O montura cu plumbul jos ,cat se poate de usor [50-60 gr]si la o jumatate de metru de plumb faci o montura elicopter [tub antitangle ,biluta ,tub antitangle ,iar in lateral intre biluta si tub legi forfacul ,dar firul cu care ai legat acul sa nu fie mai lung de 10 cm ,ca sa nu se ingroape .
Dupa ce lansezi ,lasi sa ajunga pe fund ,dupa care ridici usor pana simti ca este libera montura ,si o lasi sa se aseze usor pe namol .Fir intins .
Cea mai mare realizare a diavolului a fost aceea ca a convins lumea ca nu exista
Poti sa dai si cu clasica montura in-line, numai ca forfacul trebuie sa aiba minim 30-40 de cm !!! Si ori pui un pufulet solubil mare pe carlig, ori legi de carlig prin intermediul unui fir solubil o bucata de spuma flotanta, astfel incat montura sa se lase lin pe mal, fara sa se afunde.
Da' ce balta ai gasit tu cu namol asa de nare, ca n-am mai auzit !
@mark sever
Era vorba de pufuleti solubili, dar tu nu ai cum sa stii, deoarece pe vremea aceea tu credeai ca, crapul este un copac din familia coniferelor !
@mih carp
Cum ti-ai dat seama ? De unde stii ca nu sunt 10 cm ci 40 cm ? Si mai ales in ce zona a balti !
@Vladut
La Darvari sub sat la remorca in stanga remorcii,am legat 1 m de textil galben am lansat l-am lasat 10 min. cu lanseta cu varful sus si cand am recuperat am masurat 42 cm se afundase plumbul in mâl. Am dat cu Korda Tournament Casting.
Mantis&Mantis Gold RULES
Mihai Tomi
Pescar de Crap
Imi pare rau, dar ai ales un procedeu gresit de "masurare" a namolului. Eroarea poate fi maxima !!!! Te gandesti si la unghiul format de fir cu fundul lacului ? In stanga remorcii am pescuit eu la concursul de saptamana trecuta si te asigur ca cel mai mare namol nu depaseste 5 cm.
De obicei, stratul de namol il poti doar aproxima, din experienta. Adica simt ! Alta metoda eu nu stiu....