@Vladut
Imi cer scuze pentru eroare am crezut ca metoda este buna sau cel putin asa am crezut pana acum. Multumesc pentru sfat. Metoda cu simtitul plumbului te referi la montura de pescuit sau la cea de periat?
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap
La ambele. Daca reusesti ca dupa lanseu, in clipa cand plumbul atige suprafata apei, sa ti firul in tensiune , vei simti foarte bine nivelul substratului, ca sa poti aproxima grosimea milului.
Stateau in popou ca bobocii si se uitau ,ca curca-n lemne ,unu' Costi dela Iasi si altu Aditza dela Galati, la cineva, de-i mai zice si Tatae, care sonda apa doar plescaind cu plumbocul in garla...
-E simplu... ce dracu nu-ntelegeti! Are intre 4,5 si 5m adancime si substratul e tare acoperit cu un strat subtire dar pufos e sedimente. Ce-i asa greu?...
- Bai Adrian, nenea asta face misto de noi! Hai dracu' sa cantarim sila vecini ca poate i s-o fi parut ca ne-am uitat moldoveneste la el.
Din Mai si pana in Octombrie a prins bobocu' cas la gura! Nu e mare filosofie, si chiar edeajuns sa pui un marker pe diferite adancimi si sa lansezi langa el de cateva ori cu plumbul tau uzual , si astfel vei sti sa aproximezi adancimea apei numarand secundele necesare ajungerii pe substrat si determinand macar si aproximativ natura substratului sesizand tipul impactului dintre plumb si substrat.
Daca nu pescuiesti constant cu aceleasi ustensile o sa-ti fie greu sa aproximezi intrucat fiecare plumb coboara cu viteze si traiectori diferite.
Hai ca Te prinzi tu despre ce e vb!