hai ca zic si una "invers"
Anul trecut (2015) ne inscriem la un concurs (Eu -George si Ghita Adrian -3 veterani

)numit "cupa internationala de boilies -Makonca -Ungaria .
Nu prea aveam informatii de balta dar noi "smecheri" nici nu interesa . Mergem pe premiza suntem buni ,avem nada de calitate si multa (Magnum -4Carp produsa de noi ) ,suntem beton pe echipament ,strategie ....
Dupa 11 ore ajungem pe balta si dupa extragerea locului asezam noi tabara cum stiam noi ca-i mai bine

. Cort la 2 metrii de lansete ca sa stam langa ele ,cort de dormit la 25 metrii ca sa ne odihnim bine ,
12 rezerve puse pe 3 sky-poduri fox , doua sky-iuri pentru cele 4 lansete ,
doua cadite pentru primirea pestilor (stanga-dreapta ) ,
40 de saci de pastrare ,6 mincioage

si multe altele la o scara mare . Noi stiam ca se castiga cu peste o tona de peste si eram pregatiti de ciortan-viteza cu gandul ca Tata Nitu castigase cu 1,4 tone .Ne uitam uimiti la vecinii stanga-dreapta ca aveau cortul departe de lansete ,doar 3-4 lansete de rezerva ,o singura cadita ,doar 2 mincioage si ne frecam pe maini de bucurie ca suntem langa niste incepatori si le dam de sar din bocanci

. Incepe concursul si aruncam 4 lansete si dupa o juma de ora scoatem un crap de 11 kg si unul de 13

. Noi credeam ca se prinde ciortan . Mai scoatem un crap depeste 10 kg si vazand ca vecinii nadesc incepem si noi asaltul .Vecinii(stanga-dreapta) erau din tara gazda si culmea ca erau echipe Makonka . Eram cu ochii pe ei si urmaream ce fac si faceam si noi

. Nadim in jur de
200 de bukgari din pasta de boilies umpluti cu bile sparte ,nadim 3-4 ore in continuu la 2-3 cobre bile solubile si tari si ne punem pe asteptat gandind ca peste mult = multa nada . Stam noi si asteptam o ora .trei ore ,sase ore si nici un tac

Vecinii nadeau in continuu dar ei tot prindeau .... Stam asteptam si pe seara ne decidem sa nadim
greu asa ca am mai aruncat inca vre-o 300 de bulgari de pasta cu bile

. Se face noapte si tot auzeam cobrele de la vecini asa ca nu ne lasam mai prejos si nadim din cobra cu randul cateva ore sa le aratam ca nu suntem niste amarati cu cateva kg de boiliesuri la noi . In fiecarenoapte aveau acelas obicei si anume sa nadeasca seara dupa ce se intuneca si pana dimineata sa doarma "cu paie pe ei " Noi stateam ca fraierii cate 2 pe lansete ,schimbam ,nadeam ne agitam si ei aveau 5-6 trasaturi pe noapte din care faceau 60-70 kg pe noapte si noi nimic .Sa nu o mai lungesc atat ,se intampla ceva ciudat ca noi cu cat nadeam mai mult cu atat prindeam mai putin si vecinii nostrii cu cat nadeau mai mult prindeau mai mult ....Nu concepeam ca boiliesurile Magnum care la noi faceau ravagii pe toate baltile noastre , aici speriau/alungau pestii. Abia dupa 3 zile de pescuit din cele 5 cat tinea concursul am realizat ca boiliesurile noastre nu erau pe placul crapilor de acolo . Aud fel de fel de aberatii ca nu conteaza boiliesul pe o balta bine populata dar daca erau in locul meu vedeam ca nu-i chiar asa . Am fost adevarat umilit de vecinii mei

vedeam in stanga cum le trage la cate doua deodata , urma o pauza mica si vedeam cum le trage si celor din drapta ..... La noi
oca . Vecinii din stanga au terminat cu 600 si ceva de kg , cei din dreapta cu 800 kg si noi cu 150 kg si asta ca in ultimele 2 zile am schimbat strategia . Dupa 3 zile am inceput sa pescuim la ciupeala si lansam cat puteam de tare peste patul buclucas facut de noi . Culmea ca nu prindeam decat la bile tari de 14 -belachan dar
numai cu un meltex atasat cu 2-3 bile de acelas fel dar de diametrul 16 mm. dar cum nu am avut decat 2 borcane la noi le-am terminat repede si la alceva nu am mai reusit sa prindem ....Ca sa va dati seama de marimea pestilor pot sa spun ca locul 1 a castigat cu peste o tona de peste cu o medie de aproape 10 kg ...pesti nu ciortani cum credeam noi

Majoritatea pestilor prinsi in zona noastra erau intre 8 si 15 kg cu mici exceptii /pesti de 22 -25 kg
Anul asta sunt chitit sa merg din nou la Makonca ca am o polita de platit .....Abia la final am realizat dupa catva informatii primite la premiere ca pestii sunt furajati cu pelete de peste deci trebuie o bila cu multa faina de peste , nu ai ce cauta acolo cu arome de fructe si multe alte informatii pe care noi le-am considerat monore ca
doar suntem smecheri
o mare palma am primit in Ungaria dar nu ma las ....
Si uite asa anul asta scoatem o gama noua de nada numita
Royal special pentru aceste situatii

Boilies cu multa faina de peste, peste 40 % din 4 fainuri de peste si cu o aroma de carne si una foarte stearsa de fructa + cateva imbunatatiri la partea lichida

... Deocamdata este doar in test aceasta noua gama si nu se vinde

dar o sa auziti de aceste bile
nu am mai corectat si sper sa intelegeti