea lui vali vesa, dar nu a mers... :D
in fine
stadul 17 (stanga de scaldatoare)
pestele a stat la apa adanca, 3,5 m, si nu a venit spre mal tot concursul. conditiile climaterice au influentat acest lucru. la tancabesti e nevoie de cateva zile insorite pt ca pestii sa vina pe apa mica, pe langa stufuri.
n-am putul sa ajungem cu monturile (de nada nici nu mai discutam) decat miercuri si sambata, cand am avut vant puternic din spate, la vreo 130 - 140 de metri. acolo statea pestele. in aceste zile am avut cele mai multe trasaturi, peste 15.
miercuri, pe ploaia cu vant am nadit foarte, foarte departe, bilele erau luate de palele de vant si duse la distanta incredibila. pe seara am observat ca pestilor incepuse sa le iasa din anusuri zeama boiliesurilor noastre. joi si vineri, dupa ce s-a schimbat vantul, am prins numai "la ciupeala".
The One Team

totis

Mesaj de totis »

@andrei
nu crezi ca postarea ta era ok fara prima parte? nu te-am intrebat nimic direct(si numai) pe tine.
am scris cele de mai sus deoarece am considerat ca este un subiect interesant, fata de care nu a fost manifestat niciun interes, cu toate ca pe forum a fost activitate.
Octavian Urdea
ASOCIATIA PESCARII GIURGIUVENI

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

Vali,

noi am luat pestele din mal, pe apa mica, desi in cazul standului nostru "apa mica" e un termen relativ. In momentul cand s-a stricat vremea, respectiv de miercuri dupa-amiaza, a plecat din mal. Pe canalul din fata noastra am iesit fara succes. Este o zona cu mal din acela puturos.
Timp de trei zile am luat cate doi pesti pe zi, "la ciupeala" cum zicea si Andrei. Daca ar fi sa descriu pescuitul nostru in cateva cuvinte, expresia "hit&run" ar fi cea mai potrivita.

N-as compara standul nostru cu al lui Mitzanu. Standul lui a produs mai putin dar constant. Mie personal mi-a placut mult felul cum l-a exploatat Mitzanu, desi am banuiala ca el este cel care ne-a taiat complet pe dreapta.

O parere personala despre standul tau, desi pontonul doi a fost practic nepescuit, a fost in schimb bine nadit. Asa ca tie nu prea avea ce sa-ti vina din stanga.
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

andrei vladeanu
Veteran

Mesaj de andrei vladeanu »

[quote="totis"]@andrei
nu crezi ca postarea ta era ok fara prima parte? quote]

nu
The One Team

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

mircea, salut

nu vreau sa pun problema de ce am prins eu sau nu. am vrut ca fiecare (ma rog, cine vrea...) echipa sa posteze unde si cum a pescuit, unde a avut prezentari si unde nu. stiu ca P2 a fost nadit bine, dar doar de marti seara. pana atunci aveam timp suficient sa prind 2-3-4 bucati daca (zic eu) pestele era in zona. pe 30.03 am luat pe P2 de la ora 13 la ora 17 patru bucati (prima la 30 minute) fara nadit, doar cu saculet solubil.

ok, ce adancime aveati "langa mal" unde ati luat bine?

mirceaef

Mesaj de mirceaef »

Vali Vesa scrie:ok, ce adancime aveati "langa mal" unde ati luat bine?
aprox 2 m.
Epure-Fusu Mircea
Carping Club

Gabi Tomulescu

Mesaj de Gabi Tomulescu »

nu ca as vrea sa ma bag in seama aiurea dar concursul pentru noi "cei de pe standul 20" a fost greu de tot. Inca de la inceput auzeam prin spate cit de prost e locul, cum nu prea pescuieste nimeni in zona asta. Am crezut ca fiind o zona linistita , nu prea batuta de pescari se refugiaza ceva bucati si pe acolo. la 6-8 m de mal aveam apa de 1.6 m dupa care cobora in 3.5 m si urca pe o portiune de cativa metrii la 2.4 m si iar 3.5...4m. am crezut ca am pus-o cu platoul de 2.4 m dar nadit,... cateva beep-uri neconcludente si in rest liniste.de joi am iesit putin in stanga, spre standul 19 vazand ca acolo se intampla lucruri ciudate (adica se prindea) . Canci.... ei prindeau in stanga lor deci..La revedere!!!!pot sa spun, plin de nervi vineri dimineata am scos toate lansetele si le-am aruncat parca cu ura..."Ducetiva-n.....". N-am aruncat in viata mea atat...nici nu am dat vreodata cu 3.90 din 2 buc pina atunci.S-au dus tata peste 100 m...nu-mi dadeam seama dar vedeam ca e cam dublul distantei pina unde avusesem markerul. Chiar la o aruncare s-a nimerit Vladut in spatele nostru si a confirmat ca-s 100 si ceva de metrii. AM INCREDERE IN EL...la cate a vazut...
puteau fi si 102 metrii da ...hm... cred ca erau mai multi. Aveam buturugi in zona aia care ne-au mancat monturi dar bine ca le gasisem. E, si vineri pe la ora 18 tras...intepat...pus pe mal salonta ...cantar 7.6 kg...tiger nuts...am inceput sa speram...Nu era peste acolo...sambata la 12 am mai pus pe mal un crap de 4.8 kg. Noi pescuiam pestii care erau in tranzit pe acolo..in sac nu lasau nimic. am vorbit si cu echipa de pe 21 tomi si dorin care au confirmat ca zona e de..geaba. Acu nu pot sa-i zic lipsa de experienta poate doar de noroc la tragerea locului. Da tre sa ne pregatim pentru esecuri ca succesele le suportam cu siguranta.
Va salut pe toti si Fire-ntinse.

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

gabi,

la "pompe" boiliesmania '04 am prins o platica...

ref: "produse" in sac - slab, ceva resturi de seminte si putina pasta dupa o noapte de tinut crapul in sac.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”