romanraul scrie:Ziua opresti cu mana, dar noaptea???
Si mai am si eu o intrebare :
Diferenta dintre cei care pescuiesc cu monturi stiff ( flurocarbon) sau combi ( am vazut ca in ultimii ani sunt foarte frecvent utilizate) si cei care folosesc fire suple ( Exemple mai sus Mitranescu, Iulian Petre) se poate explica ( anotimp, substrat, tipul baltii etc) sau toate tin de afinitatea pescarului fata de un anume fel de pescuit???
Cred ca multi pescari isi pun astfel de intrebare
Exceptam momitorul unde majoritatea stim ca se foloseste fir suplu.
In line / helicopter / plumb pierdut
Multumesc
Ps: As prefera raspunsuri la subiect nu mistouri.
Eu nu folosesc fire suple ( de ce sa ris cand trage la fel si pe cele mai groase).Maleabile da, pentru ca sunt mai rezistente raportat la diametru, se leaga mai usor si ... ca leg 500 ace cu o rola de 100m. Il folosesc direct pe cel de inaintas. ( maxxx camouflage de 0,25 ). Prefer sa schimb acele des si sa le leg ieftin, decat sa trag de un ac uzat ca este legat scump. Raportul strict ce priveste costurile si numarul capturilor, va garantez ca este net in favoarea a ce va spun.
Asta cu primavara , toamna tarziu, noapte, zi , ..., apa rece sau noroioasa, nu ma intereseaza. Folosesc aceleasi monturi tot timpul si ma concentrez pe alte aspecte ale pescuitului. Respect si acest subiect, pentru ca imi lumineaza viata de cate ori il aud.
Ca si in cealalta pasiune destul de raspandita a barbatilor, sa ne facem noi treaba cu pricepere, ca pe urma o absoarbe indiferent cat de mare este montura, cat de frig este afara sau cat de tare este substratul. Asa ca sa nu ne concentram prea tare cu absorbitul, ca ramanem cu trasaturile din imaginatia noastra

. Parerea mea, ca iar ma ia Albert ca sunt prea increzator in ce spun.