PRO SAU CONTRA MONTURILOR IN-LINE ?

Cum prindem crapi? Prin ce metode, ce tactici, ce tehnici de pescuit folosim?

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
EX-UL
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de EX-UL »

@Florin - imi aduc aminte si ma bucur atit pentru tine cit si pentru toti crapii care nu vor mai avea parte de cercelusi de 100 grame agatati de buza . :lol:
Sa stii ca din poza arata bine monturile , dar tot nu inteleg la ce folosesti run-rigurile astea . Mai bine pui un plumb pierdut cu safety clip - iti maresti sansele de a scoate crapii din agatatura . Chestie de gust - altfel OK .

EX-UL
pescar de competitie

Mesaj de EX-UL »

@Vali

la run-rig nu se pierde plumbul :lol: :lol: La plumb pierdut folosesti safety clip..........etc . Comparam mere cu pere - deci ......
Eu mai pierd plumbul si din lanseu - cind nu veric conectorul . Tata Nitzu si cu Nea Lulu stiu despre ce e vorba :lol: :lol:
Ultima oară modificat Dum Feb 19, 2006 22:37 de către EX-UL, modificat 1 dată în total.

Florin Pop

Mesaj de Florin Pop »

Vali , "freee running inline leads" este poza nr. 2 si "semi-fixed inline leads" este poza nr.1 cea cu data pe ea :!:
Viata e o joaca , pescuitul e ceva serios ...

Florin Pop

Mesaj de Florin Pop »

Val jr. run-rigurile le folosesc mai ales primavara si pe apele cu crapi "mofturosi" , deoarece nu simt asa tare greutatea monturi , ei iau momeala in gura si o taie , pb. ramanand pe loc !
Dupa cum am mai spus e problema aici cu autointeparea , caci daca nu esti pe faza l-ai pierdut !
Normal ca atunci cand pestele este "barosan" folosesc monturile la pierdere , si in concurs cred ca tot de ele ma voi folosi .

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Vali Vesa scrie:
Florin Pop scrie:Stati linistiti oameni buni ca nu am "tusit" nimic , ia ca va desenez poate atunci ma veti intelege ce am spus !

"in-line fix"

Imagine

"in-line mobil"

Imagine

pai si eu ce-am spus ???
ne invartim in jurul cozii ...

PS daca pe viitor scriu denumirile monturilor in engleza , ne intelegem :?:
prima poza poate e "in line' semi fixa... altfel n-ar mai fi "in line" si ce diferenta ar mai fi intre ea si "plumb pierdut" ?????????
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Val Pangica jr scrie:@Vali

la run-rig nu se pierde plumbul :lol: :lol: La plumb pierdut folosesti safety clip..........etc . Comparam mere cu pere - deci ......
Eu mai pierd plumbul si din lanseu - cind nu veric conectorul . Tata Nitzu si cu Nea Lulu stiu despre ce e vorba :lol: :lol:
ok val,
dar aici se discuta de diferenta intre "in line" si "plumb pierdut".
as u say, "la run-rig nu se pierde plumbul". si atunci care e diferenta intre ea si "plumb pierdut" (inafara ca una pierde plumbul si alta nu) dpdv al mecanicii monturii???

Florin Pop

Mesaj de Florin Pop »

Vali Vesa , cum spuneai la plumb pierdut fie pierzi pb. , fie il taraste pestele dupa el , pe cand la run-rig nu pierzi pb. si pesteile trage doar de fir nu si de pb. montura fiind mai usoara ne ajuta la "mofturosi " , understend !

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Florin Pop scrie:Vali Vesa , cum spuneai la plumb pierdut fie pierzi pb. , fie il taraste pestele dupa el , pe cand la run-rig nu pierzi pb. si pesteile trage doar de fir nu si de pb. montura fiind mai usoara ne ajuta la "mofturosi " , understend !
understAnd very well my dear...

FOR THE RECORDS... (ca sa nu ne mai invartim in jurul cozii...)

poza nr 1 pe care o numesti "in line fix" - ochetul ce iese din plumb (si de care legi montura de carlig) este SEMIFIX in mansonul plumbului si iese din el in momentul in care pestele "musca si fuge cu bila+carligul"?
daca "DA", atunci nu maie e "...FIX"

poza nr 2 - e clara... si poate sa fie si cu firul "prin plumb" si ochetul ne-fixat in mansonul plumbului. AICI pestele trage numai de fir, in poza 1 in prima faza trage si de plumb (si se "semiinteapa") pana ochetul iese din manson.

???

Florin Pop

Mesaj de Florin Pop »

Vali am intAles ce mi-ai spus , sincer mie nu mi s-a intamplat sa-mi iasa vartejul din manson , la nici o captura , vartejul ala sta destul de ferm in mansonul de guma a pb. , mai repede paraseste pb. mansonul !
Cel putin eu asa am patit !

PS ai dreptate cu "fix" , gresala mea de exprimare "semi-fix" e corect :oops:

edwyn

Mesaj de edwyn »

Si eu am renuntat la acest sistem din poza 2 pentru ca m-i sa intamplat sa treaca inelul cu plumb peste gulerul mansonului din cauciuc,acesta fiind foarte moale cedeaza in momentul aruncarii, inelul cu plumb trece usor de el si se opreste in curbura carligului.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Tehnici si Tactici de Pescuit la Crap”