Deranjeaza lanterna la mincioc ?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Vladut Mateianu
CS SENZOR
Puncte: 0

Deranjeaza lanterna la mincioc ?

Mesaj de Vladut Mateianu »

Cred ca nu ma hazardez daca afirm ca, in clipa in care incercam sa aducem crapul la mincioc, acesta este speriat de fasciculul puternic al lanternei de cap !
Credeti ca putem emite o teorie pe tema asta ? Sau numai eu am observat asta ? :roll:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Ovidiu Oancea

Re: Deranjeaza lanterna la mincioc ?

Mesaj de Ovidiu Oancea »

Este foarte posibil sa ai dreptate. Insa ce pondere are oare in combinatia de factori: apropierea malului, minciog, cat de obosit e, etc...?

dumi_id

Mesaj de dumi_id »

Pentru a combate chestia asta s-a facut un fir special dar si o "lanterna de fir" si firul este luminos pe 2-3m de la aceasta lanterna inspre peste. O sa pun cateva poze maine...dar sa imi aduc aminte de site-ul unde era prezentata.

Doeat
pescar de competitie

Mesaj de Doeat »

discutabil... a aparut si minciogul cu lanterna

Imagine
Roland K.
KRap-Baits RO

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

pai, cred ca-l deranjaza pe crap, ca pe noi ne cam ajuta...daca-i bine intepat, atunci e foarte misto minciogul ala cu lanterna...

in concurs e cu totul altceva :wink:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Am tot auzit de acest minciog dar de unde/l pot cumpara ? Am o adevarata colectie acasa si e pacat sa nu-l pun si pe asta :lol: :lol: .

Referitor la lumina care-l sperie pot spune ca si mie m/i sa parut ca se sperie de la lumina dar in general pestii mici . Am pescuit langa pescari consacrati care au prins sute de kg pe Moara V lasiei si nu au folosit deloc lanterna .......si nu era lumina noaptea cum este acum :wink: . Ca era o tehnica sa nu atraga atentie ca prinde s/au nu folosea sa nu-i sperie ei stiu :wink: .
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

Daca se sperie de lumina cred ca este acelasi lucru daca intrebam daca i-l doare intepatura acului ,oricum eu nu cred ca are aceste 2 comenzi a-le creierului [sperietura si durerea ]
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

oanavictor scrie:Daca se sperie de lumina cred ca este acelasi lucru daca intrebam daca i-l doare intepatura acului ,oricum eu nu cred ca are aceste 2 comenzi a-le creierului [sperietura si durerea ]
te contrazic...cu durerea, ai dreptate, nu cred ca o simt, sau daca o simt probabil ca e mult diferit fata de ce credem noi, dar cu sperietura...sun convins ca instinctul ii spune sa fuga de tot ce este anormal pentru el, deci si de fascicolul lanternei...
Cornel Serbu
Friends Carp Team

oanavictor
Pescar de competitie

Mesaj de oanavictor »

cand am intrat prima data in apa cu aqua-vu am vazut foarte multi pesti care au venit si au dat cu capul in camera de transmisie desi aceasta are un fascicol de lumina care a-r trebui sau a-r fi trebuit sa-i deranjeze .si totusi nu sau speriat deloc .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

Vladut are dreptate.Am observat asta si cand pescuiesc pe lacuri cu multa agatatura,nici nu mai aprind lanterna.Vin cuminti la mal,dau cu nasul in raza lanternei si pleaca cartus in larg sau in cioate.Fenomenul este mult mai accentuat pe lacurile semisalbatice sau salbatice,unde pestii nu prea au fost prinsi.Stiu lacuri si portiuni da rau,cu locuri super de crap unde dacate fatzai noaptea cu lanterna,poti sa stai linistit sa dormi o saptamana . :D
Mad carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”