Uite ca de data asta chiar nu m-ai nimerit... 3 bile dinastea fastfood am avut in dotare in toata "cariera" mea de pescar cu boilies. SI daca as fi prins macar un singur peste mai mare la pop-up colorat in roz chilotziu fata de cati am prins la bile normale, n-as mai fi spus ce-am spus. DECI din nou spun ca asta este parerea mea si totodata concluzia la care am ajuns eu. Voi , care pescuiti de enspe ori mai mult decat mine aveti poate mai multe situati din care sa trageti o concluzie. Asta e doar concluzia mea. Ce-a prins ala si celalalt e problema lui, pt ca cel putin in cazul meu, mi se pare mai important sa concluzionez din propriile experimente, pastrand totusi in minte si parerile altora, intrucat m-au scos de multe ori din impas. Asta numesc eu proces de invatare.

Da daca pestisorii aia de 20 si ceva de kile eu fost prinsi la snowman? Nu se descuta deja despre o alta chestiune decat in cazul unei singure bile flotante ? Eu cred ca da... Cu snowman n-am pescuit decat mult prea putin si recunosc ca inca n-am mare incredere in genul asta de prezentare, asa ca dupa cateva ore am scos de fiecare data montura cu 2 bile si am inlocuit-o, vazand ca merge o altfel de prezentare.

Referitor la culori, e foarte posibil ca pestele sa distinga contrastul tonal dintre cele 2 bile, si de aceea inclin inca sa cred ca diferentele cromatice sau cel putin tonale dintre nada si substrat respectiv nada -momeala eu o inportanta destul de mare.
@ Maty
Presupun ca pescuitul la stationar al albituri sau al pestelui de talie mica-medie n-are nimic in comun cu vanatorile de teni pe care le facea unguroaina aia blonda cu rubezianul sau alde Benzar sau Valentin ... Cred ca desi abordarile sunt diferite tot or fi cateva chestii care sa poate fi aplicate si-n carpfishing, cel putin in pescuitul f aproape de malunde se poate nadi precis eficient. SI aici ma gandesc si la boaba de porumb galbena si mare intre cele 2 sute de seminte mici de canepa sau maistiu eu ce chestii mici si negre mai intra in momentul ala in amestecul de particule. O ia ca e mai mare, o ia ca o vede mai repede, o ia de nervi ca nu reuseste sa se sature cu piticaniile negre si este mai usor de halit? Care ar fi argumentul care primeaza, in cazl unui pescuit rapid spre exemplu ( ca in cazul manselor de stationar sau in cazul partidelor la crap de 12 ore cum este permis pe majoritatea lacurilor...)? nu s-ar putea face o paralela mai mult sau mai putin exacta si-n cazul bilelor care in definitiv sunt o suma de factori adunati launloc cu scopul de a produce o trasatura.
@ ANdrei
Care afost procentajul caprurilor tale de pana acum (indiferent de marimea pestilor) intre momelile de aceeasi culoare (rig si nada) si momeala alternanta ca si culoare desi compozitia era aceeasi? E posibil ca dihania cat casa sa ia snowmanu tocmai datorita contrastului de culoare sau datorita contrastului de semnale chimice pe care le emite alaturarea celor 2 bile (o "carne" si o "fructa "spre exemplu)