conteaza culoarea boilesurilor?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

legio1083
Puncte: 0

Mesaj de legio1083 »

@ Bogdanel
Uite ca de data asta chiar nu m-ai nimerit... 3 bile dinastea fastfood am avut in dotare in toata "cariera" mea de pescar cu boilies. SI daca as fi prins macar un singur peste mai mare la pop-up colorat in roz chilotziu fata de cati am prins la bile normale, n-as mai fi spus ce-am spus. DECI din nou spun ca asta este parerea mea si totodata concluzia la care am ajuns eu. Voi , care pescuiti de enspe ori mai mult decat mine aveti poate mai multe situati din care sa trageti o concluzie. Asta e doar concluzia mea. Ce-a prins ala si celalalt e problema lui, pt ca cel putin in cazul meu, mi se pare mai important sa concluzionez din propriile experimente, pastrand totusi in minte si parerile altora, intrucat m-au scos de multe ori din impas. Asta numesc eu proces de invatare. :wink:
Da daca pestisorii aia de 20 si ceva de kile eu fost prinsi la snowman? Nu se descuta deja despre o alta chestiune decat in cazul unei singure bile flotante ? Eu cred ca da... Cu snowman n-am pescuit decat mult prea putin si recunosc ca inca n-am mare incredere in genul asta de prezentare, asa ca dupa cateva ore am scos de fiecare data montura cu 2 bile si am inlocuit-o, vazand ca merge o altfel de prezentare. :shock:
Referitor la culori, e foarte posibil ca pestele sa distinga contrastul tonal dintre cele 2 bile, si de aceea inclin inca sa cred ca diferentele cromatice sau cel putin tonale dintre nada si substrat respectiv nada -momeala eu o inportanta destul de mare.

@ Maty
Presupun ca pescuitul la stationar al albituri sau al pestelui de talie mica-medie n-are nimic in comun cu vanatorile de teni pe care le facea unguroaina aia blonda cu rubezianul sau alde Benzar sau Valentin ... Cred ca desi abordarile sunt diferite tot or fi cateva chestii care sa poate fi aplicate si-n carpfishing, cel putin in pescuitul f aproape de malunde se poate nadi precis eficient. SI aici ma gandesc si la boaba de porumb galbena si mare intre cele 2 sute de seminte mici de canepa sau maistiu eu ce chestii mici si negre mai intra in momentul ala in amestecul de particule. O ia ca e mai mare, o ia ca o vede mai repede, o ia de nervi ca nu reuseste sa se sature cu piticaniile negre si este mai usor de halit? Care ar fi argumentul care primeaza, in cazl unui pescuit rapid spre exemplu ( ca in cazul manselor de stationar sau in cazul partidelor la crap de 12 ore cum este permis pe majoritatea lacurilor...)? nu s-ar putea face o paralela mai mult sau mai putin exacta si-n cazul bilelor care in definitiv sunt o suma de factori adunati launloc cu scopul de a produce o trasatura.

@ ANdrei
Care afost procentajul caprurilor tale de pana acum (indiferent de marimea pestilor) intre momelile de aceeasi culoare (rig si nada) si momeala alternanta ca si culoare desi compozitia era aceeasi? E posibil ca dihania cat casa sa ia snowmanu tocmai datorita contrastului de culoare sau datorita contrastului de semnale chimice pe care le emite alaturarea celor 2 bile (o "carne" si o "fructa "spre exemplu)
Legio - Patria Nostra !

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Andrei are dreptate. Crapul face diferenta intre culoarea inchisa si cea deschisa.
Pe timp de noapte insa o distinge mai usor pe cea fluorescenta.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

luka

Mesaj de luka »

Domnilor !Atat din experienta mea CAT SI DIN CEA A PESCARILOR BRITANICI se pare ca atunci cand pescuiesti izolat cu un pop-up(care prin excelenta sunt bile cu un grad de atractie foarte ridicat) are un efect mult mai mare culoarea fluo decat o culoare inchisa;in schimb daca dai pe un pat de nada cu o montura "Om de zapada" in care pop-upul este de aceiasi culoare cu bila de fund ai rezultate mult mai bune decat daca pop-upul ar fi de culoare deschisa .Culorile fluo se folosesc cu precadere in pescuitul izolat mai ales atunci cand ai in fata o apa de intindere mare si ai dibuit si traseul crapilor(cu aproximatie) Razvan Dobrescu
SI maine este o zi

bogdan adrian

Mesaj de bogdan adrian »

am observat continoarea discutiilor vizavi de culori ,si l-am sunat pe profu de biologie,sa-mi explice in detaliu cum stam cu culorile la pesti ,si in concluzie, la pesti nu exista miros dar exista gust,foarte bine dezvoltat,nu exista culori pt.ca este acromat(distinge doua culori,alb si negru)iar pe timpul noptii pestii nu se mai gideaza dupa culoare ci dupa gust,o bila fie ea si alba noaptea la 2sau 3 m se vede tot neagra. Nu vreau s-al contrazic pe maestru, dar daca o bila este fluorescenta inseamna ca in compozitia ei are o substanta care inmagazineaza lumina si care pusa la intuneric emite energia luminoasa din timpul expunerii la lumina,deci bila este tratata chimic.

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

Teoretic proful tau are dreptate.
Practica insa a demonstrat ca o bila fluorescenta si-a facut treaba.
Bila fluorescenta nu are in compozitie substante ce inmagazineaza lumina. Ci pur si simplu o culoare deschisa f. vie. De fapt denumirea de "fluorescent" e improprie in cazul nostru, dar asa a fost botezata.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

Alex C.

Mesaj de Alex C. »

cred ca bogdan face confuzie intre "fluorescent" si "fosforescent". cel din urma face treaba cu inmagazinatul luminii...
XquiZZiT aka Alex Carlan

Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

stiu o balta, unde daca nu faci omul de zapada cu pop-up roz-bombon si daca nu dai cu el chiar pe pat, ai sanse sa nu prinzi mare lucru...ce ziceti, mai ales ca pescarii de cancurs, stiu despre ce-i vorba, sau mai bine zis, stiu balta ?
Cornel Serbu
Friends Carp Team

cipibm

Mesaj de cipibm »

Cred ca nu e vorba de cancurs,ci de cuncurs! :lol:

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

la montura snowmen se poate sa aveti dreptate, dar la pescuitul cu popup simplu nu conteaza culoarewa boiliesului trebuie sa fie cat mai natural ca sa nul sperie pe domnul crap.

legio1083

Mesaj de legio1083 »

Un pop-up n-are cum sa fie natural "de nici o culoare".... E casicum ai vedea o baba care trece strada levitand peste zebra. Ori iti faci cruce si treci mai departe, ori iti aduci aminte ca te-a balacarit cand fumai in scara blocului , si te opresti sa-i tragi un sut in popou.

Da vorba unora, noaptea cat de mult mai conteaza culoarea? :lol:
Tot chimia asta e miezu pana la urma, daca e sa admitem ca problema plasarii bilei este rezolvata...
Legio - Patria Nostra !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”