Crapii "noi "ce prefera ?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Crapii "noi "ce prefera ?

Mesaj de Vladut Mateianu »

Sa presupunem ca exista o balta populata masiv cu crap. Crapii sunt invatati la boiles, prefera clar aceasta nada porumbului. Si balta este pescuita intens.
Apoi sunt introdusi crapi din alta balta, care habar n-au ce-i ala boiles !!!!
Intrebari :

1. Se vor invata acesti crapi "noi" sa manance boiles ?
2. Daca da, in cat timp ? Si mai ales DE CE ?
3.Au vreo influenta crapii "vechi" in acest proces ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cornel rosioru
maestru emerit

Mesaj de cornel rosioru »

1 - Da.
2 - Dupa perioada de adaptare cu noul mediu.
3 - Nu.

In orice bazin noua populatie de peste are nevoie de aproximativ 2 saptamini pt. acomodare.
Daca afara de hrana naturala primeste doar boilies se va adapta la noile conditi mai usor decit in mediul din care provine.

Dar toate astea sigur le stie mai bine Victor Oana, care nu o data a populat Dirvariul cu peste.
Lumineaza-ne Victoe.
Cornel Rosioru ,
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA. www.crapmania.ro

cipibm

Mesaj de cipibm »

La Maconka,anul trecut,crapii populati cu doua zile inainte de concurs au inceput sa raspunda la bile dupa doar doua zile de momit,cu toate ca aveau ca alternativa zeci(poate sute!!!)de kg de seminte.De unde stiu ca erau cei proaspat populati?Erau destul de bine"jenati" de la transport.

Vizitator

Mesaj de Vizitator »

@Vladut
deosebite intrebarile; seamana cu testul lui Andrei. ar trebui sa ne raspunzi tot tu din experienta acumulata pe Hobaia si Darvari balti care pana la primele concursuri nu au fost pescuite la boiles. asteptam cu interes parerea unui campion national.

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Exemplu concret. Crapmania 2006. Inainte si in timpul concursului am avut capturi sub cantar :evil: (total neobisnuit pentru Tancabesti) si multi intre 3 si 5kg. Citire de la Vlad Parfene: Prindeti intai cele 2-3 tone populate inainte de concurs si dupa aceea ganditi-va la crapii mari :lol:

1. DA
2. Habar n-am cat de repede, dar cred ca nu prea mult intr-o balta pescuita intens la boilies. De ce? In orice colt al baltii dl crap "nou" si flamand poate gasi bile ramase, mai putin hranitoare si evitate de populatia crapista cu state vechi, dar mult mai bune pentru cei noi veniti decat mamaliga sau porumbul.
3. Nu stiu, dar intreaba-l pe Cornel Serbu, el vorbeste cu crapii :lol: :lol:
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

marin laurentiu

Mesaj de marin laurentiu »

1.cu siguranta vor "invata" sa manance bile,e doar o chestiune de timp...
2.eu zic ca asta este in functie de raportul densitate/surse naturale de hrana. daca hrana naturala este insuficienta acceptarea bilelor ca sursa de hrana poate fi imediata...asta si in functie si de cat de intens se pescuieste la boilies...si chiar si in cazul in care hrana naturala este suficienta ,le va prefera doar ptr faptul ca este o sursa cu nivel nutritiv mai mare...doar ca acceptarea va fi mai lenta...daca imi mai aduc bine aminte,la darvari primul concurs a fost castigat la porumb(mussaro) in primavara,iar in toamna s-a castigat la boilies...
3.nu cred,poate singura influenta sa fie legata de faptul ca "juvenilii" umbla in gashca,iar cei vechi sa-i conduca pe cei noi la locurile de hranire..e doar o teorie...exemplarele mari,fiind mai solitari,nu cred sa fie influentati in vreun fel.
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

marin laurentiu scrie:...daca imi mai aduc bine aminte,la darvari primul concurs a fost castigat la porumb(mussaro) in primavara,iar in toamna s-a castigat la boilies...
Sory dar n-are legatura cu intrebarea:

Crapii sunt invatati la boiles, prefera clar aceasta nada porumbului. Si balta este pescuita intens.
Apoi sunt introdusi crapi din alta balta, care habar n-au ce-i ala boiles !!!!

Darvari-ul n-a fost pescuit (la boilies, porumb sau altceva) vreo 2-3 ani inainte de concurs daca nu ma insel.
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

marin laurentiu

Mesaj de marin laurentiu »

@vali

fraza citata de tine face referire strict la faptul ca un crap care nu vazuse si nu mancase in viata lui un boilies,a ajuns sa prefere boiliesul in mai putin de 5 luni...
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

@piciul
Observ la tine un usor ton tendentios, care nu are cum sa fie benefic ptr nici o discutie...parca recunosc stilul, chiar daca are un alt ip !
Revenind la subiect, conform cu parerea majoritatii, se pare ca in ORICE balta, daca se nadeste frecvent cu boiles, pestele se va invata si va raspunde la ele ! Corect ?
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Nu cred ca pot da un raspuns clar la aceasta enigma ,cred ca depinde de la balta la balta .
La concursul din toamna Sorin Dragoi a pescuit pe locul din golf unde cu trei zile inainte sa populat cu 6400kg de crap cu greutatea de 2-4,5 kg si nu a prins nici macar un singur peste cu toate ca pestele era acolo facandu-si prezenta prin sarituri la suprafata apei [PESTE DE CRESCATORIE CRESCUT IN BAZIN MIC SI FURAJAT INTENS ],iar un peste mare [13,5 kg]a fost prins de Caron la 2-3 zile dupa ce a fost mutat la Darvari din alta balta[BALTA MARE CE A BENEFICIAT SI DE PESCUIT SPORTIV ]
Cred ca cel mai bine este sa asteptam concursul din primavara unde vom avea DOVADA .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”