inca una .....
Anul trecut (2015) calificari CN -Corbu .
Eu cu Dan Stoica am cazut pe sectorul B . Ajungem pe stand si aruncam lansetele "imprastiate" adica la diferite distante . Punem noi swingerele si dupa doua-trei minute vad cum se ridica toate swingerele putin cate-putin pana-n bat

. Scot lansele arunc din nou si ....la fel

. Afara nu era vant nu erau valuri ..practic nu avea motiv . Simteam ca este ceva namol cand scoteam lansetele dar nu ceva neobisnuit la prima vedere . Cautam o zona mai tare mai in stanga ,mai in dreapta ,la 20 metrii la 30 metrii si tot asa pana unde puteam noi sa aruncam maxim cu fir de 0,28 . Nimic nici un tzac si se ridicau swingerele in sus putin-cate putin

. Pana la urma punem fir de 0,23 si lansam cat putem de tare dar cand sa vad daca-i namol pe zona aia rup firul incercand sa scot plumbul din namol

. Mai facem o montura incercam la distanta maxima si rup iar firul cand incerc sa scot plumbul .....asa ca renunt la ideea de-a pescui la distanta mare cu fir subtire din cauza namolului foarte mare din larg . Si uite asa trec 36 ore si ne uitam ca fraierii la swingere fara sa-mi dau seama ce se intampla si binenteles ca nici nu prindem mare lucru ca eram penultimii pe sector

. Toti prindeau la pop-up mic cu saculet ,numai noi nimic ....

Culmea ca aveau namol asa mare doar inca 2-3 echipe in dreapta noastra ....+ noi
A doua noapte cand deja primele 3 echipe de pe sector aveau un avans mare i-mi cade fisa

. In toiul noptii zic : bai Dane eu cred ca din cauza namolului mare se ridica swingerii in sus si daia nu prindem . Cautam in trusa plumbi mai usor si nu gasim sub 120 gr .... incercam sa taiem din plumbi sa-i facem mai usor dar nu merge . Gasesc in trusa plumbi cu striatii de 60 grame si pun mana pe telefon si vorbesc cu Gabi Calota si cer voie sa-i folosesc . Raspunsul lui a fost nu aveti voie pt. ca-i plumb de pasta si dupa ceva discutii contradictorii legate pe regulament renunt la idee cu totul ca nu scrie nicaieri ca nu ai voie cu acest plumb... Bunn atunci ce sa facem ? Ne gandim noi logic si-mi amintesc ca mai patisem asa ceva la Peris-Albastroiu prin 2010 . Stiam ca trebuie sa folosesc momeala cat mai mare care se scufunda mai greu in namol si care o detecteaza mai repede crapul in namol . Ca sa intensificam fenomenul de `parasuta facem si meltexuri cu 3 jumtati de boilies solubil de24 .
La carlig punem un pop-up de 10 (mai mare nu aveam ) imbracat in pasta pana la un diametru de 24 mm

. Arata ciudat montura cand o aruncam in apa ....dar am zis sa incercam

Arunc lansetele dar nu mai intind firul deloc si-l las liber sa se intinda sub tenssuinea swingerului si .......
tac pac incepem sa prindem in sfarsit

Parca nu-mi venea sa cred ca pescuiesc pe acelas stand

Swingerele nu se mai urcau singure in sus .... Si incepem sa prindem noi voiniceste si culmea majoritatea bucati mari intre 6 si 12 kg .Se da "alarma" la celelalte cluburi ca au inceput aia de la Green Lake sa prinda bine si vin tare din spate si uite asa se face `coada in spatele nostru de manageri trimisi sa vada ce sa intampla .... Cum majoritatea prindeau la pop-up mic cu saculet li se parea ciudat sa vada ditamai `ciorchinele la noi pe lansete si cred ca stiind ca sunt mistocar au zic ca fac bascalie

Si uite asa am reusit sa urcam in clasament dar insuficient sa ajungem in primii 3 . Am pierdut jumatate de concurs si ne-a fost fatal ....
Acum ma gandesc ca totul era logic dar cand esti la un concurs asa important faci greseli din cauza presiunii psihice . Eram afectat de vestile de la celelalte echipe ale noastre ca se `scufundau in clasament cate-un pic ,cate-un pic si eu eram captiv in stand si nu-mi puteam da seama unde greseau . Am gresit cand am intrat in stand in loc sa raman manager dar asta-i viata ....am considerat ca baietii au ajuns la o valoare la care nu trebuie sa ma bag peste ei cum pescuiesc..... si din pacate avem pescari buni ,muncitori dar
tot le lipseste experienta .
-Sa revenim la subiect

-Noi lansam , intindeam firul din bat ,puneam swingerii si plumbul cu montura incepea se scufunde in namol putin-cate putin pana urcau swingerii in bat ... Cum pescuiam cu momeli mici si pop-upuri mici se bagau in namol si nu prea "simtea" domnul crap ca-i hrana sub acel namol . Cu o momeala mare +meltexul atasat cred ca am schimbat "mesul
In concluzie mai am multe de invatat si nu mi-e rusine sa recunosc cand gresesc ...Am gresit ,am platit

.
Am dat pana acum de exemple diferite de ce-am patit eu .... e de ras de multe ori cand citesti ce greseli pot face dar se intampla si la case mai mari

Nu ma consider un pescar complet ....sunt doar un pescar care incearca sa invete in continuare pe
propria "piele" . La finalul fiecare-i partide trebuie sa te gandesti unde ai gresit in loc sa dai vina ca :am fost furat ,loc prost ,nada proasta ,etc ...Trebuie sa inveti sa pierzi inainte de- a invata sa castigi !
o zi buna ...nu corectez ce scriu ca nu am rabdare si mai "mananca" din pacate tastatura unele litere ...a draku tastatura s-o schimb