Din concursuri adunate !

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
petre iulian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Din concursuri adunate !

Mesaj de petre iulian »

carbocalm scrie:
Marian Constantin scrie:
Florin Pata scrie: Din cauza faptului ca lansarile cat mai lungi au devenit o adevarata isterie , pe principiul "cu cat arunci mai tare cu atat mai multi pesti prinsi" foarte multi lanseaza montura mult mai departe decat pot sa trimita nada :lol: ! Si apoi se mira ca nu prind !
Mai exista un alt principiu ..

"Invata sa lansezi 180 de metri pentru ca atunci cand va trebui sa pescuiesti la 150 iti va fi usor"

"Cristian Mihalcea"
Si Mark Hutchinson se poate lauda cu aceasta maxima crapista, doar ca a folosit yarzi in loc de metri.

--------

sunt corecte afirmatiile dar trebuie sa aveti in vedere cuvintele "lansezi 180"si "pescuiesti la 150"

eu povestesc de "castigat" concursuri de pescuit :wink: si la aceste distante, sansele sunt dupa parerea mea doar de 20 % plecand pe principiul meu ca nu poti nadi din cobra la distantele astea . Cele 20 % sanse se aplica cand trebuie sa lansezi la distantele astea foarte mari ca sa te apropii de malul alaturat :wink: Atunci te ajuta doar , dupa parerea mea personala :wink: . Eu pescuiesc 90 % cu fire de dimensiunea 0,28 ,tot pe un principiu de-al mea pe care o sa-l dezvolt aici .....de unde rezulta ca nu pun accent pe distanta si totusi reusesc sa castig ceva concursuri :wink:

Fiecare are o parere personala si este normal avem viziuni diferite pe unele subiecte ... :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

nu are nicio legatura faptul ca pescuiesti la 180m si nu ajungi sa nadesti!
daca pestele acolo sta, sau are ceva in apa si-l tine acolo, nu e nevoie de nada.
normal ca toti facem pat de nada si speram ca pe el sa facem treaba, nu rupandu-ti spatele si mainile...si multe lansete :lol:
mi s-a intamplat in repetate randuri, sa pescuiesc cat puteam de departe si am luat peste regulat, tot concursul, fara sa ajung cu nada acolo.pe Tancabesti, am patit-o in repetate randuri.chiar eram intrebat de multi, cum nadesc acolo :D .
am castigat un concurs, fara sa nadesc deloc, nici macar o bila, si asta se intampla pe o balta cu ''putin'' peste si anume Doripesco.am pescuit undeva pe la 110m!
difera f mult abordarea unui concurs,de vreme, anotimp,vecini, etc!in functie de cum ai inspiratia sa abordezi partida, asa sunt si sansele unei reusite.
dupa parerea mea, locul face 90%-95%!

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

petre iulian scrie:Strategii ....reguli

Eu am niste reguli in pescuit ,pe care le-am `creat in timp din experienta acumulata .
O regula este sa incerc sa pescuit cat mai grupat si sa `cartografiez bine zona pe care-o pescuiesc .
In orice concurs incep la fel si anume ca primele lansari le fac la distante diferite si o ora nu mai fac nimic .... nu nadesc ,nu schimb lansete ...nimic practic sa deranjez "vanatul " din fata mea . Dupa catva ore de pescuit dupa ce-mi fac o ideea unde anume trebuie sa pescuiesc incep sa si nadesc . Nu pescuiesc niciodata la o distantamai mare de 10-15 metrii fata de unde pot lansa nada din cobra . Aici fac multi greseli si pe parcurs se `pierd pe drum . Toti se chinuie sa invete sa lanseze cat mai departe dar secretul este sa inveti sa nadesti din cobra cat mai departe . Degeaba arunci 200 metrii cu lanseta daca arunci cu cobra 70 metrii . Sunt situatii cand conteaza distanta mare de lansare dar dupa mine este un procent sub 20% . Cine pescuieste la distante mari la care nu poate sa ajunga si cu nada , eu consider ca pescuieste la `ciupeala si este 80% pierzator . `Ciupeste un peste doi ,trei dar cand incep sa functioneze paturile de nada pierd micul avantaj creea la inceput imediat ....

Eu daca pot lansa maxim 160 metrii (exemplu) o sa pescuiesc la 150 metrii pentru ca-mi i-au o marja de 10 metrii care-o voi pierde odata cu oboseala acumulata dar cu conditia sa pot nadi din cobra la minim 130 metrii .Pescuiesc la distanta asta maxima numai in cazuri de forta majora ca numai acolo are "bucataria" pestele . Trebuie sa-ti calculezi bine distanta de la inceput pt. ca este un factor foarte important in desfasurarea concursului . La primele `trasaturi am grija ca inainte sa intep sa pun firul pe clips ca sa stiu distanta la care a fost lansata montura si lansez in `semn in aceeas zona . Eu vorbesc acum mai ales in situatii in care nu poti ajunge in malul alaturat . Dupa ceva ore de pescuit in care-mi fac ideea unde trebuie sa pescuiesc incep sa nadesc . Raman uimit cum multi dupa prima lansare in apa incep sa nadeasca haotic fara sa-si dea seama unde anume trebuie sa pescuiasca ..... :wink: . Altii incep concursuri cu lansari succesive si tot scot monturile din apa pana li se pare ca au cazut corect ....Nu se gandesc ca daca tot `plimba plumbul in apa si tot `grebleaza fundul lacului o sa sperie tot "vanatul" din fata si pestii o sa se refugieze unde este liiste ....adica la mine :D . Se fac multe greseli la inceput si acumulate pe parcursul unei competitii aceste scapari fac diferenta de multe ori .Nadesc si eu de multe ori repede si nu mai pierd timpul in cazul in care stiu bine acel stand pentru ca am mai pescuit pe el .Baltile au chichitele lor si trebuie sa-ti alegi bine si perioada din zi/noapte in care sa nadesti masiv ....Cad sti ca pestele nu prea coopereaza este bine sa nadesti atunci masiv fara sa-ti fie frica ca pierzi peste pentru ca-l sperii .Eu sunt un mare consumator de boiliesuri si cand zic nadire masiva ma refer la 10 kg de boiliesuri aruncate `deodata . Cand sti ca urmeaza o perioda `orara in care pestele se hraneste intensiv , nadesti doar de intretinere fara sa faci mult zgomot sa sperii "vanatul" din fata ta .Aceste perioade se invata daca pescuiesti fregvent in competitii pe acea balta . De "placere" nu prea merge pt. ca pestele are alt comportament cand este supus unei presiuni competitionale (eu asta cred personal ).

Bun ...nadim la punct fix si pescuim la punct fix . Eu de obicei aleg sa nadesc fix pe mijlocul standului pentru a-mi apara patul de nada cu lansetele . Chiar daca stie lumea ca-s lup batran am avut surprize ca eu sa nadesc masiv si vecinii sa incerce sa ma `incalece ...adica sa beneficieze de patul meu de nada . Ca sa le tai `craca din prima eu pescuiesc (mai ales noaptea ) cu lansetele din exterior fix pe marginea standului meu si incerc sa `fur din standurile vecinilor (stanga-dreapta ) .Zona fierbinte creata prin nadire o fac pe mijloc si `apar aceasta zona cu lansetele in actiune . Nu trebuie lasata nici o portita libera la vecini ca sa beneficieze de nada vostra care a costat o gramada de bani . Fiti `rai si nu lasati de la voi nimic ... Nu exista !!"am scapat vecine mai spre tine " ... Cum da la tine-n stand te uiti `urat la el si singur scoate lanseta . Eu stau mai mult afara din cort si observ toate miscarile vecinilor si prin asta stiu singuri vecinii ca "asta-i chitit "si este atent . Cand se pregatesc sa lanseze ma uit insistent la ei sa le trasmit "psihic " -vezi ca sunt cu ochii pe tine :D Daca studiezi bine vecinii ,incepi sa le vezi punctele lor slabe si pe viitor "lovesti" direct la tinta . Nu stati in cort si lasati standul nesupravegheat ....trebuie sa aveti contact vizual cu zona unde pescuiti dar si cu zonele vecinilor permanent ... :D
---------
sa cotinuu ideea :wink:

Eu cand ajung in stand primul lucru-l pe care-l fac (cine a pescuit cu mine stie ) este sa scot scaunul ,sa ma asej pe el si sa incep sa studiez standul ...masor din ochi distanta de malul alaturat , ma uit daca este vre-o zona in care crapul i-si arata prezenta , iincep sa studiez ce vecini de stand am , studiez cum i-si aranjeaza vecinii standul pt. ca-i important pentru mine sa-mi pozitionez cortul/tabara intr-o pozitie in care sa vad ce se intampla la vecini si daca ei monteaza cortul intr-o pozitie in care nu am acces vizual ,incerc sa-mi pozitionez eu tabara ca sa vad tot ... :wink: . 100 % i-mi indrept atentia mai mult pe `vecinul pe care-l consider eu mai periculos adica mai `veteran . Prima `batalie o dai in primul rand cu vecinii tai si pe urma cu restul concurentilor . Daca te impui ca `lider pe zona ta si le `furi pestii vecinilor ai sanse sa castigi acel concurs ....

Sa revenim la nadire ca dau din una-n alta pentru ca-mi vin multe idei si trebuie s-o luam la rand :wink:
De anul trecut am schimbat total stilul de nadire si mi-a influentat aceasta decizie , cantitatea de nada pe care mi-o permit acum . Dupa ce mi-am pus clipsuri pe tamburi la fiecare trasatura (la inceputul concursului ) montez 2 picheti la distanta de 4 metrii si incep sa masor distantele unde este prins clipsul si-mi notez distanta . E bine sa sti mereu la ce distanta pescuiesti ca in caz de-o ruptura sa sti sa-ti pui aceeas distanta la care ai pescuit si uite asa toate lansetele sunt `clipsate la distanta la care o sa pescuiesc . Dasa stiu distanta o sa-mi pun si lansetele de rezerva la aceeas distant tot dupa pichetii asezati la 4 metrii unul de altul . Nu folosesc niciodata aceleas distante la care pescuit la toate lansetele ....cele din interior sunt mai departe asezate decat cele din interior :wink: . Acum pot sa ma apuc de nadit drept in fata si incep cu sa bag cate 8-10 bile pe cobra si incep de la 20 metrii de malul meu sa dau `dare de nada ...si tot urc aceasta dara pana la 10 metrii distanta fata de unde am plasate monturile . Intre nada si montura trebuie sa las o zona de "repaus/refugiere a pestelui si este important sa lasi aceasta distanta . E logic ca daca eu nadesc multe bile si grupat ,pe `fundul se face sa du un exemplu cum ar fi un drum de pietris pe el dar de fapt sunt bile alea si daca am montura mea asezata pe acel "pietris" (nada) o sa pierd mult timp pana o sa gaseasca o "piatra" (montura cu bila ) intre atatea "pietre "(bile ) :wink: . Asa ca `hartuiesc pestele .... vine spre patul de nada ( din stanga-dreapta - fata ) si domnul crap mai intai intalneste monturile mele si-l pacalesc :lol: Cand intep ,restul pestelui fuge (se sperie) in zona libera (stanga-drapta -fata) , dar stiind ca este mancare pe zona aia o sa revina inapoi si iar il pacalesc si iar si iar :wink: . De obicei il "capturez" intre lansete si-l hartuiesc pana-l `extermin sau il sperii din zona mea . De nadirea asta am mai zis in forma de T si eu cred cai net superioara fata de liniara -- pentru ca beneficiezi de-o mai mare acoperire a standului . Daca tu nadesti liniar la 100 metrii si pestele trece pe la 50 metrii atunci iti trece nestingherit pestele prin fata si habar nu ai asta.... Daca tragi o `dunga I eu cred ca-l opresti din migratia catre alte standuri si captezi acel val la orice distanta ar trece el ... Si uite asa vecinii tai stau si se uita la tine fara sa-si dea seama cum la-i "facut" simplu si el crede ca locul lui nu-i bun , ca nu are noroc si alte scuzee :wink: E vina lor ca `dorm in cizme si nu casca ochii :wink: . Sa nu se supere nimeni ca eu am aceasta parere si nu vreau sa jignesc pe cineva .

Cine a pescuit langa mine la Peris(cantitate) a vazut stilul T si cum am reusit sa prind cantitati mari de peste din 30 metrii ,60 metrii etc , cu totul ca malul alaturat era la 140 metrii si puteam pescuii linistit acolo :wink: .. Doar ma faceam ca pescuiesc departe la inceput pentru ca atunci cand i-mi fac zona `fierbinte e greu sa mai poti face ceva ... Am `furat startul si e greu sa ma mai prinzi . Nu degeaba am castigat doua concursuri mari la cantitate anul trecut ....mai ales ca unul de pe un stand de "doi lei " -standul 12 (care era defapt 14 dupa placutele din fata mea ....stand recunoscu ca unul prost de valoarea C .

o zi buna ...mai revin diseara ca trebuie sa plec putin pe afara sa-mi cumpar consumabile, sa-mi fac undite de copca pentru maine .

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

iohann scrie:nu are nicio legatura faptul ca pescuiesti la 180m si nu ajungi sa nadesti!
daca pestele acolo sta, sau are ceva in apa si-l tine acolo, nu e nevoie de nada.
normal ca toti facem pat de nada si speram ca pe el sa facem treaba, nu rupandu-ti spatele si mainile...si multe lansete :lol:
mi s-a intamplat in repetate randuri, sa pescuiesc cat puteam de departe si am luat peste regulat, tot concursul, fara sa ajung cu nada acolo.pe Tancabesti, am patit-o in repetate randuri.chiar eram intrebat de multi, cum nadesc acolo :D .
am castigat un concurs, fara sa nadesc deloc, nici macar o bila, si asta se intampla pe o balta cu ''putin'' peste si anume Doripesco.am pescuit undeva pe la 110m!
difera f mult abordarea unui concurs,de vreme, anotimp,vecini, etc!in functie de cum ai inspiratia sa abordezi partida, asa sunt si sansele unei reusite.
------------

asa este , se castiga dar eu am pus un procent de 20 % cu acest stil .
Tu cam ce procent crezi ca este ? ...din experienta ta ,la ce-ai vazut in ultimii ani . Trendul s-a schimbat mult in ultima vreme :wink:

fac o adaugare la ce-am scris mai sus :(omit unele chestii )

" Cele 20 % sanse se aplica cand trebuie sa lansezi la distantele astea foarte mari ca sa te apropii de malul alaturat :wink: + cand gasesti o zona fierbinte ,structuri ,plauri etc unde pestele sta pur si simplu acolo din mai multe motive ... are "bucataria" acolo :D

iohann
Partener Crapmania.ro

Mesaj de iohann »

asa este.pescuitul se schimba si el de la an, ca si oamenii :D

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

o poveste ....

Am mai dat un exemplu cu un concurs in care am concurat doua echipe Green Lake una langa alta si revin cu alta `patanie :lol:

In anul 2013 inca nu reintregisem echipa George Alexandru-eu si pescuiam fiecare separat in competitii ca sa formam echipe noi in cadrul clubului . Si uite asa ne-am inscris in echipe separate Eu cu Ghita Adrian si Mirea Catalin si George cu Dan Stoica si Alex Postelnicu .

Acel concurs se numea Super Cupa Carp Clasic S.N.A.P 2013 Greaca Cercani organizat de nea Matei pe un regulament cu 24 ore pescuieti pe un sector si 24 pe alt sector (48 ore in total ) schimbare de loc .

Nu stiu cum se face dar cadem exact unii langa altii ,in acelas sector la prima extragere asa ca 24 ore ne luptam intre noi ..... :lol: Cum am mai zis, daca noi (eu cu George ) avem acelas stil de pescuit ,aceeas nada ,gandire etc e greu sa faci o diferenta cand cadem unul langa altul . Dupa 24 ore cat a tinut prima mansa culmea ca terminam la egalitate :shock: cu 110.51 kg ... pare gogonata dar o sa afisez clasamentul :lol: . De pe un sector mai slab , la finalul primei manse eram la egalitate pentru locul 1 . Se face o noua extragere si culmea cadem iar unii langa altii :lol: :lol: .

Deja era mare deranj ca era o lupta si-o incrincenare intre noi de nici nu mai vorbeam intre noi :lol: :lol: . Ne-am luptat intre noi ,ne-am anihilat intre noi si-am luptat pana la final ...La final am castigat in ultimele secunde cu un peste locul 1 si ei locul 2 ..... :lol: . Am terminat la doar 3 kg diferenta dupa 48 ore -pescuit pe doua standuri diferite . Noi la final 201 kg si ei 198 kg :lol: Culmea a fost ca ne-am disputat intre noi si Captura competitie si-am castigat noi la doar 60 grame . Noi 6.93 kg si ei 6,87 kg

Eu zic ca nu-i ceva intamplator si daca pescarii sunt egali ca valoare se fac greu diferente .. :wink: .. la o luna de zile am facut iar doua echipe separate pe aceeas balta dar de data asta situatia a fost inversa si noi am terminat pe locul 2 si ei pe locul 1 + captura ... Roata s-a intors :wink:

atasez desfasurarea acelei competitii :arrow: clik http://www.crapmania.ro/forum/competiti ... 25183.html

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

iohann scrie:nu are nicio legatura faptul ca pescuiesti la 180m si nu ajungi sa nadesti!
Si cum ai sondat substratul la 180 m ?

PS. Eu consider intuitia pescarului la nivel de egalitate cu un loc bun.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

a doua competitie unde sa "invartit roata " o gasiti aici ... chiar daca am pescuit pe standuri opuse lupta a fost la fel de echilibrata cu rasturnari de situatii intre noi :wink:

clik http://www.crapmania.ro/forum/competiti ... 26599.html

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

petre iulian scrie:o poveste ....
Una d'aia cu "casuta postala" cand si-a bagat coada necuratu' nu-ti amintesti? :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

gabi1 scrie:
petre iulian scrie:o poveste ....
Una d'aia cu "casuta postala" cand si-a bagat coada necuratu' nu-ti amintesti? :wink:
--------

:lol: :lol: :lol:
e timpul sa bagam si-o mica `reclama mascata ca trebuie sa mai si ....`mancam :D :D
Cine se uita la ultima postare cu cele doua concursuri unde ne-am `batut intre noi observa de unde a plecat / de unde a inceput /cum a evoluat ...... proiectul 4 Carp ... :wink:

poate ma amendeza `astia de la `vizual(moderatori) pt. reclama mascata .... aoleoo dar am uitat ca platesc pentru asa ceva :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”