Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Trebuie tinut cont neaparat de grosimea firului.catalinSM scrie:cu ce arunci mai departe? spomb mediu sau bulgari.
Nu am avut niciodata "spod" ( adica o lanseta "speciala" de nadit ). Am folosit numai lansete de puteri pana in 4 lbs.sollo scrie:pentru asa distante ce spod si ce mulineta folositi ?
nu reusesc sa ajung la 170 m nici la casting,
am mai citit pe forum ca unii cu spombul ( parca Oscior ) aruncau peste distanta la care lansau montura .
deci se pot atinge distante considerabile cu el folosind echipamentul adecvat.
Mi-am propus sa nu mai folosesc valoarea asta in lbs, ca nu are nicio legatura cu o lanseta si vad ca tot mai gresesc. Testul asta de curbura este o chestie total inutila ca informatie, sau in a cataloga o lanseta, pentru ca la aceiasi lbs doua lansete se pot indoi total diferit ( una pe varf si alta direct din cotor ) si implicit aruncarile difera. Atunci la ce ma ajuta aceasta valoare a "testului de curbura" ?!Dan Mitranescu scrie:
Nu am avut niciodata "spod" ( adica o lanseta "speciala" de nadit ). Am folosit numai lansete de puteri pana in 4 lbs.
Am folosit pe MTX14 Maxxx Camouflage de 0,25, iar pe Class de 0,30. ( forta mai mare de aruncare )odsec scrie:Dan ce inaintas folosesti la firul de 0.18 stiu ca hakuyo max dar grosimea ma intereseaza care rezista la aruncari si nodul e suficient de tare si ce nod