Crapii "noi "ce prefera ?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Florentin Iuga
Puncte: 0

Mesaj de Florentin Iuga »

cornelserbu scrie:fratilor, ati vazut cum arata creierul unui crap ??? citeva grame de gelatina, care prinde din mers valoarea nutritiva a unei bile...tare-s curios cat de repede isi da seama urangutanul, cimpanzeul, gorila, sau gibonul de valoarea nutritiva a unei hrane anume...de om ce sa mai zic ?!? :lol:
Un organism viu, cu cat este mai putin evoluat, cu atat are capacitati mai mari de adaptare pentru supravietuire.
1. In mod clar.
2. Durata cred ca depinde de mai multi factori, printre care cei mai importanti sunt : temperatura apei, care influenteaza ritmul de hranire, calitatea biotopului (cantitatea de hrana naturala), furajarea (sau nu) a baltii in care au fost introdusi, diferenta de compozitie chimica si minerala fata de balta de origine, gradul de traumatizare la transport etc. Intrebarea "Si mai ales DE CE?" ar trebui sa fie retorica, pentru ca daca nu ar face-o, am discuta acum despre calitatea mamaligii si a porumbului.
3. Generatiile "medii", de 2-5 ani, in mod sigur vor fi influentate de omologii lor bastinasi, deoarece au o structura oarecum sociala (umbla si se hranesc in carduri mai mici sau mai mari). Cei mici nu intra in discutie, nefacand obiectul interesului nostru iar cei mai mari, sunt din ce in ce mai solitari. Totusi, cred ca s-ar impune un mic comentariu. Probabil, masura "influentarii" nu este data atat de mult de compania crapilor existenti cat de compozitia patului de nada. Mult mai repede vor raspunde la boiles pe o nada ce are in compozitie elemente de furajare, combinate cu sparturi de boilesuri si unde se pescuieste cu bile solubile. Astfel, atractia va fi graduala, oferindu-i si posibilitatea sa faca diferenta intre calitatile fiecarei componente a nadei.
"Mens agitat molem" (Virgiliu)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”